Buna, nu trebuie sa îți fie rușine cu faptul că ești tigan, nu trebuie sa te afecteze lucrul ăsta că ești tigan! Știu că românii - țigani, plecați prin străinătate nu au "faima" tocmai buna sa zic așa, mai drăguț, gen, și țigani da sunt văzuți cu alți ochi, nu tocmai buni ...in general fata de " rasa" adversă a românilor, doar nu toți țiganii sunt la fel chiar daca uneori sunt băgați în aceeași oală cu ceilalți țigani care, fură, violează și asamd. in caz că nu știi, Mădălin Voicu este tigan, și uite e renumit pentru ce a făcut el, nu știu sigur ce este el mai exact, senator, politician, mă rog nu stau foarte bine la capitolul politica, dar uite ia exemplu de la el și mai sunt țigani care datorita educație data de părinți, au ajuns avocați, judecători, polițiști și așa mai departe, in concluzie : dale peste nas la romanii care te jignesc și te vad inferior că tu ești mai deștept că ei de o mie de ori și ei sunt aia prostii și sunt vai de capul lor. dar dale peste nas prin munca cinstita, dacă ești la școală, continuați școala până la capăt, fă-ți un anturaj frumos de copii deștepți fara vicii, care fac sport nu vagabontii, boschetari, drogați, tâlhari sau mai știu eu ce, pentru că atunci chiar o sa le dai de înțeles că tu ești că restul țiganilor care nu au faima buna pe nicăieri, iar daca muncești, e foarte bine, atingeți scopurile care ți le ai propus, arata le că tu ești mai deștept și ambițios ca ei chiar dacă ești tigan! Sper că ti a fost de folos răspunsul meu și sper sa nu te mai consideri inferior lor doar pentru faptul că ești tigan, și tot odată să bagi și la cap din ce ți am zis bafta!
Stii cum se spune, lumea o schimbam individual, ai putea sa demonstrezi ca esti diferit de alti, asa poti schimba perceptia unora
Buna dimineata, draga! Ca sa poti sa fii acceptat de societate, in Primul rand, roaga-te lui Dumnezeu pentru asta(iti promit ca ma voi ruga si eu pentru tine! ) si in al doilea rand, incearca sa-ti pui in valoare calitatile pe care Bunul Dumnezeu ti le-a daruit din drgaoste pentru tine. Comporta-te civilizat, total diferit de majoritatea celor de etnie rroma si ai sa vezi ca ai sa fii acceptat de oameni si poate ca ai sa-i schimbi si pe ceilalti rromi. Cum se spune: "un singur om poate schimba lumea. Te pup si iti doresc multa sanatate, mult succes, o zi frumoasa si o saptamana minunata! Pa, pa!
Fa in asa fel incat sa te doara in **** de ceea ce esti si de ceea ce cred altii. Aia care te considera "inferior", is prosti, needucati, vai de viata lor. Nu mai pune la suflet ca-ti faci un rau nemeritat. Du-te pe un bloc in fiecare seara si striga "ma doare-n ***!" Asa vei capata sa ai incredere in tine si sa fii indiferent cu tot ceea ce zice lumea despre tine. Nu toti sunt asa, sa stii. Iar in secolul 21, oamenii inteligenti nu se mai uita la culoarea tenului tau, ci la caracter. Capata-ti incredere de sine si arata ca nu-ti pasa. Astfel, oamenii vor vedea ca te placi asa cum esti si te vor aprecia, ba chiar te vor invidia.
Daca arati lumii ca nu te accepti pe tine insuti, nici lumea nu te va placea pe tine, la randul ei.
Fii cât mai bun în ceea ce faci. Deocamdată la școală. Colegii vor vrea EI să devină amici cu tine. Crede-mă. Apreciez faptul că ai scris aici foarte corect. E un bun început. Baftă
Tiganul nu e tigan pentru culoarea sa, ci pentru comportament!
Corijeaza-ti educatia, poarta-te civilizat cu cei din jurul tau si atunci nimanui nu-i va mai pasa ce esti.
Lumea spune ca tiganii sunt prosti, tocmai din cauza obiceiului natiei voastre de a nu dori sa invete. Am spus "a nu dori" si nu ca nu poate. Asa ca, invata, poarta-te cuviincios, nu te uita urat la cei din jur doar ca sa vada "ce dur" esti tu, nu injura. Poate ca ai tai te vor considera un ciudat. Dar te vei integra in societate.
