anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am nevoie de sfaturi/ajutor urgent.Trebuie sa actionez acum pana nu e prea tarziu pentru el. Tata are 72 ani si toata viata lui a umblat la femei.Recent a dat de o tarfulita care il seaca de bani.Cand zic ca il seaca de bani, ma refer ca el a devenit un fel de "sugar daddy" pentru ea.
Tipa/copiluta/tiganca asta e de varsta mea. happy are 20 de ani. O sărăcie de pe sate.Pe langa ca ii da bani cand o fac, ea ii mai si cere cand nu are, ba pentru incarcarea telefonului, si alte lucruri cu care il mai abureste.A ajuns sa ii plateasca atena de net, probabil si facturi, ba chiar el s-a oferit sa o ajute cu scoala de soferi, a scos 300lei de pe card, bani de care nu se atinge decat rar, daca cumva nu ne ajunge de facturi sau mancare.
Il prosteste aia de cap si nu stiu cum sa actionez.Ea se si drogheaza (stiu toate astea din conversatiile lor de pe messenger) si astazi am citit un mesaj in care si tatal meu ii scrisese ceva de genul ca s-a drogat ca sa uite si el de clipele rele si sa viseze (?)... ceva prostii, abureli...

Tata e diabetic, cu insulina, injectii.Nu e om rau,nu a fumat niciodata, nu este un betiv,bea regulat cate un pahar de vin pe zi pentru sanatate dar nu in cantitati mari.

Deci stoarfa asta il stoarce de bani si il abureste cum vrea ea, eu daca ii cer bani comenteaza, mamei mele nu ii da.

Toti banii care ar trebui economisiti acum merg la **** tatalui. Tata nu stie ca eu si mama stim. Vreau sa fac ceva, sa intervin...
Tot ce am e adresa ei, stiu cate ceva despre situatia familiala, dar atat.

22 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Spuneti-i omului in fata, ca stiti ce se intampla cu el si amanta lui.
Ca de va luati de tiganca, s-ar putea sa puna satra pe voi amandoua si sa va bata mar.

| Celcestietot a răspuns:

Nu ai ce sa ii mai faci la 72 de ani, dacă toată viața a fost o albină. Totuși, ai putea încerca să îi prezinți Biblia, pe Dumnezeu, căci poate nu îl cunoaște.

| OctavianSps a răspuns:

Parerea mea este ca oricate discutii ai avea cu tatal tau nu ar intelege pentru ca asa cum ai spus si tu, este ''orbit'' de acea persoana si va face orice pentru ea. Personal cred ca ar trebui sa actiunezi asupra ei, evident ca niciodata nu as recomanda manipulare prin intimidare si amintare, dar situatia din familia ta se pare ca este foarte grava. Ia-o pe mama ta si eventual inca cineva care sa fie cu voi si mergeti acasa la ea, incearca sa ii vorbesti cu frumosul pentru inceput, iar daca nu merge asa gaseste-i punctul slab, mai mult ca sigur se afla in ilegalitate, spune-i ca ii chemi politia pe cap sau ca o sa ii faci probleme cu autoritatile. Imi cer scuze, stiu ca nu este de departe un lucru etic, dar daca tatal tau si cu ea vor continua, se poate ajunge intr-o situatie financiara ireversibila. Mult succes.

| acerr a răspuns:

Pffff... lasa l draga! sa se mai distreze un pic, cine stie cat va mai tari... dar spune i ca mai mult de 10 lei sa nu dea!

| EuAMG a răspuns:

In primul rand felicitări tatălui tău că i se mai scoala la 72 de ani, dar nu prea ai ce sa faci tu una la mâna că el te-a crescut pe tine nu invers că sa îi poți interzice ceva asta ar fi treabă mamei tale
A2a la mâna daca el a fost o viață un curvar nu poți să îl schimbi acum

| Digikey a răspuns:

Mosu' e indragostit, n-ai ce sa-i faci.
Oricum cand pleaca pe lumea cealalta pleaca fara nicin ban, nu are nevoie de economii.Voi insa aveti dar nu-i puteti oferi ce ii ofera fata respectiva.
Este un conflict de interese aici.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nimic, nimic. nu te băga.
Tata e fericit? Daa, cu Dî mare!
De ce te bagi să îi strici fericirea?

| Alexuţ02 a răspuns:

Pana nu se arde singur urat de tot, nu o sa se invete minte.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Cu bani si cu timp pierdut (ceea ce se pare ca nu prea ai) poti demonstra ca si-a pierdut mintile si-l poti pune sub tutela. http://bit.ly/2u9lW4W

| Aligator0108 a răspuns:

Îi spui că suni la Acces Direct, unde va fi nevoit să vină și unde se va face de rușine, de față cu toată România.

| 2EXA a răspuns (pentru sadrian46):

Bai omule, toti banii se duc naibii pe o stoarfa! EU daca ii cer pentru o bluza sau pentru ceva la facultate stramba din nas!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru 2EXA):

