| MotanulAlbastru a întrebat:

Ați avut vreodată un stalker din orașul vostru? Cat de departe a mers și cum ați scăpat de el definitiv fara să vă puneți în pericol?

16 răspunsuri:
| MihaiSpeedster a răspuns:

Nu stalker in sensul adevarat, dar totuși ceva similar… O domnișoara durdulie, cu puțină minte și multe kilograme, s-a gândit ca eu sunt unica ei șansă la fericire, pentru că am fost printre puținii care îi spunea pe nume, și nu "Balena". Telefoane în puterea nopții (pe vremea când erau doar fixuri), doar suna fără sa vorbească, era mereu pe balcon (probabil cu mâna în chiloți) când știa că plecam, sau când veneam, pândea la colțuri de stradă ca sa ne întâlnim chipurile din întâmplare, și alte chestii care probabil o făceau să se ude abundent… După multe indicii, apoi explicații că își pierde timpul, din disperare, i-am scris la un moment dat un răvaș sarcastic + porcos + exasperat care începea cu "Fă baleno". I-am spus ca tot ce pot să îi ofer e ceva care începe cu M, și dacă e interesată îi acord o lună pentru a exersa bine cu banane, castraveți, sau ce îi vine ei mai comod. I-am spus și că dacă îi mai văd supla siluetă în cale sau dacă mai suna o dată, afișez biletul unde știu eu că îl pot vedea foarte mulți, și adaug un epilog, în care îi mulțumesc că a fost de acord și că s-a descurcat admirabil după practica cu banane. Au trecut 20 și ceva de ani, și nu am mai văzut-o de atunci.

Răspuns utilizator avertizat
| MotanulAlbastru explică (pentru Violleta2022):

Bănuiesc că nu în România.

Răspuns utilizator avertizat
| GabiDumitrescu a răspuns (pentru MihaiSpeedster):

Ce brutal. Daca i te adresai frumos si ii explica-i ca o mu1e e mai sanatoasa pentru toata lumea si zero sanse de sarcini nedorite, poate te scoteai. happy P.S. Balena putea slabi, dar daca prinzi una proasta-proasta, nu se mai desteapta. Dat fiind faptul ca a prins mesajul tau, nici balena nu era chiar imbecila. Cine stie ce ocazie ai ratat... big grin

| Danny28 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Sigur a ratat o ocazie "extraordinară". Mai mult ca sigur era vreuna care se plângea că e grasă și nu o vrea nimeni, dar ea nu făcea nimic în legătură cu asta, doar urmărea ca obsedata orice bărbat care i-a spus o singură dată pe nume în speranța că își va găsi marea fericire.

| MihaiSpeedster a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Da mă, probabil am ratat o șansă, o… scoteam untu’ din ea, din bale-nă o făceam bale-ri-nă, și acum trăiam ca în poveștile frumoase, fericit și cu o droaie de balenuțe în ogradă…

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru MihaiSpeedster):

Nu o sa afli niciodata ce s-ar fi putut intampla, lol. Te roade posibilitatea asta? P.S. Glumeam breh, e plin peste tot de balene, la fel cum e plin in ultima vreme si de pitzipoance instagramerite care viseaza sa se duca in Dubai ca sa aiba poze pentru care sa fie invidiate... timp in care ele sunt cacate in ochi de babuinii aia. Nu, nu glumesc. https://www.hitc.com/en-gb/2022/04/30/dubai-porta-potty/

| Eriii a răspuns:

Pai, acum cam un an coboram o panta spre un parc de la mine din cartier. eram cu prietena mea cea mai buna care e cu un an mai mare(bine, cateva luni). era in jur de 8 seara cred si era pe la inceputul iernii parca, deci era deja intuneric asa ca am zis ca stam cam 15 minute maxim. era unul care se tot plimba printr-o parcare dintre panta si parc. parea cam de 2 si ceva de ani, mai tanar de 30 dupa mine, si in general nu ma gandesc (gandeam) ca o persoana din grupa aia de varsta ar putea sa imi faca ceva rau deci nu am dat prea multa importanta, am crezut ca doar asteapta pe cineva. cand am trecut pe langa el s-a uitat la noi putin dar dupa a intors capul. am mers la parc si m-am uitat de acolo sa vad daca mai e, nu stiu de ce, si prima data nu il vazusem dar dupa l-am vazut iar si se uita in directia noastra. credeam ca se uita dupa persoana pe care o astepta. in fine, am pus muzica si ne-am dat in leagane si am stat putin mai mult, gen cam 30 de minute, si dupa am zis sa plecam ca e tarziu si amandoua avem parinti stricti. mergeam spre panta, prin parcare, ea cu telefonul ei in mana, cu muzica pe el. nu l-am vazut pe ala pe acolo, dar cand am inceput sa urcam panta a aparut din spatele nostru si nu mai stiu exact daca prima data ne-a inrebat chestii gen daca il stim (am zis nu, a zis ca a ca lui i se pare ca ne-a mai vazut), in ce scoala suntem(am zis ca in scoala de langa parc, el a zis ca a ca el nu e/ a fost, nu mai stiu, acolo), cati ani avem (13, 12), daca suntem surori, sau daca prima data a rugat-o pe prietena mea sa il lase sa sune pe cineva ca el nu mai are baterie. intrebarile i le-a pus mai mult ei, chiar daca erau si despre mine, iar ea fara sa se prinda pe moment a raspuns, pentru amandoua. ne-a zis numarul de telefon, ea a sunat si a dat pe speaker, tinand telefonul in mana, fara sa il dea lui, deja avand dubii. a raspuns alt baiat, dupa voce cred ca de o seama cu el, si el a zis ceva de genul buna x, ba, mai esti la tine la bloc? nu, am plecat. a, ok, ne intalnim la capat de linie. si dupa a zis mersi si a inchis. am uitat sa zic ca intre timp ii luase telefonul din mana prietenei mele. in urmatoarele cateva secunde care au parut foarte lungi l-am vazut cum se apleaca spre ea ca si cum urma sa ii dea telefonul dar in schimb se uita peste tot si incepe sa fuga printre blocuri cu telefonul. ce mi se pare amuzant si penibil e ca eu am inceput sa fug dupa el iar ea nici nu se miscase, adica o facea dar doar mergea pentru ca stia ca nu o sa il prinda, dar eu nu gandeam in momentul ala suficient cat sa imi dau seama de asta, si sa imi dau seama ca si daca il prindeam imi dadea una si ma lasa lata avand in vedere ca era de 2 ori jumate cat mine. ma mira ca am reusit sa pastrez o distanta de un metru, ceea ce e destul de putin, mai ales ca el era mai mare si avea picioare mai lungi, deci ar fi trebuit sa alerge repede. l-am pierdut fix in spatele blocului meu, deoarece am inceput ulterior sa imi revin si sa imi dau seama ca ar fi periculos sa ma bag pe acolo pentru ca nu erau felinare si era bezna. m-am intalnit cu prietena mea la mine la scara si am mers la mine si i-am zis mamei mele care a vorbit cu parintii ei. au mers la politie, care l-au mai vazut pe nu stiu ce camere de la un semafor sau ceva dintr-o intersectie din cartierul nostru, ceea ce inseamna ca locuia in zona, trebuia sa mergem eu si fata aia la politie sa ne puna intrebari dar logic ca nu ne-au mai chemat si ca nu si-a mai batut nimeni capul cu ala. ea si-a luat un telefon nou. am vazut totusi in seara aia ca era online pe whatsapp. m-am panicat, dar nu a vorbit cu nimeni, doar s-a uitat in conversatii cred. in fine. am uitat oarecum de faza aia, cand cam peste 2 saptamani dau de el venind dinspre blocul meu cu mama si sora lui presupun, care duceau cumparaturi. el ducea un bax de hartie igienica parca. eu veneam din partea opusa pentru ca a trebuit sa merg mai departe, tot pentru cumparaturi. era in aceeasi zona in care il pierdusem. cand l-am vazut m-am panicat, si a facut-o si el cred pentru ca s-a uitat la mine si am impresia ca m-a recunoscut. nu a zis nimic si a mers mai departe, dar sunt sigura 100% ca el era, mai ales dupa felul in care s-a uitat la mine. in seara aia am fost foarte speriata. acum imi vine sa rad cand imi aduc aminte ce fata avea si cum arata cu hartia igienica in brate XD. mai era un betiv de la mine de la bloc care se tot tinea dupa mine si alti copii, cu care cica era prieten. locuieste intr-o vila de pe panta de care am zis, cu mama lui. o perioada eram foarte speriata de el, mai ales dupa ce a incercat sa imi dea jos bretelele de la rochie cand aveam 8 ani si eram la magazin, dar a inceput sa nu imi mai pese si pur si simplu sa fiu dezgustata si iritata de el (se dadea la tooate vanzatoarele si lua bere pe datorie) si pur si simplu sa il evit. normal ca a observat si de mai multe ori s-a apucat sa vorbeasca cu mine si sa se planga ca il evit, vorbind tare, cat eram la coada de multe ori si asteptam sa ies mai repede de acolo, si si dezgustatoarele alea de casierite erau ca vai ca de ce sunt asa rea si ce am cu el, si pana la urma ii ziceau sa ma lase in pace. bine ca m-am mutat. nu cred ca se cheama neaparat stalkuit asta, mai ales din prima intamplare deoarece doar s-a nimerit sa ne intalnim iar, ceea ce era de asteptat avand in vedere ca locuiam in acelasi cartier, dar tot mi-a fost frica. am scris o tona, scuze-...;-;

| Mosotti a răspuns (pentru MihaiSpeedster):

Hahaha, ce tare intamplare, na, avea si fata bucurii la tine, na, pe mine m-ar fi distrat asta. Si de unde stia ea telefonul tau?

| Mosotti a răspuns (pentru Violleta2022):

Mda, sunt tot felul de idioti pe lumea asta, bine ca l-a rezolvat politia pe psihopatul ala.
Daca omu nu te vrea, gata, aia e, nu se insista.

