| Denis67788 a întrebat:

Bună, am o problema cu fratele meu mai mic. Are 6 ani și vrea un laptop, noi nu vrem deocamdată să il luam pentru că nu este cuminte și dacă ii spunem nu, face urât rău de tot, arunca cu jucăriile, se tăvălește, tipă, înjură. Nu știu de unde a învățat înjurăturile astea că noi nu înjurăm niciodată în casa, ce putem să facem? Ne-a adus pe toți la capătul puterilor 0

16 răspunsuri:
| David23445 a răspuns:

Salut și eu am avut aceeași problemă cu fratele meu tot la fel ca fratele tău făcea trebuie sa te ocupi tu de el pentru că părinții nu fac nimic pentru ca e îngerașul lor încearcă întâi să il iei cu frumosul vrea aceea carte trebuie să facă ceva ca să o obțină să o asculte la grădinița pe doamna educatoare sau pe doamna inovatoare le școala să strângă jucăriile după ce se joaca să zică sărut mâna s
și așa mai departe spune-i exact ce îți spun eu acum : Vezi tu cum îl cheamă nici eu nici mami și nici tati nu primim tot pe gratis uite mami și tati se duc la munca ca să ia bănuți să aducă hăinuțe și mâncare eu trebuie să învăț bine la școală ca să obțin note bune și asa mai departe.
Dacă nu funcționează așa acționează la pedepse iai telefon laptopul tot și spune-i că dacă le vrea înapoi trebuie să fie cuminte o să reușești tu sucess

| Eireann a răspuns:

Ok face urat si voi nu il bagati in seama. Simplu. Se manifesta asa fiindca primeste o reactie - fie pozitiva, fie negative- deci in mintea lui functioneaza. Nu il bagati in seama.

Răspuns utilizator avertizat
| darrio2007 a răspuns:

Cam devreme vrea laptop la 6 ani. Cred ca l-ati cam rasfatat pana la varsta asta. De undeva a luat el exemplu, cu acele injuraturi, indiferent ce ai spune tu.

| SasaSasa2000 a răspuns:

Chemați pe un proroc al Domnului, să scoată dracul din el.

| SasaSasa2000 a răspuns (pentru SasaSasa2000):

Dragostea învinge, nu bătaia.
Bătaia doar înrăutățește lucrurile.

| 1997onur a răspuns:

Stai si vorbeste cu el mai scoate prin parc iai ceva dulce

| 1997onur a răspuns:

Cu bătaia nu se ajunge niciodată nica ieri cu bătaia nu se educa niciun copill din potriva il veti face agresiv cand va greste mai mare si el la fel va urma acelasi exemplu dat de voi la copii lui sau altora

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La 6 ani vrea laptop? Interesant.
Parerea mea e ca voi ati fost mult prea permisivi cu el si l-ati rasfatat mai mult fiind mezinul familiei si deja s-a obisnuit sa va trateze asa stiind ca nu va fi pedepsit in nici un fel.
Stie ca va poate manipula ca sa obtina ce doreste, de aceea nu ii e teama de voi si va injura.

Sfatul meu e sa-l duceti la un psiholog.

| MilmolfayCuTaitei a răspuns:

Il duci la orfelinat si o sa se cuminteasca

Bula
| Bula a răspuns:

Asa se intampla cand nici parintii nu sunt educati, cum sa-si creasca copii!
In cei "7 ani de acasa", educatia de baza a esuat, lamental.
Cand va merge la scoala, va dori o masina 4x4, pe urma elicopter etc.
Vor fi ani grei pentru toti din familia voastra. tongue

greece12
| greece12 a răspuns:

Trebuie sa-l invatati ce insemna NU.
Trebuie sa-l invatati ca exista limite.
Sunt doua lucruri esentiale,pe care el nu le stie.
Si,probabil,fiind cel mai mic,nu i s-a refuzat niciodata nimic,asa ca e obisnuit ca orice "nu" sa devina "da",daca plange suficient si daca tipa indeajuns...
Asa ca,daca nu-l mai bagati in seama cand face toate astea va incepe sa-si puna intrebari.
Daca apropiindu-se de voi, nu va intalni zambete, imbratisari si sarutari, cum este obisnuit, de asemenea va incepe sa isi puna intrebari.Sau sa va intrebe pe voi, ce aveti.Si,in unanimitate, trebuie sa i se raspunda ca el e cel care v-a intristat cu comportamentul lui.
Nu e obisnuit sa fie certat,sfatuit,invatat, vrea sa fie lasat de capul lui, convins ca le stie pe toate.
Energia lui este inepuizabila, dar daca va puneti de acord si adoptati o linie comuna de conduita, totul va putea fi imbunatatit.Inclusiv comportamentul lui.

Răspuns utilizator avertizat
| David23445 a răspuns:

Dar totuși un laptop la 6 ani e prea mult fratele meu are 8 ani acum și nu are laptop dacă vrea să se joace la calculator are voie o oră pe zi nu mai mult și ma ascultă când ii zic să închidă calculatorul și eu am avut mari probleme cu el înainte dar acum am reușit să îl cumintesc și acum ne înțelegem bine cu el orice ai face nu îl bate pentru că nu vei rezolva nimic încearcă să faci ce ti-am zis în primul răspuns laptopul nu îl luați acum pentru ca la 6 ani e prea devreme

| Mosotti a răspuns:

Pai nu faceti ca el! Incearca sa va intimideze.
Lasa sa injure, sa tipe, sa se tavaleasca, cand oboseste, se va opri.
Si cand va vedea ca nu-i merge, dupa un timp nu va mai repeta treaba asta.

Nu ceda la santaj.

| AliGab a răspuns:

Simplu, oricat ar tipa si ar face urat, nu ii luati ce vrea el