Depinde cat de importanta e pentru voi religia, daca o practicati activ sau nu. Sunt in aceeasi situatie, dar pentru mine crestinismul e doar religia in care am fost nascuta si botezata cand inca nu puteam sa am ceva de spus pe aceasta tema. Iar ceremonia budista e mai degraba primirea unei binecuvantari de la un lider spiritual, nu presupune automat convertirea la budism. Cum in relatia mea el e cel cu o latura spirituala mai accentuata, planuim o casatorie civila si o ceremonie restransa in care sa primim aceasta binecuvantare, fara casatoria bisericeasca ortodoxa.
Sugerez, daca nu ati facut-o deja, sa discutati si aspecte ale vietii voastre comune de mai tarziu: cum vreti sa va cresteti copii imbinand cele doua doctrine? Veti sarbatori Craciunul, Pastele, etc? Veti sarbatori ambele sarbatori? Noi am decis sa le prezentam copiilor invatarurile ambelor religii sub aspect de povestiri moralizatoare, fara a accentua nici una ca adevar absolut.
De aprofundat: http://en.wikipedia.org/wiki/Buddhist_view_of_marriage
http://www.buddhistwedding.org/makingbuddhist.shtml
Da, acest lucru se intampla la primarie, practic casatorie civila.
Cununia religioasa nu va avea loc.
O sa fie o cununie civila, urmata de chef si cam atat.
Am si eu o intrebare, o casnicie tine destul de greu, de ce sa va mai complicati si in privinta asta?
Multumesc, raspunsul tau ma ajuta.
El nu e foarte legat de religie, nici eu nu pot sa spun ca sunt foarte religioasa. De Craciun si Pasti, desigur ca o sa le sarbatorim. Doar e vorba de nunta, atat. Noi vrem doar sa fim fericiti impreuna.
Ma bucur ca v-ati gasit si va urez multi ani in care sa va bucurati unul de celalalt!
Religiile sunt facute de oameni pentru deservirea unor interese.
Daca voi va iubiti asta nu ar trebui sa fie un obstacol. Dumnezeu este unul oricum se numeste in alte religii.
Pe situl jw.org poti gasi articole interesante la sectiunea publicatii-biblioteca online si cauti subiectul care doresti.
Mare atentie la cei care se "ofera" sa-ti ofere sfaturi. Lucrurile niciodata nu sunt ceea ce par a fi...
Un "studiu" oferit de o sectă nu este altceva decât un curs de "initiere" in secta respectiva, de manipulare prin nuante si sensuri alterate, de orientare si formare însuşi a modului de a privi lucrurile într-un anumit fel, dorit de ei, viciat...
Si..., o dată ce modul de gândire este viciat, toate ideile vor fi forţat interpretate în acea direcţie.
Sute de secte oferă pe la noi "Studiile biblice" şi tot atâtea moduri de interpretare diferite vor exista, pentru a se crea impresia că Scriptura susţine fix gruparea lor.
De aceea există astăzi aproape 40000 de secte rupte de Biserică…
Ai mare dreptate, stiu la ce te referi.
Multumesc pentru atentionare.