| OglindaOarba a întrebat:

Am nevoie de niste sfaturi ca am o problema destul de delicata in legatura cu tatal meu si nu stiu cui pot sa ma descarc si sa ma ajute cu un sfat...Va rog sa aveti rabdare sa cititi sad.

Anul trecut in vara i-am gasit mesaje in telefon gen "Esti suparat pe mine? Haideee vorbeste cu mine, te rog" si nu sunt de la mama mea ca ii cunosc numarul + nu stie sa scrie mesaje (si va rog sa nu ma luati pe mine cu "nu e frumos sa te uiti in mesajele altora" stiu ca nu e dar am simtit ca e ceva in neregula!)

Apoi, acum in aprilie el a fost cu cortul cu prietenii de la serviciu si intr-o seara era mai ametit si vorbea la telefon (eu eram la calculator si el stie ca ascultam muzica, dar culmea ca fix atunci se terminase o melodie) si-l auzeam vorbind extrem de dulce "Nu...am fost baiat cuminte, promit ca am fost....hai ca te sun eu maine bine? Nu trebui sa ma suni tu." si atunci stiam clar ca ceva e in neregula.-Am intrebat-o pe mama mea daca, cu ea a vorbind in seara aia si a zis ca nu.

Ieri noapte pe la 11 a sunat cineva la interfon si tatal meu nu era acasa si a raspuns mama mea :

"Buna seara, doamna *****?"
"Da, ce vreti? Nu vedeti cat e ceasul?"
"Este important. Vreau sa va zic ca sotul dvs are amanta de un an de zile si amanta lui e chiar sotia mea. El nu este la munca acum. La revedere"

Am inghetat cu totul...

Acum problema e ca nici nu stiu cum sa reactionez. Mi-e sila sa ma uit la el, sa-i vorbesc nici nu stiu ce sa fac! Ma doare sufletul pentru mama mea ca il iubeste. Nu-l inteleg, el a fost inselat in luna de miere si cum inseala el?! Cat de porc sa fi?! Sunt plina de nervi si nu stiu cum sa reactionez. Voi ce ati face in locul meu?

Răspuns Câştigător
| proastalenesa a răspuns:

Nouă, cei de pe TPU, ne e uşor să fim categorici şi să emitem "adevăruri".Dar, cum zicea şi Florin45, noi nu putem şti tot ce se întâmplă în familia ta,ca să-ţi putem da sfaturi. Totul e relativ.

Din câte observ,eşti o persoană atentă la detalii, deseori în mod involuntar. Şi eu sunt la fel. Din cauza asta avem de suferit,pentru că nu ne putem încrede aproape în nimeni. În acelaşi timp, ăsta e un avantaj, pentru că ne ţine mereu în alertă. Detaliile fac diferenţa. Şi mai e o vorbă,cam ciudată,ce-i drept: "Frica păzeşte bostănăria". Cam aşa.

Dar,în cazul tău, faptul că tu ai observat nişte chestii delicate nu-ţi dă şi puterea de a schimba radical realitatea. În caz că nu au făcut-o deja,ai putea să discuţi cu fiecare părinte în parte şi să-i încurajezi să vorbească unul cu altul, să-şi lămurească problemele.

Se spune că în astfel de situaţii, vina nu aparţine niciodată unui singur partener. Da, tatăl tău ţi-a înşelat mama, a făcut un lucru oribil. Totuşi tu spui că "a fost înşelat în luna de miere". De către cine,de mama ta? Sau a mai fost căsătorit înainte?

Dacă mama ta l-a înşelat în tinereţe, asta îi oferă lui o oarecare scuză. Poate că răzbunarea e "arma prostului", dar câteodată e singurul mod de a-ţi alina mândria rănită.

Dacă, din contră, mama ta nu l-a înşelat niciodată, înseamnă că problemele sunt altele, pe care noi nu avem cum să le ştim. Poate e monotonia în cuplu, poate că mama ta nu e suficient de drăgătoasă. Iubirea nu e mereu pasională, ca în adolescenţă. La maturitate, mai ales după căsătorie, ea se "transformă" într-o combinaţie de afecţiune caldă, respect, încredere...prietenie. Ceea ce e şi firesc, numai că, uneori, nu strică să reînvii flacăra asta a iubirii, să faci mici gesturi care să scoată cuplul din cotidian. Altfel, unul dintre parteneri va căuta această lipsă în altă parte, pe termen mai lung sau mai scurt.

Poate că n-am eu experienţa necesară ca să merit să fiu luată în seamă. Dar pot să te sfătuiesc să nu-ţi judeci părinţii, că şi ei au dreptul să facă greşeli, atâta timp cât le conştientizează şi vor să le remedieze. Şi tu ai tot dreptul să fii supărată pe tatăl tău. Dar înainte să rupi relaţia cu el, încearcă să asculţi atât varianta mamei tale, cât şi a lui. Încearcă să-i înţelegi pe amândoi.

