Cu rabdare si atentie puteti sa-l educati!
Ar cam fi vremea sa-i taiati alaptarea, ca-i prea mare sa mai suga san si apoi, la olita poate fi invatat sa faca inca de la 5-6 luni.
Aruncati pampersii si fiti mai atenta la copil, intrebandu-l frecvent daca vrea sa faca pipi sau caca, arandu-i olita.
Copilul este inteligent si invata tot ce i se spune la varsta asta, deci este usor de invata la olita, in catea zile ar trebui sa vrea el singur sa se aseze pe olita.
Esti troll? Ca de gandit normal nu gandesti....copilul are 1 AN, NU 10. Trezeste-te! Pe ai mei i-am alaptat pana la 3 ani, respectiv 2a6l, iar cel mic are aproape anul si nici macar suptul de noapte nu vreau sa i-l scot. Cat despre olita, pai la un an abia spun mama, tata, papa, tu vrei sa iti ceara la olita? ...nu cumva ai vrea la 3 ani sa rezolve ecuatii diferentiale? Un copil normal de la 2 ani pana pe la 3 renunta la pampers.
Este absolut normal sa faca inca pe el. Cred ca il poti obisnui si mai devreme daca insisti vara aceasta, dar nu te astepta la minuni. Este mult de munca cu un copil si iti trebuie rabdare in procesele de invatare si intarcare.
5-6 luni? Unii nici nu stau in fundulet la varsta asta, dara sa invete sa stea la olita. Doamne, ma crucesc de ce citesc aici
E perfect normal să poarte si pampers să sugă și la sân la 1 an. E mult prea mic pentru a deveni independent de acum. Sunt copii care poartă pampers până la 4, 5 ani în ziua de azi, fiul meu a purtat până la 3ani jumate, ziua făcea la oliță dar noaptea tot ii puneam pampers în caz de accidente, la 1 an e normal sa nu își poată controla corpul, să nu se poată abține și sa se scape pe el, e foarte micuț, merge măcar în picioare ca lumea? Dacă nu, înseamnă ca nu e pregătit să renunțe la pampers, aveți răbdare ca până la 2, 3 ani se dezvața, nu mai suntem pe vremuri sa chinuim copiii să îi punem pe oliță de la 6 luni, au tot timpul sa învețe până merge la grădiniță.
Atunci au o problema de sanatate, fiindca un copil sanatos sta in poponet la 4-5 luni, pus intre perne sau sprijinit de ceva
Pai ideea e sa stea el singur de bunăvoie în fund, nu sprijinit, iar singur fără ajutor sta undeva pe la 7-8 luni, mă rog, unii cu 2 luni în plus sau minus, nu înseamnă că are handicap dacă nu sta in fund la 4 luni.
Pe vremuri poate se creșteau altfel copiii, și soacră-mea imi spunea ca la fel făcea, punea copiii pe oliță de la 4-5 luni, dar mie mi se pare puțin tortură, nu aș face asta, nu văd unde e graba. Atunci nu erau nici pampers si trebuiau femeile sa fiarbă scutece, de aici pot sa deduc de ce se grăbeau ele, dar noi acum nu mai e cazul, nu e nicio drama dacă învață mai târziu la oliță, la 2-3 ani e o vârstă decentă de scăpat de pampers, sunt alte nebune care le pun pampers si la 7 ani copiilor si le dau să sugă, atunci e anormal, nu la 1 an.
Trebuie invatat sa stea pe olita. Singur nu va cere niciodata din moment ce a fost invatat sa-i dea drumu pentru ca avea pampers. Il pui pe olita cam cand stii ca ar avea nevoie. Si il lasi acolo pana face. Asa invata.
Nu am avut copii, dar am avut de a face cu ei!
Din experienta nepotilor mei (de la surori) sau a copiilor de am avut grija cam in jurul varstei de 2 ani au renuntat la pampars, deci e inca in grafic! Oricum pana a merge la gradi ar trebui sa manance singur si sa faca la olita pentru a nu da o munca in plus educatoarei.
