Fiecare are dreptul sa creada in ceea ce vrea sau crede ca i se potriveste... in Dumnezeu, in Alah, in Buda sau in nimic. Nu stiu daca asta are vreo importanta, important este in ceea ce crezi tu si nu cred ca e important nici cum crezi. Nu stiu daca a te duce la biserica si a asculta cuminte o slujba este important. Mai importanta este practic Credinta ta cu adevarat. Atunci vei avea foarte multe raspunsuri si e mult mai important
Ia gandeste-te! Daca toti cei pe care i-ai insirat, plus inca multi altii ar fi in iad, tot ar merita sa ajungi acolo. Vorba aia: ai si tu cu cine schimba o vorba, o idee desteapta. Mai o polemica, ceva. Ca sa nu mai amintesc de faptul ca toate femeile frumoase sunt in iad. In mod sigur, acolo nu te plictisesti. In rai trebuie' sa fie naspa de tot...pe bune...astia...sfintii care nu beau, nu fumeaza, nu umbla cu femei/barbati, o tin tot intr-o rugaciune sunt plicticosi rau.
Personal, sunt atee convinsa, dar, daca ar fi sa aleg, as alege iadul fara rezerve.
Biblia spune :)) ca fiecare va fi judecat conform gradului de revelatie primit, conform urmarii impulsurilor venite din constiinta lui (Romani 2:14, 15).
Spal vase duminica si si hainute murdarite de fetita mea de 3 ani. Am pierdut tot ce aveam (apartament de exemplu) in umra cu 4 ani si Dumnezeu ne-a ajutat sa le avem din nou. Da, n-am ajuns sa dau de buna voie tot ce am celor din jur, dar de pilda lucrez de 18 luni fara sa primesc bani pentru ceva ce consider ca e benefic pentru cei din jurul meu si ii aduce glorie lui Dumnezeu.
Aristotel cred ca este intr-un loc bun, gandirea lui etica este la baza teologiei crestine, incepand cu teologi crestini ca Toma D'Aquino.
Daca Benjamin Franklin a ajuns sau nu in cer cu Dumnezeu nu stiu. Dar despre credinta vorbeste de bine. http://exchristian.net/exchristian/2002/03/ben-franklin-quotes.php
Raiul si iadul, daca stai bine si analizezi(nu doar Biblia ci si pe tine), nu sunt locuri fizice unul plin de campii minunate unde oamenii se duc dupa moarte sa stea fericiti si celalalt descris ca un loc unde esti torturat "forever and ever until the end of time". Eu mi le explic mai degraba a fi stari ale spiritului/sufletului/fiintei/etc. Asa imi explic de ce apare in psihologie crestina ideea de a te spovedi inainte de moarte. Asta ma duce cu gandul la Darwin, care chiar s-a spovedit inainte de moarte dar si la Eros si Thanatos, care erau frati, desi nu prea au legatura cu religia monoteista.
Pe de alta parte, una e sa fii crestin si alta e sa ai credinta. Nu poti fi subiectiv cu astfel de intrebari. Cat despre credinciosii adevarati care si-au vandut toate bunurile si a donat tot ce a avut saracilor, da un search dupa George Muller. Desigur tot ce a facut poate fi explicat ca s-a folosit de legea atractiei (a folosit "The secret") sau s-a folosit de puterea persuasiva, tactici de vorbire in public, tehnici de manipulare pentru a putea strange 180 milioane de dolari, numai ca el a invaluit viziunea lui sub pecetea credintei.
