Tu esti genul de copil care probabil va fi infractorul de maine. Pune i maica tii banii inapoi si multumeste te cu simplul fapt ca ai telefon. Altii n au nici jumate din cat probabil ai tu si nu se mai plâng. Sau strânge ti bani pe cont propriu pe căi corecte.
Esti fraier daca tu crezi ca cu 100 de lei furați de la maica ta devii milionar pe internet la pariuri
Cu foarte multi ani am furat si eu 500 lei (erau bani foarte multi in anii '90, tocmai ce aparuse bacnota de 500) si i-am fuserit impreuna cu colegii mei de clasa in aceeasi zi. Parintii au aflat, pentru ca fix in aceeasi zi ai mei doreau sa achizioneze ceva si nu i-au mai gasit. De la tata am primit o palma e fata si vreo saptamana am fost pedepsita, restrictionata de la tot. A fost invatatura de minte sa nu mai fur si sa cer, chiar daca aveam un refuz. Banii se fac greu, mai ales in ziua de azi. Tu, ce ai facut si in speranta desarta de a castiga din pariuri, ai procedat rau. Parerea mea este sa iti iei din alocatia ta si sa pui banii. Mama ta, strange banii pentru zilele negre care ne inconjoara si tu efectiv ti-ai batut joc de munca ei, doar sa-ti faci tu pofta ta egoista de a avea un telefon. Cand vei fi la varsta cand te vei intretine singr, nu musai sa ai o familie, vei vedea cat de greu se castiga banii in ziua de astazi si cat de scumpa este viata.
Daca nu ai avut cap sa gandesti inainte de a lua banii, ai facut-o pe propria raspundere, ceea ce se va intampla dupa, este problema ta de a iesi si a-i explica mamei tale gestul facut.
Iar la castigul din pariuri o data investind, devine un viciu, o boala, pentru ca tot timpul vei avea aceste apucaturi de a fura din casa sa "castigi". Banii se castiga din munca cinstita, nu din pariuri!
Gasesti telefoane ok la 500 sau 600 de lei. Sau o convingi sa faca un abonament si primesti gratis. Ce ai facut tu e furt si daca ai fi al meu te-as pedepsi frumos sa nu repeti.
Nu stiu nimic acolo in zonă dar te rog pune inapoi banii, acum e un pic târziu, vacanta viitoare te poti angaja pe litoral.
Cine mai așteaptă până la anul, imi trebuie cat mai repede un telefon nou.
Poate iti trebuie telefon nou dar banii ii vei pierde si de aici vor apărea o mie de probleme.
Prevederea e mai de pret decat bogătia.
Ai fi putut intui acum câteva luni ca se va strica telefonul si ai tai sunt prea saraci sa-ti ia altul.
Pe deasupra iti ofera adapost si hrana iar tu drept multumire furi de la ei.
Nu o spun ca repros dar analizeaza si tu.
1. Pune banii înapoi.
2. Discută cu părinții tăi, daca nu vor să îți dea, înseamnă că au alte priorități mai importante cu bănuții decât să-ți cumpere ție un alt telefon (atât timp cât ai unul funcțional).
3. Fa rost de bani singur (ajută-ti vecinii, du-te la bunici și la vecinii bunicilor) sau alte modalități.
4. Jocurile de noroc nu te vor îmbogăți niciodată. Daca erau gândite să-i îmbogățească pe jucători, dădeau faliment de mult.
Am 29 ani, am handicap si am incercat sa ma angajez la Kaufland in Hunedoara de 2 ori si nu m-au luat. Oriunde am incercat sa ma angajez nu m-a luat nimeni, parca sunt blestemat sa duc o viata de rahat.
Îmi cer scuze.
Totusi, furtul și jocurile de noroc nu reprezintă o soluție. Încearcă să cauți pe internet ceva anunțuri, poate din alte județe? Sau sa înveți o meserie (care îți permite să o practici în funcție de problemele tale). Nu fura. Iar despre jocuri de noroc, ți-au spus și ceilalți și probabil știi și tu că îți vor aduce numai probleme și lipsuri.
Nu dispera, nu știi de unde sare iepuru'.
Tu inca nu te-ai saturat sa pui aceeasi intrebare si sa faci aceleasi lucruri stupide la nesfarsit?
"Mama nu vrea sa-mi cumpere telefon. I-am furat bani sa-i joc la superbet. Am pierdut banii. Ce sa fac acum?"
Dupa cum spunea Einstein: "Definitia nebuniei este sa faci acelasi lucru la nesfarsit si sa astepti rezultate diferite"
Pune banii inapoi in cutie ca inrautatesti situatia si mai rau si s-ar putea sa te si pedepseasca.
