| 22Liza33 a întrebat:

Bună! Am o întrebare cam ciudată pentru o fata! Spun asta pentru că am o relație de 2ani 'jumătate în timpul ăsta i.am cunoscut și părinții dar mereu la fiecare întâlnire cu ei mă întreba pe mine " când va căsătoriți și voie// când faceți și voi un bebe " Pentru mine e ceva presant, nu mă pot bucura din plin de relație mai mult simt presata" el = mă lasă pe mine să răspund dar nici nu sare să aplaneze discuția....Cum să le spun discret să nu mai mă întrebe pe mine asta? Mulțumesc frumos aștept răspuns!

27 răspunsuri:
| mi25 a răspuns:

Raspunde-le: "Cand vrea el, intrebati-l."

| Violleta2022 a răspuns:

Spune-le direct:
pai, fiul dvs nu m-a cerut inca in casatorie! Discutati cu el intai daca are de gand sa se casatoreasca cu mine, daca are alte planuri samd.

| Freya1 a răspuns:

Pai pur și simplu le spui ca este vreme și schimbi subiectul.
Nu cred ca ar trebui sa te afecteze chiar asa tare.Si pe mine ma întrebau de copii când eu nu puteam face, si încă îmi mai și spuneau "eh nu poti", dar cine ii baga în seama.Ii ignori și mergi mai departe.

| iulia0514 a răspuns:

Eu le-aș răspunde simplu întrebați-l pe el ca eu nu am de unde ști când se hotărăște în sfârșit sa ma ia de nevastahappy Eu am fost întrebată timp de 10 ani și nu doar de părinții, de ce nu fac un copil și răspunsul a fost mereu același e strict problema mea!

| iulia0514 a răspuns (pentru Freya1):

Pe mine timp de 10 ani m-au bătut la cap ca de ce nu fac un copil și când au aflat ca sunt însărcinată au zis ce doamne iartă-mă ți-o mai trebuit copil acum la bătrânețelaughing

| Freya1 a răspuns (pentru iulia0514):

Mie îmi spui.Cand aduci în discuție ca vrei sa faci sau ca ești gravida se uita la tine chiorâș și zic "asta îți mai lisea".Am patit-o.
Cei ce îți tot spun fa copii, sau de ce nu faci? cred ca se hrănesc cu gândul ca te rănesc și te fac sa suferi.

Ce vrei dacă propria mea mama mi-a zis ca "ce dracu îți mai traba copil că are sorta 4 " de parca eu nu am dreptul sa fiu mamă, doare al naibii de tare și mai ales ca vezi ca de al tău nu le pasa dar pe ai altora îi ridica în slăvi, copilul meu are doi ani și cinci luni dar și-a văzut bunici materni de 3 ori pentru că ei refuza să-l vadă ca le este frica ca trebuie să aibă grijă de el cei paterni stau în SUA și au l-au văzut de mai multe ori decât cei care stau aici la 20 de kilometri

Eu pe ai mei nu ii mai bag în seama, ca mama asa e ea, vorbește fără sa gândească după ii pare rău.Si mie mi-a spus ca ce imi trebuie copii, ca doar ea i-a spus și fratelui meu sa nu facă, ca e greu cu ei.Dar ea când ne suna pe noi copii ei sa o ajutam la cate ceva suntem buni, dar noi sa nu facem copii la rândul nostru sa aiba cine ne suna sa ne întrebe măcar dacă suntem sănătoși.
Cred ca de la o vreme uni când îmbătrânesc se inteleptesc, iar alții se tampesc.Ar vrea doar ei toată atenția și sa nu mai ai alte responsabilități.Se gândesc poate ca dacă ai copil nu ma ești după fudul lor sa le faci aia și aia...
Eu am stat cu doi bătrâni în casa (bunica mea, si bunicul iubitului meu) și amândoi când vroiau ceva trebuia sa fie atunci pe loc, nu contează cum poti cum nu, dacă nu faci ești nesimtit și mincinos.
A meu când era la ai lui și avea grija de bătrân mergea cu el unde avea nevoie, ii făcea una alta ca ii permitea timpul, după ce am apărut și eu a zis ca nepotului lui a fost bun da acum s-a stricat (de cand e cu mine) doar pentru ca nu mai statea numai după el.

