Eu zic ca la 10 ani se poate descurca. Nu e mare lucru. probabil are pc sau telefon deci timpul trece rps pentru el. cat despre mutat. parintii tai sunt exigenti si ai putea sa ii ameninti ca daca nu o lasa mai moale pleci.
La 21 de ani pe care ii ai trebuie sa te hotarasti intr-un fel. Ei nu-ti pot impune ce si cum sa faci. Pune piciorul in prag si gata. Ai dreptul la viata ta. Si fratele e destul de mare la 10 ani pe care ii are. Se poate descurca, doar daca nu a fost prea rasfatat de mic.
La 21 de ani poți sa pleci sa-l vezi când vrei, sa-ți faci familie sa te muți sa faci ce vrei ca ești majora. Poate ei îl simt ca nu are intenții bune dar nu știu ce za zic.
Au fost certuri intre mine si el si intre el si parintii mei. Mna se mai intampla. E un baiat bun oricum.
Pentru ei oricum nimeni nu e bun. intr-o vreme cand ma vedem cu baieti care chiar nu aveau nici o intentie de nimic ma certau ca ce fel de relatie e asta de ma vad 1 data la 2 sapt si acum ca ma vad cu baiatul asta zilnic nici asta nu e relatie. S-au oferit chiar pe atunci sa imi gaseasca pe cineva care considera ei buni.
multi mi-au zis, nu e bine sa te certi cu parintii tai ca poate nu dureaza relatia si dupa ce faci?
Pai eu nu am de unde sa stiu daca relatia asta o sa dureze 50 de ani sau inca 50 de minute dar stiu ca nu vreau sa traiesc asa pana la 30 de ani. Sa imi zica parintii la 10 sa fiu acasa, cu cine sa vorbesc, ce sa mananc sau cand sa merg la baie.
Si pana la urma asa cum zici si tu, ai dreptate, si oricum eu nu am cerut chestii asa marete gen sa am o familie sau ma mut la el pentru ca i-am inteles, am cerut doar sa ma lase sa dorm la el ca sa nu umblu pe la 12 noaptea pe strazi.
Ai 22 de ani. A trecut deja vârsta când ar fi trebuit să fi independentă.
Găseșteți un job, ia-ți ceva cu chirie sau stai la prietenul tău (în felul ăsta verifici și dacă merge sau nu relația) și lasă-ți părinții să-și vadă de viața lor. Fratele tău nu e obligația ta.
Fă-ți viața ta așa cum îți place și cum ai chef și nu mai sta la vârsta asta să atârni după alții, să-ți dicteze alții ce să faci sau ce ai voie, chiar dacă sunt părinții tăi.
Nu cred ca e cazul sa alegi între iubit și părinți, asta trebuie sa înțeleagă toată lumea inclusiv părinții chiar și tu. E cursul firesc al vieții. Tu ai prioritățile tale, viata ta pe care trebuie sa ți o trăiești, asta nu înseamnă că te rupi de ai tai. E loc pentru toată lumea. Te poți muta cu iubitul tău și sa te duci în vizita la familie de câte ori ai chef sau e nevoie. Nu e nici o problema, trebuie doar sa se acomodeze cu ideea iar tu sa fii mai hotărâta. Ei nu trebuie sa se bage în legătură cu relația ta atât timp cât iubitul tău tw respecta nu te maltratează iar voi doi va înțelegeți, tu trebuie sa îl placi ni ei
Stiu ca este frustrant sa vezi ca parintii tai nu te trateaza ca pe un adult care e in stare sa-si faca propriile alegeri, dar te comporti ca unul sau inca mai actionezi ca o adolescenta care trebuie indrumata? Fiind un adult care traieste inca in casa parinteasca te poate face sa te comporti ca un copil ( desi esti adulta in toata regula). Se intampla cu multi oameni. Nu esti singura. Dar stii ce? Plangandu-te despre asta sau crezand ca nu este corect, nu va face lucrurile mai bune. Ceea ce face lucrurile mai bune este sa-ti asumi responsabilitatea pentru tine. Poti incepe prin a-ti gasi un job si a contribui la cheltuielile casei. Iar daca nici aceasta schimbare nu-ti aduce creditul si respectul parintilor tai, atunci traiul cu ei nu mai este alegerea potrivita.
Oameni nebuni. Eu am ajuns in stilul asta la 30 de ani necasatorit. Deci... Educatia comunista isi spune cuvantul.