E una din necunoscutele teoriei evolutiei. Daca a fost o calamitate nu puteau sa dispara numai dinozaurii. Asta nu se poate explica logic. Eu cred ca fiinta superioara care ne conduce a zis: astia sunt prea mari si trebuie sa dispara. Erau un pericol iminent pentru om.
Au fost mai multe extintii pe timpul dinozaurilor, si nu se cunosc toate cu exactitate. Se stiu sigur ca sunt eruptiile vulcanice si caderea asteroizilor de mare risc. Nu i.au omorat in totalitate, au supravietuit o parte din ei, de.asta azi avem stramosi din dinouzauri, pentru ca nu toti au disparut. Se crede si ca erele glaciare au adus la o scadere a numarului de specii sau poate au avut si ei pandemia lor, boli care au adus sfarsitul multor specii. Nu avem de unde sa stim cu exactitate ce s-a intamplat acum sute de milioane de ani. Conteaza lectia generala pe care o tragem din aceste extintii care au fost in numar de 5: planeta deoarece are conditiile si elementele necesare vietii, mereu va renaste. Avem dovada vie dupa cele 5 extintii ca mereu am reinviat. Sta in legea fundamentala a universului, a naturii, a tot ce stim noi. Elementele chimice nu sunt joaca de copii. Poate vei intelege ca natura este raspunzatoare pentru aparitia vietii de la un simplu compus chimic prin evolutie la o adevarata fauna a viatii in miliarde de exemplare. Gandeste.te la universul nostru vast de 93 de miliarde de ani lumina cuprinzand cu aproximatie 2 trilioane se galaxii care sustin un numar de peste 25 de zerouri de planete de toate tipurile si marimile. Este imposibil ca acest numar urias de planete sa se asemene intre ele si niciuna cu Pamantul pentru a sustine forme de viata simple si complexe. Poate in momentul asta, pe o planeta au loc primele reactii chimice de la care porneste viata, in timp ce pe alta planeta din alta galaxie poate fiinte extraterestre mult mai inteligente decat noi se pregatesc pentru calatoria catre alte sisteme solare sau catre alte galaxii. Fiecare are parerea lui dupa modul de gandire si dupa evenimentele din viata lui. Tu esti foarte religioasa, nu te intereaza altceva decat iubirea divinitatii pe care o consideri adevarata si sfanta. Eu consider ca viata este mult mai frumoasa fara religie, cand adevarul este in fata ochilor si este atat de vasta si compexa incat avem inca multe mistere de deslusit si inteles, lucru ce se va produce in timp prin evolutie.
"Sta in legea fundamentala a universului..." - Cum îţi explici că universul are o lege fundamentală? Şi-a impus-o el singur? A moştenit-o de undeva? Sau cum?
Cred că era mai bine să postezi intrebarea la categoria "intrebări urgente, ce frământă omenirea"
Am crezut că eşti o persoană civilizată. Te-ai ambalat atâta la o întrebare nevinovată. Eu nu făceam nicio aluzie la religie.
Umorul este un plus, aşa că bifează căsuţa dacă ţi s-a părut un răspuns amuzant.
da, mi s-a părut. Dar câți pricep asta?
Imi cer scuze atunci, insa fix astea sunt vorbele unui credincios, mai ales ca te.am vazut destul de des si pe la sectiunea "religie". Si deja nu.i mai sufar deloc, mereu si mereu cu aceeasi mentalitate "ca de ce e asa si nu altfel", "dzeu le face pe toate iar nimeni nu explica de ce este asa".
Nu stim ce a fost cert este ca au disparut mai multe specii, sa nu uitam si de mamuti de exemplu si poate si alte specii care nu au fost vreodata cunoscute oamenilor.
Condițiile de mediu
Oricine ai fi cu natura nu te poți pune.
De asta a dispărut și cel mai mare monstru care a trăit vreodată pe pământ (Megalodonul) iar cina lui (balenele) încă o duc bine.
Este imposibil sa spui ca dinozaurii au disparut din cauza unui meteorit.Nici nu existau oameni pe vremea aia.Si daca este sa o luam cronologic si logic, noi am aparut dupa disparitia lor.Si de unde stim ca dinozaurii se numea dinozauri?
Nu toti dinozaurii au disparut in extinctia cretacic-paleogen acum aprox. 66 de mil. de ani si nu doar din cauza asteroidului de aprox 10 km. diametru, se presupune ca a fost un cumul de cauze care a condus la colapsul lantului trofic, ce a dus la o extinctie in masa.
Unii dinozauri au evoluat in pasari, Archaeopteryx un gen de dinozaur cu pene cu caracteristici intermediare intre dinozauri cu pene si pasari moderne.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Archaeopteryx
https://en.wikipedia.org/wiki/Archaeopteryx
https://ro.wikipedia.org/wiki/Extinc%C8%9Bia_Cretacic%E2%80%93Paleogen
https://en.wikipedia.org/wiki/Cretaceous%E2%80%93Paleogene_extinction_event