Ce ne intereseaza pe noi ce zice bunica ta, ea e demodata pe vremea ei nu existau tablete telefoane laptopuri, ar trebui sa mai lasi tableta si sa o ajuti si pe ea sa i cumperi o paine un kil de rosii de cartofi de ce te ai mai dus la ea sa stai pe tabletă? Are si ea dreptate intr-un fel ca stai toata ziua pe tableta, schimba ti modul de gîndire si ajută o ca altfel o sa ai numai discutii cu ea ca este nemultumită de tine, mai lasa le naibii de jocuri ca nu se termina lumea daca nu te joci, si cititul, mai fa o pauza ca tableta si calculatorul iti strică vederea.
Acum am vazut ca esti fată, pai atunci trebuie sa iti ajuti bunica la bucatarie sa face ti mincare sa speli vasele sa spoaeli rufe sa dai mincare la animale daca are animale in curte, ce varsta ai? Spor la treaba lasa tableta.
Bunica vrea sa te faca intelectualista. Insa nu cartea este finalitatea ci estetica/arta/eutrapelia si instrumentele sanatoase. Cand iti spune Bunica sa studiezi lasi tot si incepi sa comunici cu ea. Trebuie sa ii vezi intentia si ca iti vrea binele. Asta este naturalismul cel bun restul este studiu obositor pentru carne si jocuri vane/superflue. Trebuie sa cauti echilibrul. Doar nu te faci acum inteligenta suprema. Trebuie as fi umila, realista si modesta ca omenirea are destule recusruri pentru a ajunge la drumul corect. Deci nu o lua in serios ci vezi echilibrul. Eu daca iau in serios tot ce vad imi plezneste o vena.
Ascunde hartia igienica de la baie si pune niste frunze in loc. Cand se duce, daca nu-i convine, spune-i ca pe vremea cand ea era de varsta ta, multi foloseau frunzele. Daca nu e complet dusa cu pluta, cred ca ar trebui sa inteleaga mesajul.
De ce te-ai mai dus la bunici daca stai cu nasul in tableta si telefon?
Bucura-te de existenta lor si fa activitati impreuna cu ei.
Dacă vreau să citesc și eu o oră sau două asta nu înseamnă că nu îmi ajut bunica. O ajut foarte mult prin casă și după ce termin treaba și de stat cu bunicii citesc sau nu am voie să citesc și eu seara? Ai vrea să pierd timpul pe telefon?
Buna.Aici e o diferenta dintre mentalitati pe care nu ai cu ce sa o acoperi.Va exista mereu acolo si nu o vei putea convinge ca un astfel de dispozitiv are si parti bune, mai ales cand vine vorba de eficienta spatiului. Ajut-o pe bunica cand poti, prin casa, astfel incat sa nu mai comenteze ca stai toata ziua pe tableta.In rest iti urez spor la citit!
Nu e cel mai indicat user cu care să stai de vorbă.
----
On topic: nu cred că are o mare importanță ce anume credem noi pentru rezolvarea situației cu bunica ta.
Ca fapt divers, de când există e-book cu e-paper, doar asta am pentru citit. Și am citit cred câteva sute de cărți și mai am multe la coadă.
Dar nu știu cum ai putea schimba viziunea unei persoane care vede lucrurile altfel, și nici nu încearcă să asculte argumente raționale.
Nu ai ce sa ii ceri bunicii, va ramane cu mentalitatea ei invechita si nu poate intelege evolutia.