| iulianh a întrebat:

Are cineva vreo idee de cum as putea sa-l fac pe tatal meu sa renunte la fumat, sau macar sa reduca din tigarile pe care le fumeaza zilnic?

Răspuns Câştigător
| DedeeAndreea a răspuns:

Buna,Iulian.Si tatal meu a fumat,(mama nu a fumat niciodata). Tatal meu fuma in fiecare zi un pachet de tigari. Fuma exagerat de mult.Mama se mai supara din cand in cand pe el tocmai din acest motiv.Mama a incercat sa il convinga,si eu la fel, pana cand a decis ca trebuie sa se lase de fumat. Uite cauzele pentru care un om nu trebuie sa fumeze:In primul rand, fumand, un om este predispus la anumite boli ale plamanilor.El fumeaza in tinerete, si se trezeste la 40-50 de ani cu cancer la plamani sau alte boli ale plamanilor mai putin grave(deci,primul motiv pentru care un om nu trebuie sa fumeze este sanatatea lui).In al doilea rand, si familia lui este predispusa la anumite boli ale plamanilor(nu cancer, alte boli, mai putin grave), mai ales daca acel om fumeaza si in casa.In al treilea rand, un om care fumeaza da bani pe tigari degeaba, cand ar putea sa cheltuie acei bani pe alte lucruri mult mai importante si sanatoase.Mai sunt si alte motive, dar aceste 3 motive sunt cele mai importante.Prin urmare, tu poti sa iti convingi tatal explicandu-i aceste 3 motive. Daca nu merge, si el fumeaza in continuare, va trebui sa mearga la Oncologie.Acest pas ii va da vointa si incredere ca poate sa se lase de fumat.Si,daca nu merge cu nimic, asta este. Tatal tau va vedea singur pe pielea lui ca va avea de suferit.Imi pare rau sa spun asta, dar asa este cu oamenii care fumeaza in exces si nu vor sa se lase niciodata.Bafta! Sper sa iti convingi tatal! Niciodata nu e prea tarziu!

11 răspunsuri:
| blackdevil a răspuns:

Buna te sfatuiesc sa furi bani si sa ii spui ca ii dai inapoi dupa ce reduce sau se lasa:d. funda?

| Myrena a răspuns:

Poiii ai putea sal stresezi pe tatal tau non stop sa se lase de fumat ( la mama asa a mers big grin ) sau poti sai arunci tigarile

| TheRealAnoyingOrange a răspuns:

Mda poti sa-i zici ca ii face rau si altele si exista niste plasturi care se pun pe mana si te face sa renunti la fumat

| AnnaDee a răspuns:

Salut!
Spune-i de plamanii lui! Chia vrea sa moara, mai ales ca te are si pe tine, si are si o sotie... Fumatul cauzeaza probleme greave, si daca lui nu-i pasa de sanatatea lui, spune-i de sanatatea ta! Fumatul pasiv (adica tu respiri aerul cu fumul de la tigari) e mai GRAV decat cel normal! Patesti si tu ceva rau! Spune-i astea! E
adevarat!
Sper ca atatal tau sa se lase de fumat, ca e o problema mare.
O zi buna si succes!

| JeSa a răspuns:

Ii spui ca banii ii arunca pe tigari cand ar putea face cu ei multe alte lucruri- pozitive- si ca sanatatea lui (si nu numai!) ii e in primejdie. Si ca, atunci cand isi va dori sa se vindece- nici banii nu-i va putea- aduce inapoi- ce are el mai de pret- sanatatea!
Un om care e bolnav stie ca ce greu e sa te intretii a fi bine! Iar, un altul care e bine, si e sanatos- nu stie cum sa-si bata joc de ea!
Daca are vointa si tine la intregul lui sistem din organism, va fi ok si va renunta- incetul cu incetul la ele! Vei vedea..., dar trebuie rabdare!
Numai bine.

| Zenithf a răspuns:

El vrea asta? Atunci se poate, daca insa nu vrea, nu ai ce-i face.
Poate sa mergi odata in vizita pe la Oncologie, iti vine acolo inspiratia.
Daca tine cu adevarat la tine si la mama ta, atunci va incerca sa faca ceva in aceasta problema, tine insa totul de vointa lui, cum am zis.

| anutza a răspuns:

Daca el nu are vointa degeaba te chinui, si eu am incercat cu mama dar incercarile mele au esuat sad

| iulianh explică:

El vrea sa se lase dar ii e foarte greu, nu a reusit cu plasturi. Ii spun in fiecare zi sa se lase dar e tot la fel. HELPPP

| Love4ever.EU a răspuns:

Pai daca vrea ar trebui sa aiba multa vointa... daca nu vrea nu prea stiu cum ai putea tu sa il ajuti!

| deadeutsa a răspuns:

Baga-i tigarile cu varful in lapte inainte sa le fumeze.NU stiu daca functioneaza pentru ca nu am fumatori in casa si doar am auzit ideea.

| DedeeAndreea a răspuns (pentru Myrena):

Hei,Myrena.As vrea sa te informez, in caz ca nu stiai:chiar daca Iulian ii arunca tigarile tatalui sau, tatal o sa isi cumpere altele..Deci prima varianta a ta e buna(cea in care spui ca il poate stresa pe tatal lui, dar cealalta cu aruncatul tigarilor nu are niciun sens.Parerea mea big grin