| Angel14m a întrebat:

Bună am o problemă. Sunt în anul 2 la o facultate care pur și simplu nu mă reprezintă și mă gândesc să renunț și pur și simplu nu știu cum să le zic părinților mi-e foarte teamă că vor fi dezamăgiți de mine.Chiar am încercat să învăț și să sper că poate până la urmă o să-mi placă această facultate dar nu am reușit. Diferențele dintre rezultatele mele și ale colegilor sunt evidente ei fiind în domeniul care li se potrivește iar eu nu.
Probabil vă întrebați de ce nu m-am înscris la altă facultate din prima pentru că din nou a intervenit teama de ce ar putea zice familia în plus la facultatea la care am vrut să merg și încă îmi doresc se intră pe bază de examen iar eu nu am avut timpul necesar pregătirii.
În ceea ce privește actuala facultate la care sunt în momentul de față am încercat în zadar să mă amăgesc pe mine și pe ceilalți că a fost alegerea potrivită.Am făcut o mare greșeală.Ar fi trebuit să renunț din prima dar mi-a fost teamă.
Acum sunt conștientă că dacă îmi fac curajul să renunț voi avea nevoie de timp de pregătire pentru examen.Deci m-am gândit că după ce voi renunța să stau pe tușă un an timp în care mă voi putea pregăti și chiar să-mi iau o slujbă.
Dar ca să fac toate acestea trebuie să spun familiei că renunț la actuala facultate și habar nu am cum o să fac și cum vor reacționa.
Chiar nu știu cum să fac mă puteți ajuta cu niște sfaturi?

Răspuns Câştigător
| Ciprian964335345 a răspuns:

Intr-o situatie mai mult sau mai putin asemanatoare am fost si eu Initial am dat la facultate mai mult de gura parintior pe mine ma interesa sa termin doar liceul si dupa sa ma angajez.Am terminat primul an mai impins de la spate mai fortat doar pentru ca dadusem la o facultatea de gura parintilor intr-un fel nu am facut eu acesta alegere mai mult au facut-o parintii.In fine dupa ce am terminat primul an din care in al doilea semestru lipsisem la mai mult de jumatate am decis sa renunt.Nu stiam cum sa le spun parintilor insa intr-o zi mi-am facut curaj si le-am spus ca trebuie sa vorbesc cu ei ceva important ceea ce te sfatuiesc si pe tine sa faci.Au ascultat ce aveam de zi si mi-au respectat decizia chiar daca la inceput au fost un pic reticenti este si normal insa m-au avertizat ca mai devreme sau mai tarziu o sa regret decizia facuta ceea ce probabil o sa iti spuna si tie.Pana la urma i-am facut sa inteleaga ca este viata mea sunt alegerile mele iar singurul care v-a suporta consecintele sunt eu nu ei.Ca o concluzie ceea ce te sfatuiesc sa faci este sa vorbesti deschis cu ei sa le explici situatia curenta ce anume nu te atrage la facultatea curenta la ce facultate vrei sa dai etc daca sunt intelegatori cum sunt parintii mei vor intelege.Nu stiu cat de mult te va ajuta raspunsul meu dar sper ca o va face.

4 răspunsuri:
| SufletDivin a răspuns:

Draga Suflet,
In viata facem alegeri corecte, alegeri drepte si alegeri gresite.La ce fel de facultate esti de spui ca esti in anul 2? De ce nu ai plecat din primul an? Materia profesionala nu este pentru tine sau din alte cauze? Este viata ta, si alegerea ta ce faci cu ea, parintii trebuie sa iti respecte decizia, chiar daca te-au sustinut financiar atata timp.Ar fi totusi pacat sa renunti, dar este si pacat sa stai undeva unde nu iti place si sa te chinui.

| IoanaPuppy31 a răspuns:

Buna,
Am sa iti dau un sfat parintesc. Daca ai intrat cu taxa la facultate si acum vrei sa renunti ai facut o risipa de bani, eu iti sugerez sa continui pentru ca o sa duci o viata mai decenta cu o diploma! In plus, nu toate lucrurile care le facem in viata le alegem, unele le facem pentru ca trebuie.

| Angel14m explică (pentru SufletDivin):

Sunt la geografie după câte am auzit de la colegii mai mari, de la cei care au terminat și din diferite surse este o facultate cu care nu faci mare lucru ei spun că au făcut-o din plăcere dar eu nici măcar asta nu pot afirma.Nu am plecat din primul an pentru că am sperat că poate poate o să-mi placă și cine știe poate reușesc să fiu printre puținii care ar obține ceva în urma acestei facultăți deci am încercat să învăț dar indiferent de cât am încercat evident nu am putut fi la nivelul colegilor, am încercat să pretind că totul e bine și că am făcut alegerea potrivită dar nu e așa de fapt a fost o greșeală.În momentul de față am ajuns până în punctul în care nu mai înțeleg mare lucru și știu sigur că nu pot afirma că fac această facultate de plăcere.
Mulțumesc oricum pentru sfat și chiar sper ca părinții să mă înțeleagă chiar vreau să merg și eu cu plăcere la o facultate și să obțin rezultate mai bune.

| Angel14m explică (pentru Ciprian964335345):

Mulțumesc pentru sfat o să încerc să vorbesc cu ei sper că vor înțelege.