Salut,am fost exact in aceeasi situatie ca si tine anul trecut. Daca este aceasta o prietenie toxica sau nu, e greu de spus caci am nevoie de mult mai multe detalii, dar o sa imi expun oricum parerea.Prietenii perfecte nu exista, pur si simplu nu vei gasi o persoana cu care sa te impaci perfect mereu.Fiecare relatie are neajunsurile ei, si anume asta o face speciala caci de ar fi totul ideal, nu si-ar avea rostul. Poate ca ai prea multe asteptari de la el, si anume faptul ca el nu corespunde asteptarilor tale te face sa ai ura pe el si crezi ca te foloseste.Nu trebuie sa avem asteptari de la oameni,deoarece ei nu au de unde sti ce anume vrem noi de la ei,si astfel doar ne vom dezamagi pe noi.S-a suparat din cauza ca poate l-ai ranit cu acele cuvinte, e bine sa spunem unui prieten ce simtim, ce nu ne place la el, dar trebuie sa o spunem atent, sa ne gandim bine caci riscam sa ranim astfel persoana data si sa o pierdem.Trebuie sa intelegi ca nu toti oamenii pe care o sa-i intilnesti o sa iti fie mereu alaturi, unii doar vor trece pe langa viata ta si apoi vor pleca. Oamenii vin si pleaca. Daca nu te poti intelege cu o persoana nici de cum, daca nu ai incredere in ea, atunci la un moment dat relatia se distruge.Toate prieteniile au si momente de criza, dar daca sunt cu adevarat puternice, atunci nimic nu le poate distruge, nici macar o cearta.Totul depinde de voi, tu stii mai bine ce ti-a facut el si daca ai fi gata sa-i ierti totul, e posibil ca sa va si impacati.Mai lasa sa treaca ceva timp pana se va mai linisti atmosfera caci acum vei actiona la nervi, si s-ar putea sa comiti greseli mari.
Acei oameni ai impresia ca ei au dreptate tot timpul si daca ii contrazici zic ca nu i asa si iti spun ei cum e.Eu zic ca daca nu te a prejudiciat sa nu va certati Oamenii se cearta pentru toate prostiile cand s-ar putea intelege cu usurinta
O prietenie toxică, numai mă mintea și mă manipula după cum a vrut el. Mi-am dat seama de ceva vreme, dar eram prea implicat sufletește pentru ca asa sunt eu, pun suflet. Nu pot să continui o relație de prietenie cu persoană care umbla cu minciuni și alte chestii pe care nu cred ca mai are rost sa le înșir.
Simplul adevarul doare TU AI DREPTATE AI PROCEDAT TOTAL NORMALĂ
Nu te mai necaji din cauză la asemnea speci esuate.
Pune mana pe carte fi o versiune mai buna ata si fa-ti prieteni noi VIATA ESTEUN MARATON TREBUIE SA STI CUM SA JOGLEZI. ONRR
Și eu am avut o prietenă de genu. De multe ori m-a dezamăgit, insă eu am trecut cu vederea si am continuat,, prietenia", desi la un moment dat incepusem sa nu o mai suport. Intr-o zi, in clasa a 4-a, invatasem un cantec si era efectiv visul meu sa-l cant in fata clasei. Invatatoarea m-a chemat sa-l cant, insa ea a venit si a strigat in gura mare:,, N-o lasati sa cante, nu vreti sa-i auziti vocea!" Nu a fost din rautate, a vrut sa para amuzanta, dar mie mi-a taiat cumva aripile si mi-a spulberat sansa de a mai canta ceea ce imi doream. In clasa s-a facut liniste, invatatoarea, colegii, nimeni nu mai zicea nimic dupa cele auzite, era o tacere atat de awkward incand m-am asezat la loc in banca (caci ma ridicasem in picioare) si am ramas acolo,,, inghitindu-mi" toate sentimentele. Toti au continuat ceea ce faceau, ca si cum nu s-a intamplat nimic. Si asta nu a fost singura faza. De multe ori mi-a demonstrat ca e o prietena falsa. Spre exemplu, in clasa a 5-a, profa i-a zis ca ne poate mari media la mate la toti, doar sa-i spunem, insa ea nu mi-a zis si mie de marire, asa ca nu am beneficiat de ea, si nici alta fata care trebuia sa fie,, cealalta prietena" a ei. Ea si-a marit-o pe cea semestriala la 9, 50, deci s-a rotunjit, iar noi am luat 7, media anuala fiind 7, 50. Teoretic inca mai sunt,, prietena cu ea". Cel putin asa crede ea. Insa in sufletul meu i-as spune cat de tare ma enerveaza si ca ii urasc falsitatea si egoismul ei. Mereu a rafnit la ce aveam eu, si uneori ma trateaza in sictir. Insa ea, inspre deosebire de prietenul tau, daca vorbeai cu ea, iti zicea ca nu mai face asa si ca-i pare rau, sau pur si simplu schimba subiectul, insa nu se schimba nimic la ea. In legatura cu intrebarea ta: asa sunt unii oameni. Nu toti au capacitatea de a se pune in locul altei persoane si de a-si asuma defectele. Au un orgoliu prea exagerat, si daca nu-i ca ele, nu se mai intampla deloc. N-ai ce sa le faci. O discutie sanatoasa, fata in fata, este cea mai benefica, din punctul meu de vedere, pentru salvarea unei prietenii. Dar daca nu mai suporti persoana respectiva (ca in cazul meu) mai bine o lasi in pace si iti vezi de viata ta. Mi-a facut placere sa-mi impartasesc experienta cu voi, oricine ati avut rabdare sa cititi!
Merci pentru răspuns. Apreciez comentariul, vad ca și editorii ți-au apreciat comentariul. Oricum ne-am împăcat deja. El îmi blocase numărul sa nu pot suna, dar i-am scris mesaje în care l-am rugat sa vorbim măcar pentru că doar vorbind ajungi la posibile înțelegeri. Tăcerea înseamnă ruptură, distanțare și eu chiar nu îmi doream asta pentru ca țin la el ca la un frate. Avem atâtea lucruri în comun. Cum spunea cineva într-un comentariu "că mulți se cearta din toate prostiile, dar persoanele se simt foarte bine împreună". Bine, a avut dreptate pentru că ne certam ca doi prosti din te miri ce. Și adevărat ca multe chestii s-au spus la nervi, pentru asta s-a ajuns la ceartă.
Ma bucur mult ca v-ati impacat si ca am putut sa te ajut.