| Anonim380 a întrebat:

am o intrebare legata de menstuatie. Am 12 ani si am par pubian si axial de la 10 ani, sanii au inceput sa imi creasca anul trecut. Am scurgeri vaginale din vara. Aveti vreo idee cand ar trebui sa îmi vina menstruatia? Dau funda

7 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Iti vine cat de curand. Profita de vremurile astea, ca ai sa te saturi de ciclu. Nu va fi o placere, daca asta crezi.

| Violleta2022 a răspuns:

Singura persoana de pe fata pamantului, care iti poate spune cu exactitate cand iti vine menstruatia, este mama ta, pentru ca o mostenesti genetic si menstra ta, vine la aceeasi varsta la care i-a venit ei.
Ar cam fii timpul sa discuti cu mama ta, aceste probleme!

| Felys a răspuns (pentru Violleta2022):

Nu-i chiar asa, nici eu nu mi-am mostenit mama nici fiica mea nu m-a mostenit pe mine, in legatura cu acest aspect, nu este ceva fix precum grupa sanguina

| christall a răspuns:

Pe la 12 ani vine. Stai linistita ca nu scapi :-)

| asuari a răspuns:

Foarte curând. Exista cateva semne care iti pot indica faptul ca ciclul menstrual ar putea veni in curand: par pubian, par la subrat, cresterea sanilor si scurgeri vaginale. Media de varsta la care apare primul ciclu menstrual este 12 ani, dar poate aparea oricand intre 9 si 15 ani. Daca ti se pare ca este ceva in neregula cu organismul tau, nu ezita sa te consulti cu medicul de familie pentru a fi sigura ca totul este ok.

| Mimi1994 a răspuns:

Poate sa-ti vina cat mai curand. nu fi nerabdatoare! e prea frumoasa perioada fara menstruatie.

| Gyughy a răspuns:

Itreabati mama nu este garantat da s-ar putea sa iti vina si tie la aceiasi varsta