anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am 19 ani si nu vreau sa am copii niciodată, nu imi plac, nu le vad rostul, planetă e deja suprapopulata si nu am chef sa cresc o altă ființă umană.

Părinții mei sunt dezamăgiți din moment ce ei isi doreau nepoți. Cum sa ii fac să înțeleagă că pur și simplu nu o sa se întâmple? Tot ma streseaza, am doar 19 ani si imi spun ca o sa ma răzgândesc.

Răspuns Câştigător
| SeniGo a răspuns:

Nu-i asculta, nu are nici un sens sau rost sa cresti un copil. Practic si teoretic, daca ai apucat sa faci un copil, te-ai limitat maxim, ti-ai bagat singur bete in roate. Plus ca se poate naste cu probleme, sau pot aparea probleme pe parcurs, (ceea ce 99% se va intampla) si pur si simplu nu are rost. Mai bine stai linistit si iti vezi de lucrurile tale.

19 răspunsuri:
| Crescent a răspuns:

Ar trebui sa se gandeasca ca e viata ta si faci ce vrei. E la alegerea ta daca vrei sa ai copii sau nu. Si cine stie? Poate ca o sa vrei mai incolo. Iar daca nu, e total decizia ta.

| Freya1 a răspuns:

Nu poti sa spui de toti copii asa. Daca tu nu vrei e treaba ta, dar ii judeci, jignesti si rătăci pe cei ce fac copii si nu e ok.

Nu iti mai bate capul cu asta, mai in colo vei vdea daca iti vei dori sau nu, Ca nu te obliga nimeni.

| existential a răspuns:

La 19 ani esti copil si n-ai nevoie sa cresti copii. Parintii tai ar trebui sa inteleaga asta.
Poate peste 10-15 ani se vor schimba lucrurile. Pana atunci ocupa-te de ce e important in viata.

| darrio2007 a răspuns:

Cand vei intalni dragostea vietii tale, iti vei schimba aceasta conceptie.

| geoconda a răspuns:

Așa este, e viața ta, nu a părinților tăi.
Știi, eu am 15 ani, și spun că nu o să îmi fac niciodată iubit, pentru că, la fel ca tine în cazul copiilor, nici eu nu-i văd rostul acestui iubit, din multe motive, nu le scriu acum, sunt N. În fine, faza e, că și mie mi-au spus mai multe femei care acum au familii, fete, că așa ziceau și ele și că dragostea vine când nu te astepti. Eu le-am lăsat. Așa și cu tine, ești tânără, de ce ai face copii de acum? Lasă pe mai încolo, altele fac și la 40. E adevărat că o să ți se schimbe părerea în legătură cu asta. O să îți dorești copii, dar nu acum, fiindcă încă ești un copil.

| FantasyBoy a răspuns (pentru geoconda):

Daca la 19 ani e "inca un copil", atunci e vai si amar de continentul asta...africanii, indienii, chinezii n-au aflat ca sunt copii la 13 ani!

| Mirel4412 a răspuns:

Poate pare absurb ca iti zic, dar nu esti singurul care a gandit asa si dupa si-a schimbag parerea. Stiu oameni care de mici erau "golani" si nu credeam vreodata ca vor ajunge ceva iar acum au familii.

| RobertMoon a răspuns:

Le spui că ai 19 ani și că ești prea tânăr/ă ca sa ai copii și să nu mai insiste cu chestia asta până pe la 25+ ani laughing În ziua de azi nu se fac copii de plictiseala la 19 ani, asta e vârstă de mers la facultate și de distracții.

| Anee1667 a răspuns:

Nimeni nu te poate face s te răzgândeşti. Dacă nu vrei copii este decizia ta. Mai întâi axează-te pe lucrurile cu adevărat importante facultate/muncă, astfel încât să te poţi realiza apoi vei decide tu.
Timpul şi iubirea schimbă oamenii.
Eu am crescut la fel ca tine, cu dorinţa de a nu avea copii niciodata. Îmi spuneam: "Prea multă durere la naştere, prea mult stres, prea multă mizerie şi gălăgie." Apoi ceva s-a schimbat brusc în momentul în care am decis să fac voluntariat la un centru de copii. Am descoperit pentru prima dată cât de multă fericire mi se poate strânge în suflet când un copil mă strânge de mână cu toată forţa şi mă îmbrăţişează călduros cu toată iubirea, când îmi zâmbeşte şi când râde atât de frumos şi sincer încât aş asculta asta iar şi iar mai mult decât melodia mea preferată.
Atunci am înţeles, că va exista un moment în viaţă când aş vrea să mă simt împlinită şi asta poate face doar un copil. Ei sunt esenţa vieţii şi mai presus de toate tot ei ne învaţa că putem iubi ceva necondiţionat.
Dar, dacă tu nu îţi doreşti atunci, toată lumea ar trebui să îţi respecte decizia.

| 09Daniel20Botezan70Psihologie70Psihiatrie90 a răspuns:

Nici eu nu vreau să am nici familie nici copii.winking Presupune și necesită o responsabilitate enormă big grin Îți îngrădează libertatea, parcă... sad

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru darrio2007):

Am intalnit-o si nici el nu vrea copii. M-am saturat sa imi tot spuna lumea ca o sa imi schimb parerea. Nu asta am întrebat

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru geoconda):

Nu ai tu de unde sa stii ca o sa mi se schimbe parerea, nu e de parca toată lumea își dorește copii, si pentru ca majoritatea isi doreste nu insemna ca sigur si eu o sa vreau

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru 09Daniel20Botezan70Psihologie70Psihiatrie90):

Adevarat, prefer sa imi petrec timpul făcând altceva, nu vreau sa imi dedic viata crescând o altă ființă, vreau sa am libertate

| darrio2007 a răspuns (pentru anonim_4396):

Inseamna ca nu e dragostea vietii tale.

| mgtow a răspuns:

Le zici ca nu ai cu cine si vrei libertate. Bani si sa traiesti viata cum vrei

| TheGentleman a răspuns:

Ok, nu ești făcută pentru a avea copii. Nimic greșit.

Dar să nu le vezi rostul? Ei pot face o lume mai bună. Pot deveni oameni excepționali. Cum e Elon Musk, cum e Bill Gates, cum a fost Churchill, Roosvelt, Truman sau Einstein. Copiii nu doar că asigură supraviețuirea speciei umane, dar o pot duce pe noi culmi, spre noi glorii.

În fond, și tu ai fost un copil. Ai aceeași părere despre tine pe care o ai vizavi de copii?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru TheGentleman):

Nu am spus că nu le vad rostul in societate, dar in viata mea, pentru mine, nu au rost. Desigur ar putea sa creasca sa devina un geniu sau sa gaseasca leacul pentru cancer, dar in acelasi timp ar putea ajunge ca si Hitler.

Si nu cred ca persoanele care nu vor copii ar trebui să fie asa mult presate de alte persoane. Pentru ca daca nu vor nu o sa aiba asa multă grijă de ei si nici nu o sa se prea ocupe de ei. Mai greu faci ceva când chiar nu vrei. Nu am nimic impotriva daca alte persoane isi doresc copii, dar sa nu îmi mai tot spuna mie lumea ca "o sa imi schimb parerea" "trebuie să am ca asa e normal" "o sa iti găsești pe cineva si o sa vrei"

| MihaBianca a răspuns:

Te înțeleg. Adică te înțeleg la partea că nu vrei să faci copii.

| MihaBianca a răspuns (pentru FantasyBoy):

Asta nu înseamnă că e normal. La 19 ani are toată viața înainte.