Buna! Sunt multe asemanari ale icoanei "Izvorul Tamaduirii", de altfel icoana este reprodusa in mai multe replici, chiar fara ca maica domnului sa aiba mainile ridicate, probabil mai mult ca sigur este o replica. Mai ales daca din potirul tau curge apa...
Asta incerc sa iti explic aici...nu am intrebat daca e sau nu gresita credinta mea, inchinarea la icoane etc.
intrebarea e foarte clara : Daca icoana descrisa este o asemanare sau o alta varioanta a icoanei "Izvorul Tamaduirii"..atata timp cat nu ai un raspuns pentru intrebarea pusa de mine, abtine-te de la pareri pe care nu le-a cerut nimeni!
Cat despre cei care zic pe aici ca icoana este "un chip cioplit", e clar ca ei inteleg gresit porunca Divina fiindca aceasta se refera la IDOLI, vrea sa elimine concurenta...
TOATE CULTELE FOLOSESC IMAGINEA!
Toate denominaţiunile sectante au cel puţin 70 % din cultul "asemănărilor"! Fiecare cult creştin foloseşte excesiv funcţia de reprezentare, de "asemanare" pe care o are imaginea.
Dumnezeu NU INTERZICE ASEMĂNAREA (dovadă sunt statuile heruvimilor CERUTI DE DUMNEZEU). El interzice doar imaginea falselor zeităţi (CONCURENTE), prin care evreii părăseau amintirea lui Dumnezeu cel adevărat.
Astfel, „imagini" ale lui Hristos şi ale sfinţilor, apar în cărţi, reviste, biblii cu imagini, pliante, filme, postere, etc., iar aceste "imagini" sunt însoţite cel puţin de un "gând" de respect! Ei când le reprezintă peste tot, reprezintă idoli? Nu. Şi tot la fel, în Biserică, icoanele sunt însoţite doar de un "gând" de cinstire, respect, şi legătură cu persoana reală!
Icoana nu primeşte "personalitate proprie", ea are doar „funcţia" de a „reprezenta" o persoană reală (care există în realitate, în afara icoanei), are funcţia de a aminti persoana reprezentată, aşa cum cărţile, bibliile şi revistele şi filmele oricărui cult amintesc de persoanele biblice! Gândul de respect sau cinstire care însoţeşte privirea icoanei se îndreaptă spre personele respective, cu existenţă reală!
Sunt doar forme de evlavie, manifestari atitudinale libere, asemanatoare copiilor care doresc sa atinga exponatele uni muzeu. Este doar o atitudine libera. Nu trebuie confundata aceasta "cinstire" cu "inchinarea" ce i se aduce lui Dumnezeu. Sunt doua lucruri diferite si nimeni nu face aceasta suprapunere, nimeni nu le confunda...