Intai nu o manipula gen''daca nu vii la intalnire ma despart'' Nu, procedezi gresit. Cereti scuze pentru tot, si incearca cand mai ai intalniri cu ea, sa vorbiti mai pe indelete daca ma intelegi.
Pai,in orice caz,nu o ameninta ca te desparti de ea, fiindca in subconstient asta ii sugereaza faptul ca tu te simti superior, si, inainte sa va dati seama, te vei trezi ca se simte ca un catel de companie.Asadar,e bine sa iesi putin,, pe dinafara,, si sa privesti situatia din ansamblu.Tu nu stii de ce prefera sa stea degeaba decat sa iasa cu tine.Pai,nu sunt prea multe variante:ori are,intr-adevar,cum ai spus si tu,o problema pe care nu o poate recunoaste,si anume ii este lene, ori te evita dintr-un anumit motiv(nu te mai place, aveti o neintelegere si nu vrea sa dea ochii cu tine fiindca ii inspiri nesiguranta).Ar trebui sa te intrebi pe tine, esti prietenul pe care ti l-ai dori tu sa-l ai in locul ei? Esti destul de bland, de grijuliu, atent cu ea? Nu te grabi sa ii dai papucii fara sa vorbesti cu ea. Spune-i ca te framanta faptul ca ea prefera sa stea singura decat sa va intalniti.Intreab-o daca mai vrea sa fiti impreuna, dar pe un ton intelegator, fiindca nu cred ca si-a dat seama ca te-a pus in situatia asta. Explica-i ca tu abia astepti sa o vezi, si te doare faptul ca ea te evita, intreab-o care ar putea fi cauzele.Ar trebui sa porti conversatia asta cu ea, si ea ar trebui sa fie dornica sa se schimbe. Daca nu te intelege, nu te ia in seama, nu te asculta, inseamna ca nu te (mai) iubeste indeajuns incat sa se preocupe de situatia voastra.Comunicarea e calea de aur, daca o poti stapani, esti rege.
Afectiunea se castiga in timp, la fel si increderea. Gandeste-te ca ea toata viata a fost singura, fara cineva la care sa se planga si sa se descarce. Ii va fi greu acum sa vada in tine mai mult decat iubitul ei, sa vada un prieten aproape de sufletul ei. Tu poti sa-i spui cat de mult ti la ea si ai vrea ca relatia sa se bazeze mai mult pe sinceritate, pe afectiune... Vorbeste-i frumos si ai rabdare, mai mult de atat nu poti sa faci. Bafta!
Pfffff nici eu nu am primit afectiunea parintilor, si? uite, nu spun ca nu a deranjat-o sau traumatizat-o, dar totusi putea trece peste. adica eu cunosc multe alte cazuri si toti/toate sunt foarte OK. ea probabil vrea sa fie bagata in seama(dar nu stiu in ce mod). spune-i ca pana la urma sunteti un cuplu adica intr-o relatie si ca ar trebui sa petreceti ceva timp impreuna. acum...vezi si cum reactionase si cand i-ai spus ca te desparti de ea(pentru ca sincer, si asta conteaza foarte mult). daca ea nu-si misca,, fundul" cum ai zis tu, mergi tu la ea si va fi NEVOITA sa stea cu tine. daca nu o va face e clar ca nu tine la tine deloc. nu stiu ce sa spun dar pana la urma tot treci peste asta candva, nu? mai ales ca fetele sunt constiente de aceste relatii si oricat de distanta e, daca te iubeste cu adevarat, tot sta cu tine(mai putin, dar o face). oricum...succes
Pai...daca esti intr-o relatie cu cineva(iubit-iubita) prima si prima data sunteti si prieten-prietena. altfel nu prea se poate si nu sunt sanse sa fie ceva din prima nu ca pe parcurs...cel putin eu asa cred si stiu.
Pai stii ea e de la mine din sat, am fost la locul nostru de intalnire care e la 1 minut distanta de casa ei, si ea imi zice ca e ocupata?
Inainte am fost amici dupa aia sa aprin flacara la noi... si tot am tras relatia mai un pic avem un an dar tot ma distrug chestile astea mici si esetiale, am vb si cu o matusa de a iei si i-am spus cu trauma din copilarie si a zis ca am ghicit
Da dar...totusi nu ar trebui sa faca chiar asa, nu crezi? bine uite... pune-te in locul ei si vezi daca ai face ca ea.
Uite. nu i-o spune...cine stie cum. spune-i ca pana la urma aveti o relatie si ca aceasta ar trebui sa se bazeze pe incredere si respect si sinceritate. daca ea nu poate sa ti le ofere exact cum faci tu... spune-i ca tu nu poti in felul acesta.(pana la urma intr-o relatie nu existi numai tu, exista si celalalt. va schimbati si acceptati unul pentru/cu altul. asta inseamna o relatie, dragoste). spune-i asta si daca simte ceva pentru tine se va schimba sau va incerca(si poate nu dintr-o data, dar in timp, iar acest lucru se va vedea).
Hmm, faptul ca iți spune ca nu poate fi afectuoasa cu tine doar pentru ca nu a primit asta de la părinti, mie mi se pare un motiv sa te tina la distanta și tu sa fii de acord cu întâlnirile astea rare gândindu-te ca e ok din moment ce asta vrea ea. Eu zic sa vorbiți deschis.Personal, ma enervează orice scuza care implica alte persoane într-o relație.
Nu mereu e asa...depinde de caracterul persoanelor. si in plus toti avem prieteni dar nu la toti le spunem intr-adevar tot ce este in sufletul nostru. chiar daca sunt sau nu prieteni apropiati pe langa iubiti ar trebui sa vorbeasca deschis, pentru ca asta e unu din secretul relatiilor reusire.
Dap. dar eu spuneam ca pana sa fii intr-o relatie cu cineva..si mai ales daca esti intr-o relatie.
Daca are o trauma, asa cum spui tu, din contra, nu ar trebui sa te desparti de ea! Daca nu a vrut sa mearga cu tine la plimbare asta nu inseamna ca trebuie sa iei concluzii pripite. Plus ca si mie imi este uneori lene ca sa ma misc din casa, nu este singura. Uneori poate este ocupata, de unde stii tu ca nu are nimic de facut? Incearca sa fii mai apropiata de ea, daca a trait la rude si nu la parinti asta chiar este o problema.