Poti spune lucurilor pe nume, nu te va judeca nimeni ba din contra.
"Poate pentru voi sună ciudat" de ce ar fi ciudat sa vrei o relatie?
De ce persoane dai? Ce aspecte cauti mai exact la un baiat/barbat?
O să sune a matrimoniale, dacă descriu exact ce doresc de la un băiat, totuși, nici chiar de la unul care să aibă o diferență prea mare de vârstă, față de mine...Dar da, mereu am avut o simpatie pentru tipii înalți și grăsuți și cu părul deschis la culoare. Acum, ce o fi, o fi... Măcar să mă simt și eu împlinită și să simt că pot construi o relație cu omul respectiv, dar mda. Nu găsesc ce îmi doresc eu, de foarte multe ori, care aia au partenere deja.
Sentimentele și dorințele tale sunt perfect normale, iar dorința de a începe viața sexuală alături de o persoană cu care poți construi o relație de lungă durată arată clar că pentru tine, emoțiile, conexiunea și respectul sunt fundamentale. Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să gestionezi această situație: reflectează asupra a ceea ce cauți într-un partener. Gândește-te la trăsăturile esențiale pentru tine: valori comune, respect reciproc, dorința de a construi o relație serioasă. Definind clar ce îți dorești, vei putea filtra mai ușor persoanele nepotrivite. Când începi să cunoști pe cineva, exprimă-ți așteptările sincer și direct. Dacă intențiile voastre nu se aliniază (ex.: dacă el vrea doar o aventură, iar tu cauți stabilitate), este mai bine să știi asta devreme decât să investești timp și emoții. Nu simți presiunea de a începe viața sexuală doar pentru a scăpa de virginitate. Este un pas important și ar trebui să fie făcut atunci când te simți complet pregătită și alături de persoana potrivită. Este mult mai satisfăcător să faci acest pas cu cineva în care ai încredere și alături de care te simți confortabil.Caută să cunoști oameni în medii care reflectă interesele și valorile tale. Participă la evenimente, cursuri sau activități unde ai șanse mai mari să întâlnești persoane care caută, la fel ca tine, o relație serioasă. Găsirea unei persoane care să îți împărtășească viziunea asupra unei relații poate dura. Este mai bine să aștepți o relație care merită decât să faci compromisuri care te vor face nefericită pe termen lung.Folosește acest timp pentru a te cunoaște mai bine, a-ți dezvolta pasiunile și a construi o viață care să te facă fericită independent de o relație. Persoana potrivită va fi atrasă de echilibrul și încrederea ta în tine.Nu te compara cu prieteni sau cunoștințe care poate au alte experiențe sau alegeri. Fiecare are ritmul său, iar nevoile și valorile tale sunt ceea ce contează. Dacă frustrarea devine copleșitoare, discută cu un prieten apropiat sau un terapeut. Uneori, exprimarea emoțiilor și primirea unui punct de vedere obiectiv poate aduce claritate.
Tot ce poti face este sa ai rabdare, sa tii ochii larg deschisi pentru a nu trece pe langa tine o eventuala oportunitate si sa speri ca ai noroc. Da, norocul este un factor important. Hai sa o spunem pe-aia dreapta, majoritatea oamenilor (barbati sau femei), nu au noroc in dragoste...majoritatea facem un compromis intr-un fel sau altul, adica acceptam parteneri care nu ne plac in totalitate (uneori chiar deloc).
Mă cam gândesc în mare parte la ce fel de partener îmi doresc, dar parcă mi-e și frică că voi da în continuare doar de persoane nepotrivite și care ăia care mă atrag, să aibă pe altcineva...Nu știu, parcă nici să mai aștept nu pot. Tot îmi doresc să scap de virginitate și să nu mai fiu ultima virgină, printre cei și cele care deja au trecut peste asta, dar îmi doresc și o stabilitate...Pentru că de aventuri eu nu voi fi niciodată pregătită.
Vei realiza în timp dacă persoana cu care vorbești e nepotrivită, fără să-ți faci relație, puteți începe ca prieteni. Totuși de unde vine presiunea asta pe tine să scapi de virginitate? Vei fi surprinsă dacă ai ști cât de multe fete se află în situația ta. Mai mult de 90% din băieți văd virginitatea ca pe o calitate, deci, de ce să te grăbești dacă nu vrei o aventură?
Nu avem toate datele problemei, dar lucrăm cu ce avem.
Psihologic vorbind, îți dorești un lucru și nu îl poți obtine din motive sociale, emotionale, etc. S-ar putea să fie vorba de o anxietate, frica de a da greș, frica de a rata pe cineva mai bun, etc.
Ideea e că nimeni nu e perfect pe planeta asta, continua să cunoști persoane, creează prietenii și socializează. Poți să cunoști oameni faini cu care să ai relații sexuale, si de ce nu oameni cu care poți face o familie.
Eu zic cel mai bine să faci treaba asta cu cineva cu care chiar simți că te poți conecta şi când doreşti. Nu e o tragedie că eşti virgină şi nici trebuie să o faci cât mai repede ci când chiar te simți pregătită.
Hmm, ce descrii mai sus nu este ce ti-ai dori zilnic sa ai, nimic nu este mai palpitant de cat o mica gelozie sau o cearta provocata din nimic cu partenerul / partenera, altfel ar intervenii plictisul in relatie, azi te iubesc, maine te iubesc, poimaine te iubesc, dar cand va veni si ziua sa te duci "boalii"? Nimeni nu supravietuieste doar cu zahar in lumea asta, riscam sa dam de diabet.
Lasand deoparte asta, ai putea sa le ai pe ambele fara sa distrugi moralitatea, Vrei sa fii iubita, inteleasa, fara a fi judecata, dar, cine este dispus sa faca asta decat o alta femeie? Asa, ai ramane virgina in clasica varianta de a avea un barbat (intr-un mod sau altul) si ai putea in acel timp sa iti rezervi timpul pentru un barbat bun, de mariaj testandu-i comportamentul pentru a putea vedea daca ai o mica instabilitate v-a pleca sau v-a ramane
Sau daca varianta A nu merge, varianta B este sa lucrezi la tine mai mult iar in acel timp sa gasesti un barbat vrednic de tine ce nu te tradeaza la primul hop, este mai bine sa ai rabdare si sa obtii ce-ti doresti la momentul potrivit decat sa te bagi intr-un lucru inalt cand nu esti pregatit, invata din relatiile altora ce probleme au si tu cauta-le rezolvarea, trebuie sa te pregatesti de a intelege comportamentul unui barbat si totodata sa gasesti un barbat ce poate imblanzii comportamentul tau.