| Petra92 a întrebat:

Am cunoscut un bărbat care are un copil din fosta relație. Copilul locuiește cu mama de 2 ani, iar tatăl merge cam de 2-3 ori pe săptămână să vadă copilul sau îl ia pe la el.
Nu știu daca este potrivit sa continui sa ma vad cu el, având în vedere ca el are o responsabilitate fata de acel copil. Ma sperie aceasta situație, nu știu cum sa procedez. Imi este ca e posibil cândva sa se împace pentru copil pentru a-l creste împreună.

Răspuns Apreciat de Editori
| Alesia1234 a răspuns:

Buna! Incearca sa comunici direct cu el si sa ii spui de ce iti este teama din partea lui in relatia voastra. Pe de alta parte e perfect normal sa aiba grija de copilul lui si sa petreaca timp cu el,dar daca face asta nu inseamna ca te va parasi. Trebuie sa inveti sa ai incredere in el cu timpul. O relatie stabila pe asta se bazeaza,pe incredere si comunicare,ori daca tu nu comunici deschis cu el ci doar iti dai cu presupusul si iti faci ganduri negre, nu o sa ajungeti nicaieri. Majoritatea relatiilor de-asta se destrama, pentru ca partenerii prefera sa isi dea cu presupusul pentru ca e mai comod sau "de frica sa nu strice relatia", in loc sa comunice deschis si sa puna capat tuturor presupunerilor. In concluzie, cel mai bine e sa ii spui ce temeri ai.
Bafta! happy

13 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Nu cred ca se va mai impaca cu fosta.Dar niciodata nu se stie.
Dar tu parca erai cu cineva de 5 ani, de 3 ani locuiati impreuna, ala voia casatorie tu nu ai de gand asa ceva.
Gata ai terminat cu ala sau tot despre el este vorba? Acolo ai spus ca nu-i bun, ca e mitocan bla bla laughing

| Violleta2022 a răspuns:

Daca nu esti pregatita sufleteste si trupeste sa accepti acest copil, ca parte din pachetul cu care acest barabt vine, si care va fi prezent intotodaeuna in viata lui si a voastra, este mai bine sa nu te implici in relatia asta, fiindca acest barbat nu-si va abandona niciodata copilul, avand o obligatie fata de el.
Pe viitor, se poate lua in considerare si faptul ca copilul va sta jumatate din vacante la un parinte si jumatate la celalalt.
Asadar, crezi ca vei putea suporta sa ai un copil in casa pentru 1 luna jumate, zi de zi, ceas de ceas, cat este jumatate din vacanta mare?
Evident ca planurile voastre de munca, calatorie si orice natura ar avea, trebuie sa-l includa si pe acest micut.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Unul din raspunsurile bune ale Jassminei. In general spune aiureli. Are dreptate!

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Teama ca se vor impaca e tot una cu teama ca va cunoaste pe altcineva, si tot te va parasi. Trebuie sa fii optimista, dar si sa accepti ca unii te vor lasa oricum, pentru ca nu sunt seriosi.
Copilul nu ar trebui sa te incomodeze prea mult, poti considera ca e un prieten de-al lui, care mai iese cu voi in oras.
Concentreaza-te pe relatia cu barbatul, si vezi daca merita. Copilul ala e un "efect secundar", care are mama. Nu ar trebui sa te deranjeze ca tine legatura cu iubitul tau, nu cred ca e chiar deranjant.

| Hope1992 a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

Nu e chiar asa de simplu, trebuie sa il accepte cu toata inima pe acest copil si chiar sa il iubeasca. Stiu un caz in familie, in care barbatul avea un copil din alta relatie si a mai facut unul in relatia actuala. Au fost cateva divergente pe tema asta, cum ca cu primul copil se comporta mai frumos si are mai multa grija de el. Baiatul vine in fiecare Duminica si se joaca cu fratele vitreg. Sotia lui actuala intelege, dar daca vezi ca in relatia cu copilul tau nu se implica asa mult, o sa ai ce sa ii reprosezi.Trebuie sa se gandeasca bine, nu mi se pare deloc ca este o decizie usoara.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru Hope1992):

