| Almássy a întrebat:

am sa va zic povestea prietenei mele si a mamei ei pe care eu neconditionat o recomand ca fiind "nebuna"
Avem o prietena de familie,care este mama prietenei mele.
Deci ne vedem des si mergem pe la ei in vizita. Tatal ei este mereu la munca si vine seara deci nu se prea vad. Prietena mea munceste incontinuu :curatienie,da la animale,pe afara,alearga in sus si in jos,face si mancare, este mereu de nota 9, 80+(cea mai buna din clasa) si saraca este atat de slaba cred ca are 1, 64 si vreo 40 de kg.mama ei pe dealta parte nu face absolut nimic! toata ziua este la masuta de machiat si pe drumuri cu prietenele ei!
Odata, muncind prietena mea a scapat o lumanare pe covorul ei (vechi de vreo 6 ani!) si la patat putin.a venit mama ei(eram si eu) si i-a zis ca e o c. urva...s.s.a si implicit ca o va omora cu un cutit cand doarme! in timp ce ea isi reinoieste tot ce are in camera de 2 ori pe an, plasme s.s.a prietena mea are totul la fel de 6 ani de cand are camera si din cauza muncii nu iese din camera decat la scoala dar dupa mama ei este o cur.va care nu stie sa faca nimic.
Odata am venit in vizita la ei la masa.intotdeauna este extrem de curat la ei dar mama ei are mereu grija sa ne spuna cat de inutila este "plodul". Apoi am inceput sa mancam dar cand prietena mea a vrut sa ia o felie de paine sau o prajitura cica"ce mananci ca o vaca".pur si simplu o umileste.
Odata am venit cu ea de la scoala si am ramas 15 min sa facem un proiect si sa continuam la ea.Mama ei o astepta "pregatita". dupa ce am ajuns mama ei a facut-o "cur.va" si unde "se fu'te" atata.
Eu zic ca are probleme mintale"o omoara cu cutitul la noapte". chiar daca aavut ceva grija de ea, daca este cumva racita o face in toate felurile, si nu ii ia medicamente.mai vine tatal ei si ii mai ia, dar nici el nu scapa de maicasa ca cica"cu.rva asta nu merita nici un pumn in fata".
Ce ziceti?

10 răspunsuri:
| DakotaRoyse a răspuns:

Dacă aş fi în locul tău i-aş spune prieteni tale să plece de acolo cât mai curând posibil. Să mai îndure cât poate, şi după ce termină liceul sau ceva să meargă la o facultate şi să muncească ca să supravieţuiască singură (mai ales dacă spui că are note atât de bune), pentru că nu ai ce să faci cu asemenea părinţi. În primul rând sunt părinţi şi nu poţi să le calci peste vorbe, în al doilea rând nu cred că există nici măcar autorităţi care să pună piciorul în prag (depinde cât de în vârstă e prietena ta).
Nu poate decât să rabde şi să fie puternică să poată scăpa de acolo întreagă.
S-ar putea ca un gest de genul "strigăt de ajutor" să îi deştepte, sau să facă o ditamai criză într-o seară, să nu mai tacă, pentru că nici aşa nu e bine, dar s-ar putea să înrăutăţească situaţia nu să o îndrepte. Dacă are puterea şi îşi asumă acest risc, să o facă, altfel, doar să rabde, să mai discute cu alţii (bunici, unchi, mătuşi dacă există, consilieri la şcoală etc).

Răspuns utilizator avertizat
| NaooBobooo a răspuns:

Ce trebuie sa faci e sa ii fii alaturi cat de mult posibil...pentru ca la varsta pe care o are, poate face orice ( gen sa se sinicida ) ceea ce nu cred ca iti doresti. Adevarul este ca aceea nu se poate numii mama, iar tatal sau ar trebui sa stea mai mult acasa..adica vazand cum se compoarta sotia sa, ma gandesc ca ar trebui sa faca ceva.Ea ar putea merge la o bunica, matusa, verisoara, sau chiar la tine acasa daca se poate. Oricum ceea ce se petrece in acea familie nu este deloc normal sad. Aceasta fata nevinovata trebuie ajutata! Sper ca te-am ajutat!

| TaкєMєHιgн a răspuns:

Femeia aia e psihopata!

| Almássy explică (pentru NaooBobooo):

Faza e ca tatal ei banuieste ce se intampla iar cand ea incearca sa ii zpuna maicasa o trimite sa munceasca si invarte totul sa ii iasa lu taicasu impresia ca totul e minciuniwaiting

| onasis1961 a răspuns:

Înregistraţi-o, şi mergeţi la protecţia copilului sau la poliţie! Că poate o internează într-un ospiciu! Baftă!

| pwp a răspuns:

Mama ei cu siguranta re probleme mintale...trebuie internata, dar daca ea nu vrea straight face
Singura modalitate de a o scapa pe prietena ta de mama ei este sa o iei la tine acasa.

| larissuka a răspuns (pentru onasis1961):

Bine zici happy

| MαℛყshKα a răspuns:

Trist.foarte.Parca as citi o poveste. Oare cum poti sa-ti umilesti propriul copil in halul acesta.biata fata.As fi de parerea ca unicul lucru care e posibil este sa o sustii 100% si mereub sa o incurajezi, sai fi aproape.Cred ca doar cu putina sustinere si ajutor va trece si peste umilinte. dumnezeu pe toate le vede.stii este o vorba''D-zeu nu bate cu batul''. Sper ca totul va fi bine cu prietena ta...

| Ryuuzuka a răspuns:

Imi pare foarte rau pentru prietena ta...eu nu fac aproape nimic acasa,iar mama mea mi le da pe toate,iar ea saraca munceste cat si pentru mama ei si invata si bine iar mama ei o trateaza in felul asta.
Stii, eu ma gandesc ca poate ar fi adoptato sau femeia aia sa-i fi fost mama vitrega...o mama nu se poate purta asa cu copilul ei.
Cand prietena ta va ajunge acasa, ia telefonul si inregistreazo pe mama cand ii vorbeste urat, cu grija, fara sa o vada.Iar cand ajunge tatal ei acasa sa gaseasca un moment cand el ramane singur si sa-i arate inregistrarea si poate el va intelege ..nu are bunici sau rude la care ar putea sa mearga? Ori sa se duca la un liceu unde sa stea in camin si sa se concentreze mai mult pe studii.
Daca nu, poate sa o ignore cand ii vorbeste asa, sa nu o mai ia in seama.Ma-sa sa-si vada de treaba ei, sa o lase sa vorbeasca cat vrea.