Am observat și eu ca cu cât mai mult îmbătrânesc cu atât devin mai egoiști și parca nu gândesc deloc, sper din suflet sa nu fim la fel și noi happy

Sper și eu sa nu ajungem asa ca ne terorizam copii și după ne miram ca ne lasă la azil laughing

Doamne ferește rolling on the floor al meu e deja un mic terorist a pus pe fuga 3 dădace laughing
Îți dai seama ca dacă procedam asa ne baga direct în azil și uita de noi happy

Eu am spus ca o sa incerc sa îmi ajut copilul cat pot,dar niciodată nu o sa il oblig sa stea langa mine,sau cu mine în casa sau sa faca doar ce vreau eu ca dacă nu nu ii las "averea" sau il reneg.Mi se pare aiurea.
Mi-am amintit tot asa de a meu cu bunicul lui.A meu crescând la el la îngrijit bunicu,dar după ce a fost mare la purtat a meu și în spate, și cu mașina, ii cumpăra dulciuri ca la copii mici, ia îngrijit casa, terenurile, animale tot ce se face la tara când proprii copii nu îl cautam măcar o data.Si la bătrânețe zice "am vrut sa ii dau tot lui (dacă era sa ii de-a ii putea da de mult nu de acum), da acum nu ii mai dau nimic" și arata către mine dupa ce și eu l-am hranit ca pe copii mici (si el alegea mancarea si ce nu ii placea din farfurie arunca pe jos in casa )de mila și drag ca e bătrân doar ca nu voiam eu sa accept chiar toate ideile lui si nu stateam 24 din 24 cu el avand in vedere ca doar noi ii mai cantam in struna..Si apoi sa nu îți vina sa îl duci la azil? laughing

Nici nu e indicat să stea cu tine pentru că trebuie să învețe să devină independent! Noi am început sa punem deoparte o anumită sumă de bani (alocatia + ceva în plus) in fiecare luna și bani aceia vrem sa ii folosim pentru cumpărarea unei case /apartament ce își va dori el când va fi destul de mare pentru a putea învăța să devină independent ca sincer e nașpa sa stai cu părinții în casa și după o anumită vârsta are și el nevoie de intimitatelaughing
Sincer uneori e mai bine sa ii duci acolo

Exact aceias chestia am gândit și eu cu alocația și bani deoparte.big grin

Gândim la felbig grin oricum pe lângă alocație mai trebuie pus ceva ca la cât e alocația o sa împlinească 89 de ani pana se aduna banii:rolling on the floor

De o singura chestie îmi e cam frica.Am văzut acum recent un reportaj în care cineva a zis ca să strângem bani, dar sa fim atenți când și cum ii cheltuim.Pentru ca au mai fost cazuri (înainte de revolutie) când s-au strâns bani cât pentru o casa, nu s-a luat casa și după revoluție de bani aia si-au permis sa își ia doar un televizor și poate un aragaz ca asa le-a scăzut valoarea banilor de mult.
Și cumva dacă reușesc sa strang bănuți sau sa am bănuți mai mulți înainte de a vrea el neapărat sa se mute.O sa investesc probabil în cumpărarea unui teren, case sau apartament sa fie acolo. Daca o sa il vrea îl are gata cumpărat, dacă nu îl vinde și își ia el unde și de care vrea.Ca astea nu se devalorizează și ne asiguram bani.
winking

Și asta e o idee buna oricum eu ma gândeam sa investesc o suma de banii într-o casa după o vând și tot așahappy

Sau o dai în chirie și îți scoti din bani cheltuiți pe ea, ca pana la urma sa o fi luat "gratis".Iar când e copilul mare are și casa și v-ati scos și banii.

Da oricum am mai făcu asa sunt sate în care casele sunt foarte ieftine! Câți ani are piticu tău?

Nu am născut încă, sunt insarcinata. Aproape 5 luni.
Mai am timp de panuri. big grin

Felicitări! Băiețel sau fetiță? Eu am aflat la 5 luni jumate sexu copilului pentru că statea în asa fel încât nu putea vedea medicul nimic nici la eco 3D laughing

Mulțumesc.
Încă nu știm ca nici la mine nu a văzut.Luna asta sper sa fie cu noroc și sa vadă totuși ce e.
Eu voiam băiat, a meu fetita.Acuma sper sa fie sănătos ce o fi.

Pe mine ma întrebat medicul ce vreau fata sau băiat și ia-m zis eu vreau copil nu contează sexu s-au uitat la mine și el și asistenta și la final a refuzat să-mi ia banii pentru consultațielaughing cică se întâmplă foarte rar ca părinții sa nu aibă preferințehappy

Noi vorbeam ca vrem fata sau ca vrem băiat înainte de a face.Acuma după ce îl avem vrem sa fie sănătos, nu mai cu pretenții.
Câți ani are al tău?

Doi ani și cici luni a împlinit azi happy da îi Denis pericol public tot știe și mai face și boacăne trebui să fi cu ochii pe el ca pe butelielaughing

| Hammurabi a răspuns:

Te-a cerut de soție și l-ai refuzat?
Dacă nu, atunci când mai ești întrebată "voi când vă căsătoriți?" răspunzi frumos și civilizat "atunci când voi fi cerută de soție" laughing

| DeMicUnCălător a răspuns:

Dacă după doi de relație nu a-ți ajuns la concluzia că sunteți făcuți unul pentru altul. De ce mai stați impreună?