Tu mai bați mult câmpii pe aici?
Ba spui că nu ai mamă, ba spui că părinții nu-ți dau voie să ieși din casă.
Ba spui că nu știi cum se fac copiii, ba spui că ai 22 de ani.
Ba spui că ești supărat că nu poți să-ți faci o iubită, ba spui că ești atras de bărbați și vrei să-ți faci operație de schimbare de sex.
Tu de fapt suferi de lipsă de atenție și o cauți aici. Cine mai vrei să creadă ceva din ce aberezi?
Parintii chiar daca nu au tot mereu dreptate trebuie sa îi asculti deoarece tu inca stai pe banii lor in casa lor, daca nu i ti convine muta te singur in chirie si vei vedea ca ei au avut dreptate, ce libertate vrei mai multă? Ce te tin ei legat in casa cu lanțuri? Ei i ti vor binele ca sa nu ajungi un derbedeu si un golan care bea si se drogheaza, ei au dreptate ai multe de invatat ei au fost cîndva de varsta ta, dar tu de vîrsta lor inca nu.
Daca iti permiti financiar sa stai singur atunci poti face ce te duce capul. Daca insa dupa doua zile vrei sa vi inapoi ca nu mai ai bani de bancare, atunci ia si asculta de parinti.
Pana la 25 ani trebuie sa inveti ORGANIZAREA familiei: partea financiara, cum- si unde sa-ti faci cumparaturile, cum sa organizezi locuinta si viata de toate zilele.
Cand deja te-ai familiarizat cu acestia, poti sa-ti intemeiezi propria familie. Pana atunci ai libertatea de a te distra cu prietenii si cu prietenele si sa-ti alegi si perechea potrivita.
Libertatea o puteai avea dupa ce ai implinit 18 ani. Problema pare sa fie ca tu inca nu te poti descurca singur ca sa nu mai depinzi de ei, la varsta pe care spui ca o ai.
Salutare. Sunt foarte multe treburi de spus in privinta acestei probleme.
Depinde de foarte multi factori treaba asta, de exemplu cum sunt parintii, cum stau financiar, cum sunt in societate (daca sunt oameni cu carte/cu influente etc.), cum gândești tu, ce vrei tu, ce vor ei.
Intrebarea mea este: care e drumul pe care vrei sa-l urmezi ei care-i drumul pe care il vor ei.
Personal aproape deoseama cu tine, parintii nu au ales pentru mine, mi-au propus sa invat, mi-au oferit finantare sa pot sa învăț, nu am fost atras, nu am facut. Am mers pe alt drum (nu neaparat ales, ci mai convenabil la vremea aceea) iar ei inteleg asta. Faptul ca te tine mai din scurt(sa nu de confunde cu obligat) e faptul ca nu ai destula putere sa discuti un lucru foarte serios cu ei despre viitorul tau.
Multa bafta si daca ai putea sa spui mai exact intreaga poveste ar fi mai usor.
Daca iti permiti chirie, muta-te de acasa, nu au ce sa iti faca
daca nu, taci si inghite, pana iti gasesti un job bun sau o femeie bogata
Exact cum ți-au spus și ceilalți.
Mută-te din casa părinților și îți poți gestiona singur viața așa cum vrei și cum îți place.
Dar dacă stai în casă cu ei și mămica îți dă mâncare și îți spală rufele, iar tu n-ai nici o cheltuială cu gaze, curent, întreținere, eventual îți mai plătesc tot ei și altele, toate astea au un cost.
Suporți consecințele.
Buna! Am o parere proasta si ar fi timpul sa iti iei zborul, sa stai singur in chirie daca ei au pretentia sa te tina sub papuc pana la 25 de ani. De parca daca acum faci prostii, peste cativa ani nu o sa mai poti. Nu inteleg mentalitatea asta. Trebuie sa iti iei viata in maini!
Parerea mea e ca parintii tai nu procedeaza deloc bine. Daca ei considera ca la 22 de ani nu poti fi independent e vina lor că nu si-au dat interesul sa te creasca mai bine. Asta daca au dreptate. Probabil se înșală și de fapt te poti descurca pe cont propriu. Oricum o fi trebuie neaparat sa-ti incepi viata de adult independent pentru ca doar făcânt poti sa înveți. 18 ani au avut timp sa-ti predea teoria. Dupa 18 ani vrei nu vrei trebuie sa treci la practica.
anonim_4396 întreabă: