| Tony87 a întrebat:

Am cea mai proasta viata...si din ceea ce va spun nu exagerez absolut cu nimic:Am o mama cu handicap, tatal meu este afara si nu pot merge la el, am o bunica care nu ma poate ajuta sau creste dar ma mai ajuta, si am 14 ani.Acum sa va spun ce mi se intampla.De cand a venit un strain la noi mama s-a atasat de el si nu m-a baga in seama, nu face nimic pentru mine, da muzica tare, sta noaptea si vorbesc si ma deranjeaza pana la 3 noaptea. Aproape mereu e cearta.Mama se cearta cu toata lumea si cu mine chiar, nu mai suport deloc si vreau sa fac ceva.As bate-o sa ii dau o lectie sau nu stiu ca daca nu cresteam eu singur linistit la casa mea si daca as suna la protectia minorilor ce s-ar intampla? As ajunge la tata care nici nu il cunosc si nu ii stiu comportamentul ca ei sunt divortati sau as ajunge la casa de copii.Daca as merge la vreun psiholog sau altcineva ar suna la protectia minorilor sau cine stie. Vreau sa traiesc normal, sa nu mai fiu deranjat si sa am un parinte crying.

9 răspunsuri:
| MessAndOrder a răspuns:

Ma voi ruga pentru tine! happy

| Wheizii a răspuns:

E groasa treaba, ori inveti sa-ti traiesti viata independent, ori suporti.

| keepcalm99 a răspuns:

Daca apelezi la un asistent social, ai mari sanse ca el sa te poata ajuta. Imi pare rau ca nu ai o viata tocmai roz, insa trebuie sa te bucuri de faptul ca problemele pe care le intampini te vor face mai puternic!

| Fatamuntilor a răspuns:

Cum adica sa ridici mana asupra mamei tale? Tu te auzi ce spui?
Zici ca mai are si probleme de sanatate.
Cum adica sa cresti singur la casa ta? Care casa?
Daca ceea ce spui e adevarat, vorbeste cu un adult (matusa, profesor, vecin). Puteti merge impreuna la primarie la asistenta sociala.Cineva la de Protectia Copilului va face ancheta sociala la voi acasa,va vorbi cu mama ta,cu vecinii, profesorii. Daca va constata ca mama ta nu poate creste, va cauta rude(tatal, matusi, vecini)
In cel mai rau caz.vei ajunge intr-un Centru pentru minori si probabil vei fi dat in plasament la familie!

| DavidTheTrueMMAFighter a răspuns:

E delicata treaba....eu zic sa nu suni la protectia copilului...te vor duce la casa de copii, adica, parintii tai isi vor pierde drepturile de parinti.

Si sa stii ca viata la casa de copii, nu e roz...e mai rea ca a ta...n-ai vazut atatea cazuri? Sunt batuti, facuti de ras, iar, dupa, la 18 ani, te vor da afara...si nu-ti convine sa lucrezi la MC sau KFC daca esti desteapta/destept!

Vei sta maxim 4 ani acolo! Nu fa asa ceva! Faza cu mama ta..sa nu intraznesti sa dai in ea...vei ramane cu pacat

Parerea mea e sa vorbiti civilizat, daca se poate... daca nu, fa tu ceva, gen, opreste-i muzica, atrage-i atentia intr-un fel!

| mgtow a răspuns:

Contacteaza o ruda care te poate ajuta sa scapi de probleme, spune ca o sa inveti si ai nevoie de pace in casa. Sa mergi cu ruda sa rezolvati treaba si sa demonstrezi ca nu poti trai cu maicata

| Tony87 explică (pentru Fatamuntilor):

Tu iti dai seama ce spui? ..Sa ridic mana asupra mamei mele, ce mama? spune-mi care mama? Si sa cresc singur la casa mea mai pe inteles sa fiu linistit singur. oricum nu e nici o diferenta..nici una!

| Fatamuntilor a răspuns (pentru Tony87):

Zici ca mama ta are probleme de sanatate....sau te referi la ..handicap'' in sensul ca nu e cum ti-o doresti...
Banuesc ca casa e pe numele parintilor, nu ai cum sa stai singur.ce faci cu mama ta, nu o poti da afara din casa!
Apoi fiind elev, nu poti munci, casa aia trebuie intretinuta!

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna!

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.

Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!