| jddjjdjs a întrebat:

Buna, am o problema cu mama.
Ea e foarte depresiva de cand i-am zis ca vreau sa ma mut cand fac 19 ani (termin liceul). Sunt al treilea copil, fratii mei sunt plecati din tara cu tatal meu si au chemat-o si pe ea dar ea are loc de munca bun aici si a incercat a stat o luna la tata si s-a simtit oribil "rupta de lume". Acum zice ca si eu "o parasesc" si ca toti o dam laoparte si regreta ca a avut copii ca nu stia ca o sa ajunga atata de singura la 45-50 de ani cu 3 copii. Plange zi si noapte si a zis ca are ganduri negre...
A zis ca daca acum e asa singura, la 80 cine ii da un pahar cu apa si am facut greseala sa ii zic ca pot angaja pe cineva si am inrautatit situatia, de atunci e si mai depresiva.
Nu stiu ce sa fac

8 răspunsuri:
| andreidoriand91 a răspuns:

Ai mai multe probleme, aia cu mama este ultima ta problema.
La 19 ani sa alergi dupa p, nu este maximul.

| Freya1 a răspuns:

În primul rand nu îți faci copii sa aibă cine sa stea după tine la bătrânețe.
Da,vrei sa te caute copii,sa te sune, sa te viziteze, sa ști ca are cine sa vina la tine la spital dacă în caz ca.Dar nu ii faci sa se simtă obligați sa stea langa tine.

Pe urma și tu, poți sa ii explici ca vrei doar sa devi independenta și sa îți faci o relatie, o familie etc.Nu sa o lași în casa și sa uiți de ea de tot.
Dacă se simțea asa singura acasă la ea putea sa rămână la tatăl tău, acolo de bine de rău ii deschide cineva seara usa.Cineva cine trebuie sa facă asta (adică soțul ei).

| dullcat a răspuns:

Buna.Nu e normal ca mama ta sa te santajeze emotional.Ai dat de inteles destul de clar ca te vei ocupa de ea cand va fi cazul.Adica ea spera sa stai cu ea in casa pana moare? Unii adulti gandesc exact ca niste copii.Ai dreptul sa zbori din cuib si sa iti faci viata ta, nu sa stai sub aripa mamei. Probabil avea pretentii de la tine, fiind cel mai mic, insa comportamentul ei e cat se poate de irational. Daca simte ca o va coplesi singuratatea si faptul ca nu mai are cui sa-i ofere acea iubire stocata special pentru copii, cumpara-i un animal de companie, o va tine ocupata. Si nu ar strica nici sa o duci la un control sau la psiholog.

| darrio2007 a răspuns:

Si tu din ce ai sa traiesti daca te muti la 19 ani? Ce stii sa faci?

| jddjjdjs explică (pentru andreidoriand91):

Ce aberezi acolo, frustratule, la 19 ani termin liceul si ma duc la facultate in alt oras. Iesi de aici, cocalarule

| jddjjdjs explică (pentru darrio2007):

Adica toti se muta de acasa doar cand stiu sa faca ceva? Atunci jumatate din populatie inca sta cu mama.

Am lucrat 2 veri, am luat burse, alocatia nu o cheltui niciodata, probabil o sa intru la buget si o sa pot sa am un part time, nu plec de nebuna in lume, am o gramada de bani stransi

| darrio2007 a răspuns (pentru jddjjdjs):

Ti-ai raspuns singură la intrebare.
Dovadă ca tu ai stiut sa faci ceva si ai lucrat. Si ai facut si ceva bani. Sigur ai mai fost ajutata si de fratii tai sau tatal tau.
Dar unii nu au lucrat ca tine, n-au un chior in buzunar si vor sa plece de acasa ca ii pun parintii sa mature sau sa spele vasele(exemple pe acest site sunt destule) si se simt abuzati.

Bravo tie! Succes!

| Violleta2022 a răspuns:

Pleaca in lume si fa-ti vaita ta, ca mama ta te manipuleaza.
Ea trebuie sa ramana in grija tatalui tau, nu a voastra, a copiilor!
sa nu mai planga doar ca sa te santajeze, ca poate sa-si urmeze sotul asa cum ar face orice femeie normala si iubitoare, cu sotul ei.

ia-ti valiza si pleaca in lume, copile, ca ai tot dreptul din lumea sa-ti faci vaiat ta, fara mama ta.