| Vasilicanus a întrebat:

Bună, am 20 de ani și problema mea este următoarea. Părinții mei au o mică afacere și eu lucrez cu tati în domeniul confecțiilor metalice și eu cu tata nu ne prea înțelegem în privința banilor. Ei vor să muncesc și ei să construiască pe bani, mie nu prea îmi dă bani doar așa de buzunar dacă stau cu ei mi-ar putea afecta viitorul?

Răspuns Câştigător
| Freya1 a răspuns:

Acum depinde de ce vrei tu sa faci în viata părerea mea.

Dacă vrei sa fi independent și sa ai salariul tău, îți cauți ceva de munca, te angajezi și aia e.
Dacă vrei sa îți faci studii suplimetare poți sa ramai în continuare sa muncești la ei pana îți termini niste studii superioare sa ai un salar mai bun.

Într-adevăr, e aiurea sa muncești în familie și doar ei sa decidă ce se face.Dar e decizia ta sa pleci și sa fi independent. Oricum la un moment dat o vei face.Ori asta, ori preiei afacerea.

10 răspunsuri:
| apaplata a răspuns:

Cu siguranta. Gasesti job altundeva sa fii dependent/a financiar sau iti vor reprosa ca veniturile tale se datoreaza lor.

| Violleta2022 a răspuns:

Cere-le salariu si daca nu-ti convine, ia-ti valiza si pleaca in lume, sa vezi cum este sa platesti pentru chirie, intretinerea, apa, gaz, electricitate, mancare samd.

| darrio2007 a răspuns:

La modul cum gandesti, daca nu stai cu ei, iti vei afecta viitorul. Gandeste-te ca el plateste si pentru tine dările la stat si intretinerea ta. Bine ca iti da totusi bani de buzunar.

| Vasilicanus explică (pentru apaplata):

Ei au o mentalitate mai veche

| Vasilicanus explică (pentru Violleta2022):

Știu de aceste lucruri

suntserios
| suntserios a răspuns:

Le zici sa te angajeze cu carte de munca la firma sau iti cauti in alta parte. Asta bineinteles daca nu ai incredere in afacerea de familie si nu vrei sa o mostenesti tu si sa o dezvolti. Ca daca e asa muncesti acu la tinerete si cine stie ce ditamai afacerea o sa ajunga.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Vasilicanus):

Si daca stii deja acest lucru, de ce ai venit sa ne intrebi pe noi?
Ai nevoie de cineva sa decida pentru tine?
Ori nu esti capabil sa decizi singur la 20 de ani?
poate ca ar trebui sa intelegi ca esti deja adult si ca ai voie sa-ti traiesti viata dupa cum doresti si sa-ti cheltui banii pe ce-ti doresti, dar ca sa faci acest lucru, trebuie sa pleci din casa printeasca unde ai datoria sa respecti regulile parintesti.
Dar in casa inchiriata de tine, poti sa faci ce vrei tu!

| Shakespeare25 a răspuns:

Fura meserie, fi sigur pe tine și îi poți face concurenta

| AliGab a răspuns:

Gaseste-ti un alt job, in afara afacerii tatalui tau

| Vasilicanus explică (pentru Shakespeare25):

Am furat-o deja știu să lucrez doar că oameni nu vin la mine ci merg la el lucrez de la 10 ani