Cata vreme uzurpi un nume atat de important ca idee, nici nu ar trebui sa aungi la "nenea Petru"... Iar in iad esti deja si nu pentru ca te-ar arde smoala ci pentru ca ti-ai fixat limite la care nu vrei sa renunti, iar raspunsurile dorite ar trebui sa se gaseasca in tine nu in afara... Iadul cat si raiul nu sunt niste locuri ci niste stari de spirit pe care fiecare suflet le traieste aici si acum...Si noi suntem pedepsiti DE pacatele noastre si nu PENTRU ELE, daca intelegi ce vreau sa spun... Poate gresesc, insa mi se pare ca esti un om singur, trist nelinistit si care inearca sa se consoleze cu informatii...Nici macar Aristotel nu poate umnple golul unui suflet ce cauta si nu gaseste...Nu e nici o problema ca exista oameni ce nu cred in Dumnezeu...Sunt sigura ca ei cred in altceva si atunci totul e in regula... Golul din suflete e problema...Caci daca ti-as spune ca, daca ai iubi, aceste intrebari nu s-ar ivi niciodata in inima ta, ai crede oare? Si daca as adauga ca oamenii saraci au mai multa iubire pentru ca mintea lor e mai putin complicata si ei ajung cu usurinta in"imparatia cerurilor"care e inlauntru si nu in afara caci inseamna seninatate si multumire pentru ceea ce esti si ceeea ce primesti? Dar nu un dialog doresti tu...prea mult astepti de la ceilalti...si ar fi atat de usor sa te uiti in tine...acolo sunt raspunsurile...lasa patetismele... Orice am spune noi nu ar vindeca nevoia ta de comunicare Caci nu pe noi ne intrebi ci pe tine insuti...Scuze daca gresesc, si nu astept nici raspuns nici vreo fundita...Totul e relativ, ca sa apelez si eu la o persolnalitate, pentru a fi in ton cu mesajul...
@april - nevasta-mea, chiar daca e credincioasa, nu e de acord cu ceea ce ai scris. Suflet mai plin ca al meu e greu sa ai, plin de iubire, de intelegere, de dorinta si de emotie. Cred ca ti-ai dori sa ma cunosti. Dar ai avea de luptat cu o iubire mare si frumoasa. Iar nevasta-mea se exprima si mai frumos decat mine. Ce zici, te bagi?
Da, ar fi bine sa te convertesti inainte de moarte, cu muuuult inainte de moarte.
Cei care se convertesc in ceasul mortii sau cu putin timp inainte, primesc un loc in purgatoriu, o stare de spirit unde iti rescunosti greselile si le regreti. Dupa o lunga meditatie, cu bunavointa Celui Preainalt, vei pasi alaturi de credinciosii adevarati, in rai. Ce zici?
@oliana - vreau sa traiesc, nu sa fiu limitat. Adevarata cunoastere nu va fi niciodata atinsa de credinciosii in divinitati, in idoli, in fantome sau chestii imaginare. De aia raspunsurile la intrebarile vietii s-au gasit, se gasesc si se vor gasi in viata si in om, nu in dumnezeu. Dumnezeu e frica, e limitare, e fals, e manipulare, e durere, e plans, e frustrare. Nu le vreau, nu le am si sunt si fericit. Ask my wife!
Draga Rebel fara cauza, cred ca trebuie sa iti pui putina ordine in idei; e clar ca ai inceput sa fii constient de foarte multe lucruri prea repede, dar nu te poti gandi la toate odata si nici nu ti se poate raspunde la avalansa de jumate intrebari jumate afirmatii. ia/le pe rand; Astept si incerc sa te dumiresc atat ca ma pricep si eu.
Mda...si mie mi se pare absurda ideea ca in zilele de sarbatoare sau duminica sa staii si sa nu faci nimic.Eu cred in Dumnezeu nu in sfinti. Zilele astea cu sfinti au fost invntate de oameni nu de Dumnezeu. Daca citesti cu atentie Noul Testament vei observa ca poti lucra si duminica. Dar na, ai nevoie si de un pic de liniste nu?
Cat despre faptele bune pe care le faci, e frumos, insa acestea nu iti vor asigura Viata Vesnica.
Mda...asa e @dumnezeu.Asa scrie in Vechiul Testament. Oamenii au citit doar aceasta parte. Dar in Noul Testament Isus spune ca poti lucra in orice zi. I-a informeaza-te si tu...
si citeste...
PedoBarbie întreabă:
Curiosul999 întreabă: