anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o problema urata în familie și nu știu cum sa o rezolv. Familia mea și asa paranoica ma tine foarte mult sub observație dar acum cred ca o sa se exagereze.Nu îl agrează de loc pe iubitul meu din cauza cuiva din neamul meu ce la jignit și vorbit de rau. Spun mereu ca este urat, sărac și mai știu eu cum și ca aveau pretenții de la mine și ma simt aiurea rau.
Eu îl iubesc și vreau sa fiu cu el, cum ma sfătuiți sa procedez?

12 răspunsuri:
| Caliopia63 a răspuns:

Leiidinbanie3
Primesc greu notificarile.Eu 24, el 29.

| Yurisa a răspuns:

Cati ani ai? El cati ani are? De cat timp sunteti? De ce v-a jignit ruda? Nu e chiar politicos din partea lui si e greu sa iti dai cu parerea cand stii ce se intampla doar pe exterior

| Caliopia63 a răspuns:

Yurisa
De un an oficial da vorbisem cum mult timp inainte.Varsta am scris-o mai in sus da nu imi vin notificarile si trebuie sa scriu asa si imi cer scuze.
Da stiu ca nu este frumos din partea rudei respective dar a facut-o.Sunt din aceias zona si il cunoaste da nu atat de bine pe cat il stiu eu ca sa poata vorbi de el asa.A exagerat cu multe plus ca nu stiu de ce ii pasa.
A venit cu replica de genu ca" aia a facut asa a luat asa e una da tu, tocmai tu" de parca am facut o crima.

Răspuns utilizator avertizat
| Caliopia63 a răspuns:

AnnaBlandiana
Eu am incercat sa fac totul pe cale amiabila si sa fie ok pentru a ne ajuta reciproc.Eu pe ei cand au nevoie ca au o varsta ei pe mine cu un sfat sau o masa impreuna de sarbatori.Mereu am vrut sa fiu ok da nah...

| alin131 a răspuns:

Ai putea sa iti intemeiezi familia ta.

Dumnezeu a lasat barbatul si femeia. Daca voi vreti sa va iubiti si sa va casatoriti si aveti sentimente pure unul pentru celalalt fiti voi doi inceputul unei noi familii frumoase si armonioase.

Dumnezeu nu va va lasa, chiar de toti oamenii din jur va vor lasa la greu.

Iisus Hristos te iubeste.

| HaneloreOlga9 a răspuns:

Parintii se asteapta la cu totul altceva de la baiatul asta, tocmai de asta ti au spus ca aveau pretentii, vor sa fie mai mult dupa cum vor ei, esti deja destul de matura incat sa nu se mai bage parintii in relatiile tale, daca va iubiti construiti.va un viitor impreuna.

| Caliopia63 a răspuns (pentru HaneloreOlga9):

Da toate astea pentru un prost din neamul meu ce a exagerat aiurea pe niste chestii ce nu sunt adevarate.

| romeo78 a răspuns:

În momentul în care începi o căsnicie fără aprobarea părinților e o căsnicie eșuată.
Acest lucru se întâmplă pentru că sângele apă nu se face, îți iubești foarte mult părinții și nu poți să te rupi de ei.
Trebuie să încercați să vorbiți cu acea rudă care v-a făcut rău prin vorbele spuse. Trebuie văzut motivul pentru care a vorbit urât despre prietenul tău! Nu cumva e vorba de o altă fată pe care el a avut-o?
Îi cunoști bine trecutul prietenului tău? Nu spune că au fost vorbe neadevărate până nu ai probe, dovezi că așa este. Mulți oameni au secrete. Deci, părerea mea este să cercetezi bine de tot vorbele spuse și să afli adevărul! Părinții tăi gândesc ca mine probabil, când nu sunt de acord cu relația voastră! Căsătoria nu înseamnă doar o hârtie? semnată de ambii parteneri, este un angajament pe viață!
Ori, atât timp cât el are un trecut neclar, mai gândește-te la ceea ce vrei să faci cu viața ta!

| Caliopia63 a răspuns (pentru romeo78):

Il stiu de cand am fost mica iar prieteni suntem de 4 ani si de unu oficial impreuna.
Stiu daca a avut si ce relatii a avut inainte si nici macar nu e vreuna de aici sau pe care sa o cunoasca ei.De urat a spus ca e urat, uite ca pentru mine nu e eu il vad un om ok si daca nu imi placea cred ca imi dadeam seama in 4 ani.Iar celelalte lucruri le stiu.Nu este bogat cum ar vrea ai mei, dar stiu cum si unde traieste si nu e chiar asa treaba, plus ca si daca ar fi cum zice acea ruda...Care este problema lui sa se bage in viata mea si sa imi distruga bunastarea familiei? practic nu au apucat sa il cunoasca bine si deja il vad ca si pe un gunoi din cauza unui jeg de om.

| ngllllll a răspuns:

Sa citesti Romeo si Julieta, sau sa te uiti la film. Multe familii fac asta, gen sa se casatoreasca pe bani si pozitii sociale, sa aiba facultati. Parca nici nu am fi crestini, ci frati am fi cu hunii. Vorbeste cu un preot ortodox. Sfatul meu e sa tii relatia daca va iubiti, indiferent de ce zic neamurile. Si daca va casatoriti intr-o zi ce o sa fie? O sa te tina legata. De multe ori m-am gandit la asta. Daca nu vor fi de acord parintii? Cred ca in anumite cazuri iti alegi parinti spirituali care tin la tine si te inteleg. Trebuie sa te rupi intr-un fel de familie daca e aiurea si sa iti fixezi pripriile valori, impreuna cu cel de langa tine. Eu zic sa tii relatia, dar vezi sa nu te corupa nici baiatul. Multi vor doar sex, apoi dupa 4 ani, fata ar astepta sa o ia in casatorie. Si ii da papucii. Si atunci isi da seama fata ca a umblat si cu altele. Totul pana la sex. E cel mai bine. Oricum traim intr-un 1984, cu niste reguli sociale anti-iubire, anti umane. Traieste-ti povestea de dragoste si lasa neamurile si familia. Cand vine vorba de iubire, esti doar tu, el si Dumnezeu. Cititi, mergeti la filme, teatru, opera, etc. Suces!

| ngllllll a răspuns (pentru Caliopia63):

Lasa neamurileee! Vezi sa iei acceptul parintilor, gasesti momentul potrivit. Scoti acordul cu clestele de la ei. A zis mama OK, sunt de acord, paa sanatate. Ai binecuvantarea parintilor. Vezi cine iti e mai aproape, pe ala il iei la descusut. Apoi incerci si la celalalt parinte. Iti da sau nu acordul, esti libera sa te casatoresti. Azi, parintii din generatia comunista sunt cam 0 la sentimente. Bunicii, ai batrani, ii lasau sa umble in sat, sa cunoasca fete, baieti, le faceau casa, ii ajutau sa se cunune de tineri, 14 -18 ani. Mai aveau credinta cei batrani. Azi nu fac nimic, dar au 100 de pretentii. La 18 ani descurca-te singur. Daca se poate sa nu te casatoresti niciodata, sa stai asa in focuri, sa te chinui. Apoi iti reproseaza ca umblii cu unu si cu altul. Si daca aleluia vrei sa te casatoresti, zici ca a cazut cerul pe ei. De Dumnezeu si credință nici nu vor sa auda. Parca am fi huni salbatici. Eu la 29 de ani am pierdut multe sanse. Cand ii ziceam de vreo fata, mama facea niste toane de ziceai ca e nebuna. Nu s-a schimbat nici acum. E bolnava, posesiva. Apoi sunt tati posesivi cu fetele lor. Incest? Deschide bine ochii. Altfel pierzi. Si daca aleluia, se casatoresc copii, para si foc. Uite ce ii face nevasta, sotul. Se baga sa faca ei ordine, inspectii. Dar sa le dea un sfat crestin ceva, nem. Sunt atatea lucruri care ar putea sa ii invete sa le mearga bine la copii. Azi nu ai decat sa pui mana sa citesti sa vezi ce e de facut in casatorie. Pe baza parintilor ajungi la nebuni. Si vorbesc serios. Stiu pe unul care venea tati sa vorbeasca cu seful la munca. Ala a innebunit pana la urma. Trebuie sa intelegi ca parintii te pot distruge, ca unii sunt bolnavi, nu au nicio treaba cu reguli morale, cu reguli umane, ce sa mai zici de reguli crestine, iubire, principii. Sunt parinti care si-ar vedea copii torturati si nu ar schitza niciun gest. Asta e rezultatul a unui veac de comunism si ateism, inchizitie. Vezi ca fiica ta o ia razna singura, are nevoie de barbat, si nu ai nicio inima, nicio reactie. Mda, sa sufere.
Ca si eu sufar. Nu sunt fericit, nici ea sa nu fie fericita. Pai ca sa poti sa stai asa fara barbat/femeie, apoi sa mananci numai paine si apa si tot e greu. Dar sa stai cu alimentatie din belsug? Si cu atatea tentatii? Apoi se mira, vai ce copii am, ca umbla aiurea, sunt toata ziua pe site-uri xxx, prin cluburi. Bunicii si cei de mai demult stiau toate astea, simteau, mai aveau inima. Generatia asta a fost spalata pe...inima. Si daca fata se culca cu vreunul, o omoara in bataie. Ce credinta, ce iertare, sa ii zica sa mearga la un preot, sa se casatoreasca sa nu mai fie ametita de unul si altul? Filme de groaza in Romania...securutatea si comunismul nu a murit.