Faptul ca pui o astfel de intrebare arata ca esti, in primul rand UN OM DE CALITATE SUPERIOARA. Demonstreaza acelora care incearca sa te umilesca, faptul ca tu poti face mai mult si mult mai bine ce ei nu reusesc.
Da,adevarul e ca nu prea ai cum sa fi binevazut daca esti tigan, dar cred ca poti sa demonstrezi ca nu esti unul din "acei" tigani (intelegi).
Sunt foarte multi rromi ce fac scoala, invata bine, merg la o facultate, infiinteaza ong-uri etc nu doar borfasi si cocalari asa ca fa si tu ceva ce sa compenseze faptul ca esti mai brunetel sau de etnie.Nu pentru ca ar trebui sa te intereseze ce spune lumea cat pentru tine insuti sa te simti bine in pielea ta.
Cunosc multi tigani ce sunt corecti, cinstiti si destepti pentru ca au vrut sa faca ceva in viata si sa fie privit ca si egali in societate.Nici restul tiganilor nu ar fi discriminati daca nu ar trai atat de nefiresc in comparatie cu lumea. Daca familia ta este una cinstita si corecta si ti-au oferit o educatie buna nici macar nu ar trebui sa iti faci probleme.
Eu sunt Ungur! si?,.ce crezi ca pe mine nu ma strigau altii cu apelativul -bozgor, sau mai stiu eu?,...dar nu i-am bagat in seama si gata!
Deocamdata, dupa ce ca ai o situatie mai grea decat altii, fiind tigan, ai plecat la drum cu stangul, pentru ca te consideri inferior. Nu din intamplare cei ce te lauda pentru asta sunt adepti ai diferentierii sociale extreme, si au sustinut in postari mai vechi chiar omorarea tiganilor. Lor le plac tiganii care se considera inferiori. Nu ai de ce sa fi mandru ca esti tigan; fii mandru ca esti tu insuti. Oricine te discrimineaza iti este dusman, o face ca sa se simta el superior, tu munceste cu rabdare fara sa te lasi influentat, si biruie adversitatile. Succes!
Caracterul face omul, nu culoarea pielii.Nu exista padure fara uscaturi, avem si noi "albii" elementele nostre inapoiate, evita-i pe astia, vor fi destui care sa te aprecieze pentru sufletul tau indiferent de culoarea sau etnia ta.
Eu n-am nimic cu tiganii daca vad ca sunt oameni perfect educati si nu fac parte din categoria aia de maimute. Oamenii cu suficienta minte n-o sa te judece daca vad ca esti o persoana normala si educata. Arata-le ca esti ok si eu zic ca n-o sa mai aiba nimic cu tine. Rautati primim toti din toate partile pe diferite teme, trebuie sa inveti cum sa le ignori si sa nu le lasi sa te afecteze, ba chiar le poti trata cu umor si vei fi mai apreciat pentru asta.
Fii tu însuți, arată că ești diferit de restul. Muncește, fă-ți o educație. marea majoritate a țigani fura, dau in cap jignesc, de asta au și o reputație pe măsură.
Mda,din pacate pentru tine si pentru aia putini care mai sunt,pentru aia FOARTE putini care se diferentiaza de majoritatea tiganilor,lumea o sa va catalogheze la fel ca pe aia cu ''Haolo, sa ve' ce bataie iti dau, mancaceas'', n-o sa vada si partea aia mica buna, or sa ia ce e mai mult in considerare.Incearca sa faci totul pe cat de bine poti tu si indiferent de ce o sa auzi, continua sa faci asta fara a jigni inapoi, continua sa-ti vezi de treaba ta, stii cum e majoritatea tiganilor(incearca sa nu faci ce fac ei).Din cati tigani am dat eu pana acum, doi au fost baieti de treaba cu care chiar aveai ce discuta
Multumesc, apreciez asta! Ma comport foarte bine, dar chestia e ca nu prea pot sa-mi gasesc prirteni din cauza asta, pentru ca nu ma accepta, dar e ok. E bine si sfatul tau.
Ma comport destul de bine in societate, dar e chestia de acceptare aici si nu de comportament.
Foarte amuzant comentariul si destul de adevarat cu privire la faptul ca oamenii ii baga in aceiasi oala. Sunt tigani multi care sunt de treaba. Poate intr-o zi o sa intalnesti mai multi.