| Floarepestrita123 a întrebat:

Buna! Am avut o relatie de 5 ani,am ajuns de comun acord sa ne despartim pentru ca nu ne mai intelegeam, iar dupa cateva luni am ajuns cu actualul, totul bine si frumos in primele 2 luni,dupa a inceput sa ma raneasca cu anumite fapte,l-am rugat sa numai faca,dar inconstient mi-a facut rau pana am ajuns doar sa tin la el, dar numai este focul ala sau iubirea aceea, iar prin faptele lui m-a facut sa ma gandesc la fosta relatie pentru ca fostul nu mi-ar fi facut asa cv.Fostul stiu ca ar vrea sa ne impacam.Actualul e constient ca mi-a gresit,nu stiu ce sa fac pe cine sa aleg,cum sa imi dau seama care este bun pentru viitorul meu,va rog sa nu fi- ti rautaciosi sunt intr-un impas, probabil cine a trecut prin asta intelege! Tin sa mentionez, cu actualul am 4 luni,in mintea mea ma gandesc ca e aiurea daca au aparut atatea chestii asa de repede,stiu ca tine la mine,nu vrea sa ma piarda, dar nu stiu ce sa fac, ce simt…

Răspuns Câştigător
| Freya1 a răspuns:

Când iti dai seama intr-un timp atât de scurt ca ceva nu e ok nu e.Nu mai așteptăti sa treacă anii și după sa suferiți înzecit.Ai plecat dintr-o relație de 5 ani pentru motive mai banale și nu poți de lângă asta după 4 luni?

Eu cred ca actualul nu își are rostul.Iar legat de fostul trebuie analizat ca ori va mai iubiți și doar v-ati plictisit, ori chiar nu mai are rost sa reancalziti ciorba.

11 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

O relație nou imediat după una de 5 ani avea șanse mici să meargă

| Floarepestrita123 explică (pentru suntserios):

De ce? Sincer nu am avut multe relatii, e a 3 relatie nu ma pricep

| ilie a răspuns:

Dacă a ajuns sa te rănească nu cred ca relatia sa aduca ceva bun in viitor. Depinde de tine ce iti doresti. Să fii o minge de box sau sa fii o vază în care sa ții florile. Hotarastete si lasăi pe amândoi fa o pauza, se va gasi si perechea ta nu accepta nici un fel de agresiune asupra ta, altfel vor zice ca iti place si vor continua. E viata ta poti alege ce sa faci.

| Hyperion7 a răspuns:

Eu unul îți recomand să renunți la amândoi.De ce?
Pai in primul rand, daca lucrurile nu au mai mers între voi,nu vor mai merge.
Pe de-o parte,supa reîncălzită nu mai are același gust și pe de-o alta parte,faptul că te știe cum ești,cum reacționezi, îți știe slăbiciunile etc,probabil că va fi mai nasol.
Știu că poate crezi că lucrurile vor fi mai frumoase după ce te vei împăca cu fostul însă nu.
Nu recomand sub nicio forma.
In al doilea rând, actualul trebuie înlăturat din viața ta pentru că e un manipulator și un toxic.
Acest comportament de "love bombing" este un comportament toxic, deoarece te face sa te îndrăgostești de el nebunește,iar apoi când ți-a spălat mintea, te face cum vrea el și te tratează cum vrea el.
Chiar daca la inceput te-a iubit, repet! Nu e normal sa te rănească însă el te manipulează și practic îți exploatează iubirea, adorația pentru el și el nu oferă nimic în schimb.

Acum, eu îți recomand cu căldură sa îți schimbi standardele in ce privesc viitoarele relații și să nu mai primești pe oricine în viața ta drept "iubit" pentru că nu toată lumea are intenții bune și te pot exploata ușor, alții ba chiar te pot obliga sa faci lucruri ilegale "din iubire"
Mare atenție la astfel de oameni!

| RadioEREVAN a răspuns:

Intoarcerea la relatia de 5 ani...slabe sanse sa mearga. Daca ar fi fost totul OK, nu va desparteati. Chiar daca prin comparatie cu cea de acum pare mai buna, nu a fost suficient de buna incat sa nu va despartiti. La asta, se va adauga bagajul actualei relatii, mai devreme sau mai tarziu, vor fi reprosuri ca ai fost cu altul, gelozii, etc.
Pentru ca ai cerut o parere, gandita "la rece", asa cum a mai zis cineva, lasa-i pe amandoi. Daca iti pui problema pe care sa alegi, in timp ce esti deja intr-o relatie, inseamna ca nici una din variante nu e ce trebuie sa fie. Nu se va imbunatati nimic nici in cea de acum, pentru simplul fapt ca te gandesti sa revii la. cealalta.

| HUAWEHUAWE a răspuns:

Printr-o presupunere, daca nu ar exista posibilitatea si varianta de a te intoarce la fostul, mai continui relatia actuala sau ai incerca sa-ti faci una noua?

| dullcat a răspuns:

Buna.E dificil de spus, pentru ca unele greseli pot fi iertate, din perspectiva mea, insa altele nu. Daca nu te poti decide asculta-ti intuitia si in eventualitatea in care iti dai seama ca decizia luata nu este buna, asta e, vei sti mai bine pe viitor, tot patitul invata.

| Standt a răspuns:

Cum tine la tine daca te raneste?
Lasa-l acum devreme, pana nu te raneste mai rau.

| MarianWLF a răspuns:

Te-ai obisnuit in fosta relatie, si compari comportamentul actualului cu cel al fostului, care nu au cum sa fie la fel, e alt om. Intrebarea mea e daca fostul a fost asa bun de ce ai renuntat la el, nu e semn bun daca deja aveti probleme mai serioase in relatie avand in vedere ca sunteti la inceput, si daca are probleme de comportament e posibil sa se abtina momentan datorita reprosurilor tale, dar pe termen lung obiceiurile raman aceleasi, trebuie sa fii foarte atenta la actiunile lui si la cat de mult respect iti ofera, unde exista iubire dar nu exista respect nu va tine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cu tipul asta clar trebuie sa o rupi.
Mediteaza putin la fosta relatie si la motivele despartirii. Sincer, o ciorba reincalzita nu mai are acelasi gust.
Poate e mai bine sa nu mai fii cu niciunul dintre ei si sa-ti cauti pe altcineva. A, si dureaza pana gasesti omul ala ok, deci daca cu actualul nu s-a intamplat asta, nu inseamna ca trebuie sa te intorci in trecut, ci sa accepti experienta si sa mergi inainte.

| Violleta2022 a răspuns:

Alege sa ramai singura o perioada de vreme si apoi sa-ti cauti un al 3-lea, fiindca ambele relatii avute sunt toxice si nu sunt fericite sau de viitor.
Nimeni nu se desaprte din nimicuri, deci prima relatie nu va putea fii niciodata refacuta sau fericita.