Pai stai, ca nu par a fi pe punctul de a intemeia o familie. Eu zic ca sunt la inceput.
Eu zic ca acel copil e o ruda apropiata, nu un impediment. Da, trebuie acceptat, dar la fel ar fi si in cazul unei relatii cu un tip care are o mama bolnava, de exemplu. Merge des pe la ea, face parte din rutina, si cam atat.
Sau mai sunt case din alea imense, in care locuiesc impreuna cate 4 veri, fiecare cu nevasta si copiii lui. Si acolo trebuie sa accepti, chiar mai mult decat un copil. Traiesti sub acelasi acoperis cu neamurile lui. Si nu sunt putine femeile care se aventureaza in asemenea relatii. Odata ce rezonezi cu persoanele, iar partenerul stie sa delimiteze o zona intima pentru cuplu, cred ca poate fi chiar frumos.
Dar nu e ceva ce sa cantaresti de la inceputul relatiei, pentru ca va "straluci" ca un mare dezavantaj. La inceputul relatiei te concentrezi pe partener, vezi cum te intelege, ce asteptari are de la tine, apoi incet-incet, cum e viata cu el. Nici el nu cred ca vrea sa o prezinte pe domnisoara drept "mama 2" pentru copil, iar dupa cateva luni sa dispara. Cred ca e constient care sunt riscurile, si o va implica cat mai putin in relatia cu copilul, cel putin pana cand va fi sigur ca e viitoarea sotie.

| Emma24dsxd a răspuns:

Copilul nu este o piedica in relatie, el nu are nicio vina in toata aceasta poveste, normal ca isi face datoria de parinte in continuare si este normal ca tine la el, cat despre tine nu ar trebui sa iti faci griji ca se va impaca cu ea pentru copil ..nu poti sta cu cineva carenu iti place.Si al meu are o fetita cu o alta femeie, si o ador si ea la fel pe mine si nu am frica aceasta ca se va impaca cu mama ei ..pastreaza legatura doar pentru copil

| Mosotti a răspuns:

Si ce conteaza daca are responsabilitate fata de acel copil? Daca il placi si relatia voastra merge ce are? Ce, daca aveai copil cu el, nu tot responsabilitatea aia o avea?!

Nu e nici o problema, daca te place, nu se mai impaca cu aia. Un om doar prost se impaca pentru copil, ca un copil sufera mai tare asa, sa stea cu doi parinti care nu se mai inteleg, deci mai bine sta asa cum e acum, si poti sa-i si zici asta.

Si daca sa zicem ca vreodata se va impaca cu ea, tu traieste-ti clipele frumoase din prezent, lasa viitorul, nu-ti strica prezentul pentru un viitori care inca nu exista.

| Mosotti a răspuns (pentru Violleta2022):

Pai daca ei ii plac copiii in general, de ce nu ar suporta un copil in casa? Ca si daca ar face ea copil, ar fi tot aia, ca si ala tot copil e, ba din contra, fiind f mic, e mai mare balamucul, macar astalalt e deja mai mare si e mai usor de suportat, deci nu e problema.

Dar daca nu ii plac copiii da, atunci e o problema.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Mosotti):

Poti sa-i raspunzi ei, nu mie...ca i-am scris acelasi lucru.

| Petra92 explică (pentru relian):

Întrebare a fost pusa în 2018, mai ai nevoie de alt răspuns?

| Mosotti a răspuns (pentru Violleta2022):

Da, am zis ca idee si tie ca oricum citeste si ea. I-am zis si ei.

| Freya1 a răspuns:

Cred ca e nevoie de timp ca sa iti dai seama daca relația asta e una potrivita pentru tine.
Cand te" inhami "la o astfel de situație trebuie sa iei lucrurile treptat.Adica sa menti o legătură cu bărbatul respectiv,sa vezi cum va înțelegeți,dacă puteti avea sentimente unul pentru altul, dacă va potriviți. Dupa ce ai bifat lucrurile astea, treptat va trebui să îi cunoști copilul, sa vezi daca poti sa accepti ca are unul si sa nu fi o persoana geloasă. Pentru ca daca esti o persoana geloasa exista posibilitatea ca toata gelozia ta sa se reverse asupra copilului si cel mai probabil sa stai mereu in stres de fiecare dată când trebuie sa il viziteze (de frica fostei).
Nu cunosc bărbatul asta personal, dar o calitate o are sigur si aia e responsabilitatea.