13 răspunsuri:
| DannyABCD a răspuns:

Acelas lucru am si eu cu tata. Cand stau la televizor, sta si el cateodata pe facebook sau mess, si vorbeste cu una: Dj_zuzucamyhaela sau cv de genu. si nu stiu ce sa fac. l-am prins o data ca vorbea pe web cu una si a zis: Bine pisi, hai ca vorbim mai tarziu, ceao. Si chiar nu stiu ce sa fac. Am impietrit.

| GaaraOfTheSand a răspuns:

Totus spune-i ce simtistraight face

| monutza90 a răspuns:

Eu zic sa vorbesti cu un psiholog, de exemplu cel din scoala daca ai, ti-ar putea da sfaturi bune.Dar cel mai este sa ii lasi pe parinti sa ii rezolve problemele.

| Florin45 a răspuns:

Buna.imi pare rau ca se intimpla astfel de lucruri intr-o familie.tu sincer nu prea poti interveni in nici un fel.problema este doar a parintilor tai.ca te afecteaza si pe tine intr-adevar asta este o problema.este greu ca cineva sa isi dea cu parerea ptr.ca nu stie nimeni din afara casei relatia dintre parintii tai in afara de tine.ca sa zici o vorba e usor.sa repari e mai greu.este foarte greu(aproape o minciuna) sa-i zici persoanei de linga tine te iubesc cand tu de fapt inseli persoana de linga tine.eu personal sunt foarte categoric in astfel de situatii.pa si drum bun.scurt. ptr.ca pentru. mine viata este prea scurta astfel de situatii.imi cer scuze poate nu iti convine raspunsul meu dar eu asa gandesc.

| Gsix a răspuns:

Incearca sa-i dai de inteles ca daca nu se remediaza problema... nu il vei mai considera tata, trebuie sa inteleaga ca este om matur cu familie si trebuie sa aiba grija de familie, nu de c***e, daca devine responsabil si isi indreapta greselile, iertati-l, dar daca nu, pur si simplu numai aveti ce discuta cu un asemenea om.

| cooldede38 a răspuns:

In primul rand, este tatal tau si t iubeste, orice ar fi.Nu trebuie sa fi tu cea care il judeci.happyInteleg ca esti distrusa.dar el mai bine ai lasa asta in seama parintilor tai, sa-ti rezolve singuri problemele..desi..uneori adultii au nevoie de un impuls din partea copiilor..nu?laughing.Iubita,cel mai bine ar fi sa asculti ceea ce iti spune mama ta.happy

| MuzicaBooM a răspuns:

Draga,tu nu poti sa faci nimic cat timp esti un copil...sadDin pacate tot mai multi oameni inseala, si tu nu ai ce face...
CE TREBUIE SA FACI!
1)Mergi la mama ta si o intrebi-daca este afectata. -daca o cunostea pe amanta tatalui tau
O rogi sa discute cu tatal tau pentru ca tu esti afectata de asa ceva.
2)Daca simti nevoia, du-te la un psiholog si discuti cu el, deoarece iti va da cele mai bune sfaturiwinking
3)Mergi la tatal tau si il intrebi asa:,, Tata, vreau sa iti zic ceva care ma apasa pe inima.De ce ai intelat-o pe mama? Ea nu te mai iubeste? De asemenea inainte sa te casatoresti trebuia sa juri ca nu o inseli! Daca tie iti place viata in care iubesti 1000 de femei trebuia sa ramai nevasatorit.Pentru greseala asta ai facut sa sufere multe persoane dragi tie! Sau nu iti mai place aceasta familie? Sa sti ca decat sa inseli mai bine divortezi direct!(Mai adaugi sfaturi de la alti si vei termina)winking
IMI PARE RAU DE FAMILIA TAcrying

| proastalenesa a răspuns (pentru proastalenesa):

*drăgăstoasă,pardon. Am prostul obicei de a mai mânca litere sau de a face repetiţii deranjante, cum e aia cu "putem", chiar dacă recitesc mesajele înainte de a le posta.

| Mytsaa a răspuns:

Nu prea ai tu ce sa faci, problema trebuie sa se rezolve intre parintii tai dar totusi ai dreptul sa-ti arati sentimentele si sa ceri explicatii, sa il intebi pe tatal tau cu ce i-ai gresit de iti face asta.Situatia e complicata, poate amanta l-a corupt asa de tare incat nu mai stia ce-i cu el, oate el a fost cu ideea de a-si face o amanta, nu stiu ce sa zic.

| OglindaOarba explică (pentru proastalenesa):

Am uitat sa spun ca a fost inselat de prima sotie, nu de mama mea happy

| OglindaOarba explică (pentru proastalenesa):

Va multumesc frumos tuturor pentru raspunsuri!
V-am evaluat la toti raspunsurile cu "folositor", multumesc! :*

| proastalenesa a răspuns (pentru OglindaOarba):

happy M-am gândit eu. Şi mie mi se întâmplă de multe ori să gafez la partea cu exprimarea şi să fiu prost înţeleasă. Dar trebuie să avem grijă pe viitor. Dacă omitem lucruri importante din întrebarea pe care vrem s-o punem, dacă nu ne exprimăm cât mai clar, nu vom primi nici răspunsuri pe măsură. Am învăţat asta chiar aici, pe TPU.
Îţi mulţumesc şi eu că ai considerat răspunsul meu ca fiindu-ţi util, având în vedere că eu n-am trecut niciodată prin ceva de genul ăsta până acum şi în general evit să dau sfaturi, să emit judecăţi de valoare.
Tot ce mai pot să-ţi spun e să fii tare. N-o să zic vorbe inutile, că o să treacă, o să fie bine, pentru că astea sunt apă de ploaie atunci când eşti supărat. Dar, după ce te linişteşti, vei începe să vezi problema cu alţi ochi.

| MuzicaBooM a răspuns (pentru DannyABCD):

Ai putea sa te duci la mess sau la facebook si sa cauti mesajul(atunci cand nu e in fata calculatorului, dupa ce ai gasit mesajul trebuie doar sa il chemi si il intrebi...,, Cine-i aceasta pisi cu care vorbesti? Ce vrea sa insemne acest mesaj...winking'''Trebuie sa ai curaj