| mintedecopil a întrebat:

am o problema. Prietena mea cea mai buna vrea sa se mute la prietenul ei si nu stiu ce sa fac. Are 16 ani. Intrebarea e: parintii ei o pot aduce inapoi acasa sau poate ramane la el fara sa i se intample nimic?

10 răspunsuri:
| moko a răspuns:

Daca tipul se atinge de ea (ar fi pacat), ar putea intra la corupere de minori in cazul in care ea spune ca nu a vrut. Habar n-am daca parintii pot face ceva, mai bine ai vorbi cu un avocat, ceva.

mira
| mira a răspuns:

Fata poate fi readusa acasa de catre politie la cererea parintilor.

| Troll90 a răspuns:

Nu pot face mai nimic, daca are peste 16 ani din cate stiu, poate sta la cine vrea ea daca nu e constransa.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Parerea proprie este sa stea acasa.
In orice caz parintii pot solicita intoarcerea la domiciliul lor dar nu o pot lua cu forta si nici cu politia pana la obtinerea unei hotarari judecatoresti in acest sens.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Asa de tarana si vrea sa devina sclava?

| Radu284 a răspuns (pentru moko):

Da? Conform carei legi?

| moko a răspuns (pentru Radu284):

Din moment ce ea spune ca a fost fortata si ca nu a dorit, asta inseamna ca a fost violata... Daca violezi, te baga la zdup. La fel se intampla si daca violezi minori/minore

De ce ar spune asta, din moment ce vrea sa ramana la iubit? Ce logica ar avea?

| moko a răspuns (pentru Radu284):

Daca se impaca cu parintii mai tarziu si vrea sa scape de toata treaba, poate da un fals in declaratii si se rezolva...

Normal ca nu se rezolva, pentru ca au existat martori care spun ca au trait impreuna, etc.