| Florincrap a întrebat:

Ajutor!

Nu imi place sa stau tot timpul in "sanul" familiei si sa fiu permanent in centrul atentiei.Mai ales, nu imi plac glumele din familie (stie toata familia ca am 12 ani, numai ca ei nu stiu...am o gandire inaintata cu vreo cativa ani.),mai ales ca NU le suport.(am o gandire realista,bazata pe seriozitate), iar in schimb imi place foarte mult sa stau singur.
E normal?
Multumesc anticipat.

39 răspunsuri:
| anonimg a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Mai repede as vedea un porc zburand decat un parinte ascultand de rugile copilului sau.

| anonimg a răspuns (pentru anonimg):

Cred ca ai vazut un "NU" destul de mare scris de autorul acestui topic.
Oare nu este normal ca unui copil sa ii placa sa stea in sanul familiei? Si atunci de ce nu ii place unui copil lucrul acesta?
Ba inca el aminteste de niste "glume". Daca aceste glume erau ca niste gunoaie pe care le strangi cu aspiratorul, atunci nu cred ca ele ar mai fi fost amintite de autor.

Scriu si pentru tine si pentru pentru Dya67.
Uita-te la cazul acesta. De ce a fost nevoie ca baiatul sa scrie aici, si nu a vorbit cu parintii lui? In mod normal, nu cu parintii trebuia sa vorbeasca? Ia spuneti-mi voi, de ce nu a facut lucrul acesta?
Se vede dar ca parintii nu isi cunosc copii. Nu stau de vorba de ei, nu le cunosc problemele si confruntarile. Ba inca cei mai multi dintre parinti chiar ii si aud zicand: "Ce probleme sa aiba el la varsta asta? Sa ajunga la casa lui si apoi o sa cunoasca problemele cu adevarat!" Aceasta este o gandire cat se poate de anormala. Pentru ca atunci cand copilul va ajunge la casa lui o sa fie nedezvoltat -chiar daca isi va spune ca este suficient de matur. Dar sa stiti ca varsta nu garanteaza niciodata maturitatea. Si lucrul acesta se vede in parintii lui; ba inca in peste 90% din parinti.
Trebuie stiut ca un copil nu are nevoie doar de lucrurile materiale pentru ca sa se dezvolte. Daca un parinte nu-si ia copilul langa el ca sa stea de vorba cu el, ca sa-l asculte, si sa-l invete, atunci eu consider ca acel parinte este un om de nimic.

| Fatamuntilor a răspuns (pentru anonimg):

Nu stiu cata experienta ai tu cu au daca ai copii.Nici eu nu am,dar am de face cu copiii si adolesenti destul de des.
Copilul a spus destul de clar NU ii plac,,glumitiele''' in familie si ca ii place sa fie singur,nu? Asta insemna ca familia lui este alalturi de el, nu? Este un complex destul de intalnit la copii din ziua de azi.Din cate am inteles eu in acea familie exista acea armonie, din moment ce se fac glume.
nu s-a plans ca parintii lui nu-l ajuta, ca nu-l asculta.
Si cred nimanui nu-i place sa i se ponogreasca parintii, facandu-i,, oameni de nimic'' sau sfatuidu-l pe copil sa nu-si asculte.
O zi buna sa ai!

| Florincrap explică (pentru Fatamuntilor):

Pai da, firea mea e de vina.

| anonimg a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Tu spui: "nu s-a plans ca parintii lui nu-l ajuta, ca nu-l asculta". Nu a spus asta in mod direct; dar se poate deduce ca parintii habar nu au de cresterea lui, din moment ce el cere ajutorul aici pe site. Ba inca -si repet- este un "NU" scris cu litere mari in dreptul glumelor din familie. Ce inseamna faptul ca sunt litere mari? Oare cand cineva din familia ta striga cu toata puterea "AJUTOR!", tu ii raspunzi: "Stai putin draga ca vin acum"?

