Buna! Eu la 19 ani m-am mutat cu iubitul meu mai mare ca mine dupa cateva luni de relatie. Gandeste-te inainte daca esti dispusa sa renunti la relatia ta daca descoperi ca partenerul tau nu e tocmai ce iti imaginai: vei afla mai multe lucruri despre el, cat de mult se spala, daca se spala pe maini, daca isi strange hainele murdare, daca calca, gateste, duce gunoiul, daca este afectuos cu tine, daca te respecta si te ajuta etc. Si facturile trebuie platite de amandoi, eu la 19 ani deja aveam un job, contributia mea in casa era semnificativa. Nu te-as sfatui niciodata sa te lasi intretinuta de un barbat, mai tarziu totul se poate intoarce impotriva ta! Banii au stricat intotdeauna cele mai frumoase relatii. Totul poate merge bine, si invers: daca va veti desparti tu te vei muta inapoi la parinti si acestia iti vor reprosa ca nu i-ai ascultat la momentul respectiv, dar tot copilul lor vei fi si te vor primi inapoi. Insa durerea ca acea relatie nu a mers va ramane mereu si lunile/anii pierduti nu ti-i da nimeni inapoi.
Decizia de a te muta cu el trebuie sa fie gandita de 100 de ori inainte de a face acest pas. Te anunt ca poti ramane si insarcinata, ca na... tentatia e mai mare si nu cred ca toata lumea se protejeaza (aici generalizez, nu am de unde sa stiu ce faceti voi). Esti tanara, ai atatea visuri de indeplinit. Decizia ta ascunde in spate o responsabilitate enorma, pe care (ca si mine de altfel) nu o constientizezi la 18-19 ani. Eu zic sa mai astepti, daca as fi primit un sfat de genu' cand am facut si eu acest pas, poate era mai bine. E bine ca parintii tai se implica si nu vor sa isi dea fata "oricui". NU te grabi la măritat. Mai asteapta 2-3 ani, pana atunci transforma visele in realitate, fa o facultate sau niste cursuri, ia-ti un job daca vrei. Fii independenta
Sa nu iti pese de ce vor zice altii. Ai peste 18 ani, poti sa iei decizii de-acum. Si sa suporti consecintele lor, daca cumva sunt decizii gresite, desigur.
Daca e vorba de religie... pleaca si nu te mai uita inapoi. Nu are sens sa iti strici viata din cauza ca cei ce se intampla sa iti fie parinti pun mai presus povesti cu fantome decat binele propriului lor copil. Despre ce religie discutam aici? Cum de tu nu esti de aceeasi religie?
Sa-ti iei traista in bat si sa pleci, ca nu mai ai nevoie de aprobarea parintilor si nici nu ar trebui sa te intereseze de barfa satului.
Martori ai lui Iehova.
Eu am ales sa nu fiu de această religie, deoarece nu cred ca mi se potriveste si sincer nici nu imi place.