Acum gandeste-te si la ea, la ce salariu are. Acum un telefon decent este cat salariu minim pe economie si cam jumate din salariu mediu. De unde un om care trebuie sa te si creasca sa iti dea si de mancare, sa iti cumpere si haine sa isi mai cumpere si pentru ea lucuri sa aiba bani de telefon. Cati ani ai?
Stiu ca telefoanele dupa 2, 3 ani sunt vraiste dar nu e o solutie sa iei banii de la mama ta in acest fel. Mai asteapta, mai spune-i si arata-i adevaratele probleme alte telefonului si poate o sa se apuce sa stranga bani pentru telefon.
Pentru 100 lei nu pot sa am cazier, alti fura milioane si nu sunt pedepsiti, ma refer la cei din guvern.
Bună!
Înțeleg că te deranjează că părinții nu pot să îți ofere ceea ce dorești tu. Întrebarea mea este: i-ai explicat mamei tale de ce îți dorești un telefon nou? i-ai expus stricăciunile telefonului existent? Dacă răspunsul este da la ambele întrebări și totuși nu se rezolvă problema, nu ai ce să faci decât să îți câștigi proprii bani cinstit sau să îi demonstrezi mamei tale că meriți un telefon nou sau te mulțumești cu telefonul pe care îl ai, dar nicidecum nu te apuci de furat bani nici măcar de la propria ta familie.
Mama ta a avut încredere în tine când ți-a spus unde sunt banii, acum cu siguranță va fi dezamăgită când va afla că i-ai luat fără înștiințarea ei și va fi și mai dezamăgită de tine când va afla că i-ai jucat la pariuri. Astfel, cu siguranță nu vei vedea un telefon nou curând și nici altceva. Părerea mea e să pui banii aceia la loc până nu află mama ta de asta, dacă cumva nu a aflat încă, și să te gândești la o altă variantă de a face bani pentru un nou telefon dacă îți dorești atât de mult.
Bonus: pariurile nu sunt soluția.
Alt bonus: încearcă să faci bani dintr-un hobby de al tău dacă nu ai posibilitatea de a te angaja.
Da de ce nu cauți un loc de munca?
Ca la pariuri, p1m
Odată și odată o sa pierzi toți banii
Dar din munca cinstita nu
La varsta ta ar fi trebuit sa gandesti ceva mai mult si sa nu te comporti de un pustan de 15-16 ani. Iti iei telefonul dupa ce vei castiga din banii tai munciti. Cand mergi la un loc de munca nu te rogi de x si y sa te ia, nu o sa te ia in veci asa, daca tu nu te prezinti frumos cu un Curriculum Vitae+o scrisoare de intentie si imbracat frumos. Nu mergi la usa unui supermarket si bati la usa ca vreau de munca. Tocmai ca Kaufland cauta astfel de oameni ca tine. Si daca te-au refuzat, incearca iar la ei dar de data asta cu ceea ce ti-am spus anterior. Uneori nu handicapul este o problema si locurile de munca libere. Daca te-au refuzat, trebuie sa te faca mai multi sa cauti.
https://cariere.kaufland.ro/diversitate/persoane-cu-dizabilitati.html
Mergi la Inspectoratul Muncii si lasa-ti un CV si acolo, acestia stiu exact unde sa te trimita cand apare un post de munca pentru aceste persoane https://www.inspectiamuncii.ro/web/itm-hunedoara/
Model de Curriculum Vitae si scrisoare de intentie gasesti pe internet si pentru a face unul fa-l impreuna cu mama ta.
Dar tu inca nu te-ai saturat sa raspunzi la intrebarile mele?
Mdah, o sa pierzi banii. Nu o fac pe sfintul, am greblat si eu niste bani de la bunica-mea dintr-o cutie/portofel prin liceu si i-am spart la aparate. Dupa ce ii pierzi pe astia o suta, linisteste-te si ia si MUNCESTE daca vrei telefon nou. Inveti pentru bursa, iti iei ceva joburi cu ora, part time, nu conteaza exact ce.
Ba sincer da... Dar uite ca sunt un om bun si incerc in continuare sa ajut un om care nu intelege ca-si face rau singur si nici ca eu vreau sa-l ajut.
Ai mai mare grijă de obiectele scumpe, nu mai fura, lasă jocurile de noroc și pariurile că nu o să îți aducă nimic bun și învață să ai mai mult respect față de părinții tăi!
Nu vei castiga la bet sa iei un tel nou, ce sa facem, in locu tau mi-as asuma asta si nu as mai repeta, daca nu ai de unde sa pui la loc suta nu o mai pui si gata, nu e problema, dar sa NU se mai repete gestul, ca e f urat.
Si ce are A5 ala? De ce nu iti mai convine? De ce vrei altul nou?