Se poate duce la dentist . Sau poate sa'si puna o hartiuta mai mica peste ele. Altceva, habar n'am.
Buna,din cate ne spui, este putin cam stresanta prietena asta a ta.Ca o coincidenta, si mie mi s-a intamplat cam acelasi lucru, doar ca pe prietena mea nu o deranjau cariile ci era nedumerita unde sa isi dea intalnire cu iubitul.M-a tinut intr-o noapte treaza pana la ora 1 doar ca sa ii dau sfaturi, iar pe mine, pur si simplu, nu ma interesa aceasta"problema" a ei.Eu zic sa ii spui prietenei tale sa mearga la un medic stomatolog,insa,pana atunci,sa aiba banii stransi. Daca are carii,trebuie sa i le curete mai intai,apoi sa i le plombeze medicul stomatolog,si, din cate stiu eu, pentru un dinte\masea, ca sa il\o plombezi, costa 50 de lei.In orice caz,daca are mai multe carii,ii vor trebui cateva milioane. Daca,cariile nu sunt vizibile,isi poate lua un pachet intreg cu gume la ea,sa mestece din secunda in secunda,mai nou,te poti saruta cu guma in gura. Sfatuieste-o sa nu plece la intalnire nespalata pe dinti, iar apoi, dupa ce trece de aceasta intalnire, sa stranga bani, sa-si faca o programare la dentist si sa-si rezolve problemele.Bye!
Trimite-o sa-si trateze cariile. Asa scapa si de complexe si de o problema care se va agrava in timp, ducand pana la pierderea dintilor si scapi si tu de stres. Cand va fi stirba ii va fi mai bine? Sau ii va fi mai bine cand se va sui pe pereti de durere (ma refer la timpul cand caria va ajunge la camera pulpara a dintelui - la nerv)?
Sa mearga la dentist, e rusinos sa stea in halul asta de mizerie. cariile trebuie rezolvate pentru igiena ei personala nu pentru iubit.
Spune i prietenei tale sa mearga la dentist sa si curete dinti inainte de sarut sau mai repede o face acasa isi spala bine dinti pune o guma in gura si totul va fi ok
Daca ii este frica de stomatolog, va deveni curajoasa in fata unor dureri insuportabile, ce-si vor face simtita prezenta in acea etapa la care m-am referit. Ureaza-i resemnare si tarie in fata unor astfel de dureri.
Partea proasta e ca o carie netratata corespunzator, ajunsa la stadiul de infectie radiculara (puroi la radacina dintelui) cauzeaza si suferinte cardiace. De cardiolog nu se teme? Sau n-a auzit inca de el? Va auzi. Crede-ma pe cuvant, caci sunt in tema.
Sa'si cumpere o proteza de aia de zombi, din plastic , asa sigur o sa'i placa la baiat.
1.Spune-i sa mearga la dentist.
2. Spune-i ceea ce ai pe suflt, te va intelege.