Stiu si eu cum e faza cu părinți ca si eu am niste părinți prea protectori si paranoici.Si eu am 24 de ani si ai mei tot au o problema cu faptul că vreau să mă mut, am avut o relație de 8 ani si si atunci trebuia sa vin macar câte o săptămână acasă la 2 saptamani sau o lună.
Dacă tu ai incredere in relația asta poti sa te muți cu el pentru ca fericirea ta e mai importantă ca și orce, dar până sa faceti voi o afacere cred ca ar trebui totuși să faci o facultate daca ai posibilitatea asta pentru ca aia e sigură si dupa sa faci câte afaceri vrei.
Deci răspunsul este să mergi încet si treptat câte un weekend, câteva zile sa rămâi pe la el si pana la urma sa rămâi de tot iar daca vor spune ai tăi ceva sa le promiti ca vei face facultate si vei trece pe la ei si ei pe la tine de câte ori este nevoie.
Aveți toată viața timp de afaceri și locuit împreună. Eu aș face o facultate în locul tău.
Iti pot povesti despre un caz asemanator, in care fata a vorbit 4 ani cu baiatul, ea a intrat la facultate atunci cand el a terminat facultatea, au stat impreuna si apoi s-au despartit. Nu are importanta motivul. El s-a insurat, ea s-a intors la parinii ei, a continuat facultatea si a cunoscut alt baiat, cu care s-a casatorit. Parerea mea este ca este bine sa faci facultatea, sa poti fii independenta financiar, astfel incat, orice s-ar intampla, tu sa poti avea viata ta in mainile tale.
Am un prieten care si-a intretinut prietena la facultate. Acum sunt casatoriti. Ea profesoara si el muncitor. Daca zici ca va iubiti ve-ti reusi. Doar daca el se teme ca tu il vei lasa cand ajungi acolo
Tu termina-ti studiile. El daca te-ar iubi, asta te-ar incuraja sa faci. Voi cred ca traiti in nori si habar nu aveti ce inseamna sa iti faci o afacere in Romania. De cati bani dispune? Ai 20, cati ani mai ai de facultate? Maxim 2. Chiar se termina pamantul daca mai stai 2 ani sa ti termini studiile? Daca el peste 5 ani te lasa? Ce faci? Te faci vanzatoare necalificata? Gandeste in viitor, nu in prezent!
Esti majora, go 4 it! Daca iti pasa ce zic ai tai, mori cu zile la cum sunt multi parinti de la noi. Faci puiul, il cresti, il lasi sa zboare. Asta functioneaza de minune la pasari. La noi multi sunt cu capul si vor sa tina bietii copchii cu ei pana ies la pensie (copiii)...
E viața ta, ce contează așa mult ce zic ai tăi?
Desigur, dacă nu vor fi de acord, e posibil ca relația voastră cu ei să nu (mai) fie prea bună. Dar tu vei fi având atunci deja familia TA, împreună cu iubitul tău.
Dacă tu consideri că nu ai nevoie de studii superioare, care e problema? Orice meserie e bună dacă îți oferă cele necesare unui trai decent.
De ce sa-ti fie teama? Sa zicem ca nu sunt de acord cu tine si ca vor sa faci o facultate... Tu le spui frumos ca asta este decizia ta si asta crezi tu ca e mai bine pentru tine. Si la fel si faza cu mutatul. Tu alegi ceea ce vrei sa faci, nu alege familia / prietenii sau altcineva pentru tine.
In legatura cu facultatea, parerea mea este ca daca tu crezi ca nu esti suficient de desteapta incat sa ai rezultate bune, mai bine nu o faci. Gen daca te-ai chinuit pentru un 6 la BAC, mai bine sa nu faci facultate. E parerea mea.
Cred ca la 1 din 3 oameni le folosesc facultatea, iar ceilalti 2, degeaba au facut-o. Pentru mine facultatea e o pierdere de timp, chiar daca iau 10 in BAC, asta e parerea mea... Dar nu toti sunt ca si mine.
Si legat de afacere, e destul de greu daca nu sunteti bine informati.