| MihaiSpeedster a răspuns (pentru Mosotti):

Erau vremurile cand toata lumea folosea telefonul fix, si ca sa afli un număr, trebuia doar sa cauți în cartea de telefon numele scris pe ușă. În cazul ei, îl aflase de la cunoștințe comune,. Cutra suna mereu la 23.01, când impulsurile erau mai ieftine, probabil ca să nu o bușească ta-su când venea factura de la telefon. Suna și nu spunea nimic. Uneori mai răspundeau ai mei, după câteva apeluri și-a primit Balena urări către morți și de la ei. Inițial m-a amuzat, am abordat-o și i-am spus că nu e frumos ce face, dar ea s-a jurat pe toti sfinții că nu e ea. I-am spus ca nu e genul meu, diferență de vârstă (ea a 11-a, eu student anul 5), ma rog, chestii uzuale. La modul finuț, ca să nu îi rănesc sentimentele. Când am vazut că nu scap, am dat-o și pe golăneli, gen "nu îmi dau eu mândrețe de… motan să zicem, în fofoloancă dolofană ca a ta", apoi direct "mai du-te-n"…

Da, stiu ca sunai la telecom, spuneai adresa si iti zicea telefonul.
Si de unde stii ca ea era la tel daca nu zicea nimic?

Noaptea dadeam tel incet (avea o rotita jos unde dadeai, la telu ala cu disc), si sa sune pana capia, m-as fi jucat asa cu ea.
Trebuia sa zici "slabeste si mai vorbim", si dupa ce slabea ziceai "teapa, dar oricum e spre binele tau", haha.
Asta daca nu te atragea figura, ca dupa figura vezi daca mai slaba arata bine si te-ar atrage.

Si ea dobitoaca, daca vedea ca nu o placi, inteligent era sa se opreasca.
Nu era vb ca erai anul 5, macar sa va fi placut voi, si distractie daca era, tot nu strica, chiar daca nu era ceva de viitor, dar nu o placeai. Anu cinci aveai cam 23-24 ani, si ea 17 si ceva, mergea, mama era cu 9 ani mai mica ca tata, 6-7 ani nu e asa mare diferenta.
Nu aveai de unde sti ca era cu mana in chiloti.
Pe balcon unde era? Statea pe langa tine?

| MihaiSpeedster a răspuns (pentru Mosotti):

Prietene, pune o întrebare pe TPU despre unde poți lua cursuri de descifrat sarcasmul… Evident ca nu eram lângă ea să văd ce face cu mâna, a fost ironie, am spus și "probabil", care înseamnă că nu e cert… Am pretenții, ce naiba…
Am aflat tot prin Romtelecom cine suna, aveam un prieten care lucra acolo, și mi-a urmărit apelurile câteva zile.

Asa ne zicea noua profu de programare industriala "spuneti ca lumea ce aveti de spus ca omu nu stie ce e in capul vostru de multe ori". Ai zis probabil, e adevarat.
Aha, deci ai aflat ca aveai un amic la telekom, atunci e altceva.

O nesimtita, ce sa zic, trebuia amenda pentru hartuire, dar nu stiu daca atunci era amendabila asta sau pedepsibila.
Acumca paca ar fi, nu stiu exact.
Oricum f comic cazul.
Precis arata-i bine, asa-i? Adica atrageai fetele destul.

| Freya1 a răspuns:

Nu unul.

Am pățit de câteva ori de-a lungul vieții sa fiu hartuita,urmărită,agasata,amenintata sau in cel mai bun caz "defaimata" (sa folosesc un cuvânt mai pretentios )în societate cu toată ocaziile posibile din disperarea de a nu ajunge la mine,sau ce pana mea or mai avea ei în cap.

Sa stau sa povestesc toată întâmplările a fi mult,dar pot sa îți enumăr câteva chestii cum ar fi: mesaje,telefoane, amenințări ca voi pati eu ceva, sau ca se va sinucide, mi s-a spus chiar ca va merge la vrăjitoare sa îmi facă vrăji, ca își va tăia gatul, ca ma va prind pe mine.Si urmăriri,stat pe sub geamuri,chiar stat la mine pe strada zilnic sa vadă dacă ies,dacă nu ies,cu cine,inclusiv pe iubitul meu la urmărit sa vadă daca vine sa se vadă cu mine,unde locuim și toate astea nu, nu cu o singura persoana.
Am pățit în perioada liceului și sa nu pot tranversa o anumita strada pentru ca eram abordata, agresata fizic (cu tenta sexuala)...

De scapat am scăpat blocând numere, vorbind cu prietenii și familia sa ma ajute sa luam masuri, ignorând și ocolind situația pana sa potolit, iar altele s-au încheiat chiar cu bătaie.
La politie nu am fost niciodată pentru ca nu le pasa.Sa tras de mine la câțiva metri de un polițist, iar el nu doar ca a ignorat ce vede, dar în momentul în care o prietena la tras de mânecă și i-a cerut sa ma ajute sa întors cu spatele.