Hei!
Hmmm, asta se intampla in 9 din 10 cazuri.
Ea e mai mica si e normal ca tu sa fii certata. Esti sora mai mare si trebuie sa fii un exemplu.
Asa patea si sora mea, si mereu ii parea rau ca are o sora mai mica, dar acum ca am crescut ne intelegem ne minune
Ai rabdare, o sa creasca. Poti doar sa le spui parintilor tai ca ti se par prea severi si ca nu meriti sa fii tratata asa, sunt sigura ca vor intelege!
succes
fug dupa tine ....filmeazo cand face prostiidar asa fac parintii astia daca stii mai mare trbb sa suferi si aia micii bossi. Dar nu e asa de mica are 7 ani ar trebui sa o pedepseasca si pe ea.
Păi ai putea să le explici cum stă treaba, dar nu pe un ton ridicat deoarece vor crede că comentezi.
Mda...si eu am un frate doar ca el are 6 ani si eu 14 . explica-le parintilor ca nu e corect da' vb calm sau de fiecare data cand sora ta e pe cale sa faca ceva pleaca in alta parte cat mai departe si fa ceva iar cand da vina pe tine parintii tai isi vor da seama ca tu nu aveai cum sa faci pentru ca erai altundeva si faceai altceva..merge
In primul rand, vorbeste cu parintii tai si explica'le (cu calm) ca nu este corect sa primesti pedeapsa pentru greselile surorii tale, indiferent de varstele pe care le aveti. Spune'le ca inainte sa te pedepseasca pe tine, sa verifice daca intr'adevar tu esti vinovata. Nu le cere socoteala daca pe ea nu o pedepsesc pentru greselile ei, asta este problema lor, tu ai grija sa se aplice dreptatea in cazul tau. Intr'adevar, ei gresesc foarte mult rasfatand'o pentru ca e mai mica, si greseala asta va avea conseciinte. Dar ai grija ca tu sa fii cat mai calma (nu tipa la ei cand vorbesti), si sa iti vezi de treaba ta, si atunci ei nu vor avea de ce sa te bata (daca ei vad ca tu esti cuminte).
Daaa, asa si cu mine sor mea emai mica cu aproape 3 ani decat mine. ce sa faci, ai rabdare sa mai cresteti, nu stiu incearca sa le faci pe plac sa vada ca macar te straduiesti sa fii asa cum vor ei "buna"
Asa se intampla si la mine, si cand o intreb pe mama de ce zice ca suferim impreuna