Dta spui asta, pentru că nu ai înțeles încă ce sunt banii.
Banii sunt simboluri pentru tranzacții.
Ei nu se duc oricum.
Banii se duc ca să realizeze un schimb.
Tu ai banii, eu am anii.
https://www.youtube.com/watch?v=4iA2WCHShwU
Pentru tine e o ștoarfă, pentru el e o zeiță.
Dacă poate cumpăra o zeiță contra cost, banii sunt a ei.
Banii sunt ai celui care îi primește, nu ai celui care îi dorește.
Să înțelegi că acei bani din buzunarul lui, sunt deja ai ei, chiar dacă sunt încă în buzunarul lui.
Nu mai dori bani care nu sunt ai tăi, și vei fi fericit (ă) că nu știu ce sex ești, scuze.
Dacă vrei bani, fă ceva util pentru ei, nu cere.

| 2EXA a răspuns (pentru sadrian46):

Fereasca Dumnezeu... eu nu te-am intrebat definitia banilor, eu am o problema familiala care trebuie rezolvata, nu inteleasa!
Am inteles ca banii astia ii ofera stoarfei pentru a se culca cu ea. Ok nu am nicio problema. Problema mea intervine atunci cand aflu ca pe langa banii pentru sex pe care ii da, ii incarca telefonul, ii plateste facturi, ii cumpara haine, ii cumpara mancare, ii face toate poftele.Eu cand ii cer 20 lei pentru strictul necesar in casa, urla la mine si zice ' DE UNDE ATATIA BANI?" Ca eu nu stric pe nimic, ca nici pe mancare nu stric cat strici tu ". Iar eu sunt cea mai economa persoana care exista, crede-ma, ptc in trecut am vazut si eu cum e sa treci de la " am totul " la " nu mai am nimic ". happy
De-aia banii nu se arunca asa pe stoarfe, si nici nu prea stam bine cu ei acum, mai ales ca e iarna.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru 2EXA):

Dacă crezi că tatăl tău poți dta să îl educi din poziția în care te afli.
Într-o famlie cei ce locuiesc și trăiesc împreună pot discuta și decide venituri și cheltuieli, distribuția banilor.
Poți dta să faci reguli noi care să fie acceptate de către tatăl tău?
Poți intra în acea relație să o strici?
Eu nu văd cum, și nici să fie asta posibil.
Faceți ședință de familie cu discuție deschisă pe această temă și vezi ce iese.

| Nemessys a răspuns (pentru 2EXA):

Eu sunt de parere ca daca tot stai cu el in casa, ar trebui sa faci in felul urmator. ori plec, ori faci in asa fel incat sa aiba nevoie disperata de bani, sa-l faci cumva sa aleaga intre,, ori dau la pasarita in seara asta, ori nu mai mananc o saptamana", intelegi? happy O sa fie mare scandal cu banii, dar poti sa-i spui si tu ca pur si simplu nu mai ai, ca ai si tu nevoie de ceva si din cand in cand ii mai poti reprosa ceea ce face,, daca nu ii dadadeai banii la aia, acum aveam bani de platit curentul". Stii ce zic? Pe omul ala trebuie sa-l joci pe degete in ceea ce priveste banul. Daca el iti reproseaza sau te intreaba ce faci cu banii, ii poti spune ca e banul tau, ca faci ce vrei tu cu el si tot asa. Ideea este ca daca tot procedeaza asa, de ce ti-ar reprosa un lucru PE CARE SI EL IL FACE? Sper sa reusesti. Daca nu, pune-i acid clorhidric in cafea si adios. Si asta pot spune eu ca e un bun exemplu pentru,, varsta nu arata cat esti de destept happy " Cum se tot zice ca daca esti copil, esti mic si prost, dar daca esti batran, esti un mare intelept cu,, experiente de viata".

| nastaseelenacristina a răspuns:

I a luat mintile roaga te impreuna cu mama ta fa acatist si eu m-am rugat pentru fratele meu care era innebunit dupa o tiganca

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

25% (sau 30%, nu mai stiu) din banii lui, ca pensie alimentara, sunt ai tai. Cere-i in instanta.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Pai spune-i si o sa inteleaga. Vorbeste cu mama ta, puneti-va de acord sa il anuntati. Alta solutie nu este. Ca asa... daca o indepartezi pe aia, tot o sa vina alta. Singura solutie este sa constientizeze el singur aceasta problema.

| Mogiojojo a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Dar ea nu mai e minora. Se poate duce naibii la munca.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru Mogiojojo):

Corect. Bine punctat.

| mihai69 a răspuns (pentru 2EXA):

Păi caută și tu unul de 65+ să îți ia ce bluze vrei!

| Freya1 a răspuns:

Vina este in mare parte a voastră.Nu stiu de ce si cum ati stat atâția ani cu omul ala in casa decat daca are bani si traiati bine din ei, ca de dragoste intre ai tăi cred ca nu s-a pus problema niciodata.
Singura chestie pe care o puteti face acum e sa nu va mai gândiți la partea financiară, sa ii spuneti ca stiti si sa ii puneti boarfele la usa.Eu din cate mi-ai spus tu realizez ca ai vrea sa mergi la aia si sa ii faci scandal ceia ce e total gresit pentru ca tatăl tău nu e un copil mic si nici cu forta nu l-a luat plus ca ar fi lipsa de demnitate din partea mamei tale sa umble pe la usi pe la femei sa le spuna sa ii lase bărbatul in pace, mie una mi-ar fi rusine.

Întrebări similare