| leeah23 a întrebat:

Vi se pare mai bun, mai atractiv, de viitor profilul stiintele naturii sau vocational-artistic-arte plastice?

Răspuns Câştigător
| FlaviFlv a răspuns:

E mai ok arte plastice, până la urmă contează să faci ce îți place, dacă faci ceva cu plăcere, poți să ai și o carieră bănoasă dintr-o pasiune.

11 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Normal..medicina, farmacia sau meseriile in domeniul stiinte ale naturii dintotdeauna au fost bine platite.Tot timpul va fi nevoie de doctori, de chimisti, etc...pe cand arta ..aici depinde pentru ca daca vrei sa urmezi o meserie de desing sau asa, da.e ceva foarte tare si cautat, dar in principiu e cam singura meserie ca lumea din domeniu, deci...eu m-as profila pe stiinte ale naturii ( adica deja m-am profilat, anul acesta voi fi pe cls a 9-a, profil de stiinte ale naturii )

| RamonaRay a răspuns:

Mie imi plac mai mult stiintele naturii...acum depinde de fiecare ce isi doreste si eu mi-am pus aceeasi intrebare ca tine acum ceva timp dar eu mai am un an pana la liceubig grin

| Idc12345 a răspuns:

Stiintele naturii. Funda?

| leeah23 explică:

Eu am fost stiintele naturii dar am fost intr-o scoala cu exagerate pretentii in care faceam 4 ore de mate si fizica 3 ore de chimie si doar 2 de bio...stiintele naturii cam nu mai prea semana cu stiintele naturii mai degarba mate-fizica. Acum m-au acceptat la arte unde sunt acc putini copii si ma gandesc ca eu stiu sa fac ceva dupa ce ies din liceu daca stateam la stiintele naturii trebuia imperios necesar sa fac si o facultate tot de stiintele naturii.
P.S: Imi place la nebunie sa pictez, desenez, modelez, sculptez si multe alte lucruri!

| pwp a răspuns:

Conteaza facultatea, nu profilul liceului tongue

| bogdan72 a răspuns:

Nu pot sa iti raspund in totalitate, stiu doar ca am fost pus in situatia de a alege intre desen si mate. Eram la liceul de arta si eram cel mai bun la amandoua. Am ajuns pana la urma la mate-info bilingv engleza. Tot ce vreau sa stii este ca ai sanse sa iti schimbi preferintele drastic pe perioada liceului. Asa mi s-a intamplat mie. Pe unde am fost eram "geniu" la mate si la fizica, chiar imi placeau, iar acum nu mai inghit aceste materii si, in schimb, imi plac foarte mult filozofia, romana si istoria (la istorie chiar am ajuns la nationala). N-as fi crezut vreodata.
Chiar daca toata lumea zice ca e nevoie de medici bla-bla e si bataia mult mai mare pe locurile alea. In clasele de real ca sa faci ceva ori esti intre cei mai buni, ori stai in mediocritate si specializarea ta ramane nula. Multi termina stiinte si mate-info, tocmai din cauza asta nu inseamna prea mult.
Eu as merge clar pe desen. Sunt genul care imi urmez visele, indifierent de ce viata materiala ma astepata. Daca vrei bani poti sa mergi pe design/arhitectura. Daca o alegi pe ultima iti recomand niste meditatii serioase, cel putin la geometrie.

| leeah23 explică (pentru bogdan72):

Eu desen am ales iar meditatii nu am nevoie am facut 4 sedinte in toata viata mea de meditatii la mate dar apoi nu m-am mai dus.

| bogdan72 a răspuns (pentru leeah23):

Meditatii in caz ca vrei sa dai la arhitectura la facultate. E grea (din ce am auzit). Oricum, distreaza-te la liceu!

| leeah23 explică (pentru bogdan72):

Mersi! happy

| Holocaust a răspuns (pentru leeah23):

Şi eu sunt în aceeaşi situaţie.laughing, şi tot aşa voi continua.
La mine nu se pune problema să mă transfer deoarece liceul de arte de la mine din oraş e mai mult decât praf.Probabil o să mai fac nişte meditaţii în paralel...
Mie personal îmi plac ambele domenii. Dacă nu te fascinează medicina, e bine că te-ai transferat la arte.
Baftă.

| leeah23 explică (pentru Holocaust):

Ba da imi place medicina dar asa cum am scris mai sus profilul stiintele naturii unde eram nu facea decat vreo 2-3 ore de biologie si aveam o profesoara nu mai zic cum...In rest faceam mate fizica cate 4 ore iar chimie 3. Fosta diriginta a zis ca acolo unde am fost e stiintele naturii mate-fizica-chimie. In scoala in care am fost era centru de excelenta fizica. Nu zic ca nu imi plac materiile mate, fizica, chimie, ba din contra le consider fascinante mai ales chimia doar ca asa cum se preda in zilele noastre si in scoala in care am fost aceste materii nu e exagerat e foarte foarte exagerat si plina de teorie, teorie si iar teorie! Eu sunt o fire mai sufletista si atrasa de tot ce inseamna arta, imi place sa fac multe lucruri practice nu sa scriu la infinit teorii.De exemplu eu sunt pasionata sa citesc din revista stiinta si tehnica, daca ne-ar fi predat si profesorul meu acele lucruri minunate pe care le citesc eu a-si fi stat poate la stiintele naturii. Cum spunea si intr-un documentar la Romania te iubesc despre scoala : "Astazi invatamantul romanesc nu a ajuns decat carti si caiete umplute numai cu teorie iar elevi cu har si care au vazut de fapt cu este intr-o scoala "normala" au fugit mancand pamnatul in scoli private sau vocationale "!