| yonela13 a întrebat:

Buna happy am si eu nevoie de un sfat dar va rog sa nu luati problema in gluma sau la misto ringh?
So, tatal meu era electrician si cu doua luni inainte sa ma nasc a cazut de pe stalp si a murit dupa 2 zile. Tatal meu inainte sa moara i-a spus mamei mele ca daca eu o sa fiu baiat o sa ma ia cu el si daca o sa fiu fata o sa ma lase sa traiesc. Mama mea nu avea posibilitati sa ma creasca deoarece mai avea un copil asa ca dupa ce m-am nascut am fost adoptata de sora tatalui meu. Actualii mei parintii mi-au ca mi-a murit tatal dar nu si cum a murit. Acum o saptamana am visat aceasta scena cu el cazand de pe stalp si scene cu el si cu mama in timp ce era insarcinata cu mine. Am prins curaj si am intrebat-o pe mama mea (actuala) cum a murit tatal meu si mi-a povestit exact ce a visat.
Ce inseamna asta? Sunt nebuna sau ce?!

Răspuns Câştigător
| AlexCraescu a răspuns:

Sa stii ca uneori visele iti pot oferi raspunsuri la multe din problemele tale deoarece poti fi situatii inregistrate de inconsitient si care pot iesi la iveala in situatii in care avem intrebari care ne macina. Este posibil ca aceasta informatie sa iti fi fost cunoscuta cand erai mica, sa o fi auzit cumva, iar mintea ta sa o fi transpus intr-un film.
Si mie mi se intampla si sunt sigur ca sunt multi dintre noi care de exemplu pot avea deja-vu-uri cu conjuncturi pe care le-ai intalnit dupa o buna perioada de timp si pe care realizezi ca o stiai deja. Niciodata nu stii, insa nu iti fa griji, as spune ca este normal in acest punct. Daca vei ajunge la stadiul de a avea viziuni sau a anticipa lucruri care se vor intampla atunci poate insemna ca ai o abilitate pe care noi ceilalti nu o avem. Vezi ce se intampla, insa nu te speria, cu totii avem abilitati de care nu stim si care ni se descopera in timp happy
Toate bune!

11 răspunsuri:
| KrokoKing a răspuns:

Stai linistita. Nu esti nebuna. Dar nu stiu ce sa zicthinking
Unii nu prea cred in importanta viselor desii de foarte multe ori ele au o insemnatate in vietile noastre. Uneori prin ele primim avertismente, vedem anumite lucruri din trecut sau diferite alta chestii care te socheaza pe moment. E complicatbig grin

| mary4048 a răspuns:

Nu esti nebuna! Exista vise care au semnificatii sau sunt premonitoare.Nu te gandi insa la chestia cu luatul dupa el, s-ar putea s-o programezi in subconstient.Repeta-ti mereu ca vei trai mult si bine!

| palaghianu a răspuns:

Nu, nu esti nebuna. Se poate ca la un moment dat, cand erai mica sa fi auzit discutia respectiva intre parintii tai adoptivi, sau cu mama ta de sange sau orice discutie care impluca moartea tatalui tau. Imformatia a stat ascunsa in subconstientul tau iar acum acesta ti-a pus-o la dispozitie sub forma unui vis.
Subconstientul tau este cel care a reprezentat o discutie auzita si neinteleasa la momentul respectiv. Doar atat!

| Nimixpecial a răspuns:

Nu esti nebuna, cel mai probabil. Daca te gandesti intensiv la un lucru, ai toate sansele sa-l visezi.

| darkwisper a răspuns:

Esti perfect normala, ai primit acest "raspuns" de la mama ta la nastere, ca si mostenire.
Cand esti pregatita, vei primi mai multe raspunsuri prin acest intermediu, asta daca iti este permis.

caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy
nu draga mea, nu esti nebuna si nu cred ca ai avea motiv sa te consideri ca fiind..noi, generatia mai varstnica am crezut si credem in vise, generatia tanara nu pune si nu ofera credibilitate acestor vise care uneori te salveaza/te avertizeaza etc..sa iti zic ceva.
in '83 mi-a murit o sora, de ce iti zic? pentru ca are legatura si mortul stie multe despre noi, asa. dupa moartea ei, mama mi-a luat un lantisor de argint de ziua mea, cascata cum eram la acea varsta, am uitat unde am pus acel lantisor, se apropiau sarbatorile pascale si am facut curatenie in casa, am pus lantisorul in cutia cu pioneze si am pus acea cutie undeva pe un geam micut sus..nu zic cat am plans dupa acel lantisor, dupa o luna de cautari, sora se arata in visul mamei si ii zice asa..mama, sa imi cumperi si mie un lantisor de argint asa ca al sorei mele ca tare frumos e..si zii lu sora mea sa nu m ai planga, ca lantisorul nu e pierdut, se afla in cutiuta cu ace pe gea. dimineata mama m-a trezit si am gasit lantisorul exact unde a zis sora in vis..deci ce sa credem? ca suntem nebuni? nu.cel decedat stie multe despre noi..asa si tatal tau a vrut sa elucideze misterul si a dorit ca tu sa afli adevarul despre decesul lui, asa ca stai linistita ca tatal tau vegheaza asupra ta si te ocrotestehappy
O zi frumoasa sa aihappy

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Salut. Sunt de acord cu cele spuse de "palaghianu", asa si este. Uneori, când încercăm să rezolvăm o problemă, soluţia ne vine în timpul somnului. Aceasta arată că nu visăm tot timpul cât dormim. O parte din timp gândim.
O carte ce vorbeşte despre visuri şi despre creier face remarca: „Cea mai obişnuită activitate mintală din timpul somnului nu este visarea, ci gândirea. Gândirea în somn nu este însoţită de iluzii senzoriale şi nu este bizară. Ea tinde să fie ceva obişnuit, deseori referindu-se la evenimente din viaţa reală de ieri sau de mâine, şi este, de obicei, banală, necreatoare, repetitivă". Dar ideea că visele au o anumită semnificaţie psihologică este puternic atacată de specialiştii neurologi. Acesta confirmă ceea ce se spune într-o carte veche "Căci visele vin din mulţimea grijilor". De aceea ceea ce ţi s-a întâmplat este ceva normal.
cele bune

| Stelutza1990 a răspuns:

Ceau draga.
Am cazut pe jos cand am vazut raspunsurile la intrebarea ta. happy

Tu iti iei informatiile din vise?

Este normal sa te te intereseze de ai tai si de cine esti tu. Mai ales ca au fost tragedii si evenimente neplacute in familia voastra.
Cei apropiati tie te trateaza cu,, mos craciun exista,, pentru ca nu le-ai dovedit ca esti destul de matura ca sa intelegi si accepti realitatea.

Si o sa te trateze tot asa, multa vreme, pana or sa vada ca ai minte in cap, nu,, vise,,

Te-am tzucat. Nu esti niebuna, doar ca mai ai de crescut.

| invizibila12 a răspuns:

Nu esti nebuna e si normal ca sufletul tatalui tau a dorit ca tu sa afli adevarul

| AdeVero12 a răspuns (pentru AlexCraescu):

Deci şi pe mine m+a ajutat răspunsul tău. Deja-vu-urile mă bântuie, deși știu(cred) că nu am mai fost în asemnea situații, știi senzațiile alea că ai mai văzut imaginea asta. Și Ionela nu ești singura care a avut vise de genul: în urmă cu doi ani, eram cam dependentă de ciocolată laughing și acum, dar mai puțin. Am visat că mama a ascuns Nutella pe dulap și de curiozitate m-am uitat, chiar acolo era! laughing Inconștientul ăsta e așa complicat. Alex, mulțumesc și eu că ai răspuns. M-ai lămurit. laughing :* Pace!

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu, nu esti nebuna, dar cei care ne iubesc comunica cu noi dupa moarte, pe cai nestiute si inaccesibile noua.
cand aveam 7 ani, tata a murit intr-o dimineata. Eu eram "deportata" la niste unchi, fiindca tata fusese suspect de o boala infectioasa (care s-a infirmat). La 10 minute dupa moartea lui (de care unchii inca nu aflasera), m-am trezit agitata ca l-am visat pe tata care nu vrea sa vorbeasca cu mine si pleaca de la mine. A fost socant ca peste o ora sa afle ca tata murise cam la acea ora. Dar cel mai uimitor lucru a fost ca l-am visat intr-un costum pe care mama i l-a cumparat a doua zi, ca sa-l inmormanteze in el, costum pe care el nu il avusese in timpul vietii si care la momentul respectiv era inca in magazin (imi amintesc cert ca era bleumaren si avea guler ingust, exact cum a fost acel costum in care l-am inmormantat, desi tata avea un costum negru, unul gri si unul sare si piper, toate cu guler mai lat. Sunt peste 25 de ani de atunci, pe tata l-am visat rar si niciodata cu acea claritate pe care mi-o amintesc inca.