Ce e cu voi oameni buni? Cum sa pui un copil de 6 luni pe oliță? Poate pe vremea bunicii dar acum nimeni nu mai face asta, îi poate afecta coloana, sunt cazuri, niciun doctor sau specialist nu recomanda statul pe oliță până la 1 an cel puțin.
Copilul trebuie să atingă maturitatea mușchilor sfincterieni responsabili cu eliminarea scaunului (cam în jurul vârstei de 12-24 luni).
Și nu toți copiii stau in picioare la 7 luni, unii la vârsta aia abia sta în fund, nu mai generalizati, toți copiii sunt diferiți, nu există 2 la fel, unii stau in fund la 4, 5 luni, și merg în picioare de la 8, 9 luni, alții stau in fund la 8 luni abia si merg in picioare după vârsta de 1 an, nu înseamnă ca e ceva in neregula cu ei, fiecare se dezvolta în ritmul lui.
Total fals, nu am vazut vreodată copil de grădiniță sau școală cu pampers pe el
Dacă nu învață de la 6 luni, nu e sfârșitul lumii, nu înseamnă ca nu se mai învață deloc, are timp până la 2 ani sa învețe, și va învăța mult mai ușor fiind conștient de ce face si de ce il pui sa facă, la 6 luni saracul nu stie ce il pui sa facă, sta acolo si dacă iese ceva, iese dacă nu, nu. Oricum se va scăpa pe el pentru ca este minuscul la vârsta aia, nu își poate controla simțurile si în final tot dupa vârsta de 1 an va face corect la oliță, degeaba îl punem de la 6 luni, abia la vârsta când începe el sa spună, sa se ceară singur la oliță, atunci e pregătit.
Statul în fund, mersul, mâncatul, îmbrăcatul, vorbitul, folosirea oliței, toate astea fiul meu le-a facut cu întârziere de 6-12 luni față de cum se consideră "normal" de societate, fiind născut si un pic prematur. Ghici ce, acum are aproape 6 ani si e un copil perfect normal, stie și face tot ce trebuie sa stie un copil de vârsta lui. Gata, dacă nu face x lucru la vârsta x, e autist, anormal sau handicapat, are adhd, etc, fiecare copil are ritmul lui, lumea generalizeaza prea mult.
Pai poti pune pe olita un bebelus care nu sta in fundulet nesustinut? Nu trebuie sa stea singur? Uite ca al meu copil care a fost nascut la termen a stat in fundulet nesustinut la aproape 8 luni si nu are probleme de sanatate. Ei nici apa nu stiu sa bea, cum sa avem pretentia sa invete deodata sa ceara la olita?! Ai dvs. copiii cand au facut la olita?
Cred ca intrebarea este facuta aiurea...numai conturi facute ieri raspuns favorabil la aceasta intrebare, exceptant dna Violeta
Asa este cum zice soacra ta, copilul se poate educa de foarte devreme. Si eu mi-am crescut si educat copilul tot asa, la 4 luni statea intre perne, la 5 luni statea deja singur in fund, pe la 7-8 luni merge in picioruse tinut de mana, la olita foarte devreme, dar pe vremea aia, femeile acordau atentie maxima copilului, il invatau la olita devreme, ca nu existau pampers si sa fierbi la scutece te lua damblaua.
Copilul se invata cu ulita DOAR DUPA ce sta sigur pe fund fata sprijin si se ridica singur in aceea pozitie. Metoda de invatare trebuie sa fie inceata si jucausa, sa vrea EL!
Alaptarea, de asemenea, trebuie schimbata incet cu mancare "normala" de alimente. Trecerea NU se face brusc, fiindca va putea avea consecinte lacto-sensibilitate, dezvoltare ne-naturala).
Violeta e un troll care uraste copiii, i-ar pune la sapa de la 6 luni daca ar putea.