Si altceva.
Daca parintii sunt incuiati la minte si sunt intr-adevar oameni de nimic, asta inseamna blamare? Da-mi voie sa-ti spun ca un procent de 90% din parinti sunt oameni de nimic. Nu ma crezi? Priveste doar la realitatea din jur, la conflictele si neintelegerile dintre parinti si copii lor. Spune-mi acum, cine este vinovatul: copilul sau parintii? Daca vei raspunde -copii-, atunci eu intreb: cine i-a eduat pe copii? N-a primit copilul educatie? Mai degraba as spune ca parintele nu stie cum sa-si educe copilul, in asa fel incat acesta din urma sa asculte din dragoste de parintele sau.
Sunt multe de spus, dar ma opresc aici.

| Fatamuntilor a răspuns (pentru anonimg):

Dragule,in orice familie se fac glume.Viata asta e grea pentru majolitatea romanilor si glumele sunt un mod de destinde putin atmofera.
Se spune ca societatatea ne educa copiii. Daca un copil isi incepe educatia de la gradinita de 2-3 ani, si termina pe 18-19 ani cu terminarea liceului.Mai e si anturajul cand copilul are parte.
Multi parinti muncesc non-stop pentru ai asigura copilului hrana zilnica, ca mai spun de cei care muncesc,, afara'' Tot pentru odrasla lor.Si copii cresc de multe ori singuri, lipsiti de educatia de care spui tu.Pe de alta parte am intaltit si parinti care desi muncesc,, pe branci'' isi fac timp si pentru copii lor.
Cea ce zici tu, neintelegirile dintre copii si parinti este asa zisul,, confilt intre generatii'', vechi de lumea.
Chestia cu procentajul de 90% mi se pare exalgerant si nu are cum sa fie probat.
Iar pe parintii,, incuiati'' asa cum ii numesti tu poate nu au pregatirea necesara pentru asi educa copiii

| blackviper1133 a răspuns:

Daca nu esti singurul copil incearca sa te fofilezi sa eviti toate aceste lucruri
eu am incercat si am scapat mereu

| anonimg a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Vad ca fiecare cauta sa isi scoata dreptatea.
1. Se pare ca tu esti din lemn daca iti plac glumele care... nu iti plac. (Cam asa te-ai exprimat tu).
2. Viata e grea si mai bine hai sa ne destindem, chiar daca celor din familia noastra le facem rau. (Cam asa te-ai exprimat tu).
3. Societatea nu educa niciodata copii. Nici la gradinita si nici la scoala. Dupa cum este educat copilul acasa asa se va comporta oriunde. Societatea iti ofera doar educatie intelectuala, nu si morala/comportament/relationala/sociala.
4. Chiar daca un parinte munceste pe branci pentru ai asigura partea materiala a copilului sau, acesta nu va fi socotit fara vina daca nu isi indeplineste in intregime obligatiile parentale -ex: dragostea, comunicarea, etc. (Daca la examenul auto candidatul nu este admis daca pica una din cele 2 categorii de testare, cu cat mai mult un om ar trebui sa-si excluda din mintea lui dorinta de a fi parinte daca stie ca nu-si poate indeplini una din cele obligatii ca parinte: partea materiala si partea afectiva!)
5. Tu spui: "am intaltit si parinti care desi muncesc,, pe branci'' isi fac timp si pentru copii lor." Acestia sunt restul de 10% care au ramas din cei 90%.
6. "neintelegirile dintre copii si parinti este asa zisul "conflict intre generatii'', vechi de cand lumea." Acest conflict nu este vechi. Este vina parintilor care nu isi indeplinesc obligatiile familiale. Vrei exemplu? Priveste si vezi ca rata divorturilor este aproape egala cu ce-a a casatoriilor. Cei mai multi nu stiu sa triasca doi in familie; cu cat mai mult dezastru ar fi in trei.
7. "Iar pe parintii,, incuiati'' asa cum ii numesti tu poate nu au pregatirea necesara pentru asi educa copiii". Aici am vrut sa ajung. Printre acesti parinti sunt si ai lui Florin. Tragic este ca nici macar nu exista o scoala unde ar mai putea fi reeducati acesti parinti.
De aceea, pentru ca un pom ajuns la maturitate nu va mai putea fi indreptat vreodata -ci doar taiat si bagat in foc-, am intrat pe acest site pentru a vorbi tinerilor -copaceilor- care inca mai pot fi indreptati.
Florin, alege intotdeauna calea de mijloc. Dezvolta-ti cat mai mult capacitatile intelectuale, dar nu lasa nici afectivitatea si dragostea pentru ai tai si pentru oameni pe ultimul loc. Iar daca vrei sa ai caracter demn de apreciat, atunci dezvolta-ti capacitatile morale/spirituale -adica cunoasterea lui Dumnezeu in mod personal(nu cum Il cunoaste lumea).

| Fatamuntilor a răspuns (pentru anonimg):

Chiar nu mai are rost sa continuii...vad nu accepti si parerile altora
si pentru cultutra general nu sunt de lemn; trebuie sa cunosti omul inainte da un verdict
o seara buna sa ai!