Pai, multe cupluri se dizolva in asemenea situatii.
Daca nu vrei sa te duci, nu trebuie sa dai socoteală nimanui, mai ales terțelor. E viata ta.
La fel si pentru ea, care vrea sa se duca in București.
Daca e important pentru tine sa ramai, explica-i de ce, si ascult-i parerea. Daca puteți ajunge la un compromis, bine, daca nu, iarăși bine. Important este ca tu sa te comporți civilizat si calm, orice s-ar întâmpla.
Din nefericire nu exista moduri etice pentru a convinge pe cineva sa ia decizii de viata impotriva voinței sale.
O iubesc și vreau să stau cu ea dar vreau aici, Ea mi-a spus că cică îi demonstrez că o iubesc și că o urmez oriunde merge ea chiar nuștiu mi-a dat o ceață
Soluția urgenta e despărțirea. Eu clar că fiecare vrea altceva și niciunul nu e dispus la concesii pentru celălalt. Așa cu forța nu va funcționa.
Daca tu castigi mult mai bine la Timisoara, spune-i ca nu poti arunca serviciul sa mergi acolo si s anul ai loc de munca.
Tu cat castigi?
Mai bine ca fata?
Dacă și-a băgat și mă-sa coada, e clar. Dacă te vei muta, vei trăi cu amândouă, și abia atunci ai dat de dracu.
Las-o, definitiv. Las-o să se ducă la Bucureștiul infect și să trăiască cu băgăcioasa de mă-sa. Altfel, viața ta va fi un calvar.
Asta se numește manipulare. E usor sa si spui si tu la fel, adica daca rămâne iti demonstreaza ca te iubeste si etc.
Adultii discuta si ajung la un compromis.
Uneori nu poti decat accepta realitatea ca nu le poti avea pe toate.
Solutia urgenta e ca daca plecati la Bucuresti, sa stai DOAR VOI. Asa o sa faci si tu compromis, si ea. In alta ordine de idei, daca nu vrei sa zbori, macar nu ii taia ei aripile. Daca o faci sa se razgindeasca, va avea motiv sa iti scoata ochii in viitor oricind se va intampla ceva nasol. Cel mai frumos si civilizat ar fi sa va despartiti fara resentimente si sa o ia fiecare frumos pe drumul lui...
Atunci sa se sacrifice ea din dragoste, ca nu-i normal sa sacrificati singura sursa de venit, ca sa mergeti in Bucuresti sa stati pe spinarea maica-si.
Asta este clar manipulare de copil razgaiat, care vrea la masa.
Vaaai,m-a enervat întrebarea ta (mai ales ultima parte) dar și mai mult m-au enervat răspunsurile la întrebarea ta.
Hai sa îți explic eu cum sta treaba, persoana pățit și trecut prin asta.
Tu vrei sa fi aproape de familie, prieteni și locul tău de munca.Pentru ca acolo ai stabilitate,comoditate și ajutor la nevoie.Dar ea?
Bun,ați stat o perioada în Timișoara,ti-a făcut mendrele,dar dacă ea vezi ca nu e împlinită și fericita pe tine nu te mișcă de loc treaba asta? Ea a stat pentru confortul tău unde ai vrut tu,dar invers de ce nu merge?
Vine inteligenta aia întreținută și spune "dacă tu câștigi mai bine stați acolo",de parca dacă va mutăti și o sa aveți ambii de munca nu o sa fie mai mulți bani și nu o sa va fie mai bine financiar.Ea proasta ca nu rămâne acolo sa stea cu p...da in sus,fără o cariera și un viitor sa o întreții tu ca la necaz nici sa nu aibă unde sa meargă ca rămâne pe drumuri.
Sa îți spun o treaba,o femeie dacă dorește sa își schimbe viata și sa devina independenta, este și pentru ca vrea un trai mai bun, și pentru ca vrea sa te ajute, si pentru ca vrea sa reînnoiască relația, ca nu o apuca de nebuna, și în plus nu e ok din partea ta sa ii îngrădește viata.
Dacă ești asa sensibil la schimbări și nu poți ca bărbat sa te dezlipește de lângă familie, pai incheie relația și stai cu mama.
De ce e mai important ca ea sa stea cu familia? De ce ar avea întâietate? Parca era vorba de egalitate intr-o relatie. Te întreb așa, principial. Că din răspunsul tău reiese că el e un nenorocit că nu vrea sa stea cu soacra-sa.
Asta e ca vorba aia, "ea voia să mâncăm în oraș și eu voiam să mâncăm acasă, așa că am făcut un compromis si am mâncat în oraș. "
Și în plus, mai citește o data, a zis că AMÂNDOI sunt din Timișoara deci nu e că ea e aterizată din lună in Timișoara, nu știe pe nimeni și a venit doar de dragul lui. Ea vrea sa plece din orașul din care e, să se ducă după ma-sa, care probabil s-a mutat.
Deci cine îi face cui mendrelele?
"Dacă ești asa sensibil la schimbări și nu poți ca bărbat sa te dezlipește de lângă familie, pai incheie relația și stai cu mama."
Sigur nu ești ironică aici? Care dintre ei vrea sa locuiască cu mama? El sau ea?
Adevărul e că nu s-a prezentat nicio soluție valabilă. Niciun compromis din partea lui sau a ei. Deci mai au de analizat.
Dacă tu locuiești cu iubita ta intr-un oraș,unde vrea ea,la cine vrea ea și tu nu te mi regăsești acolo după N timp, nu te mai descurci și ai posibilitatea de ceva mai bun în alta parte, nu ți se pare normal sa facă și ca tine sau și pe placul și fericirea ta?
Tu cu ce ai fi obligat sa stai la soacrata, sau cu familia ei?
Da tu te-ai gândit ca poate femeia aia a ajuns sa se simtă singura și simte nevoia de susținere din partea cuiva drag? Te-ai gândit ca mai sunt oameni ce trec prin anumite greutăți și vor sa își schimbe viata și sa aibă sprijin?
Da el unde crezi ca sta? În cel mai bun caz intr-o chirie pe care si-o permite tot mai greu sa o plătescă sau, nu le ajung bani și pentru altceva.Sau la mama, cu familia.Ca la anii loc casa sigur nu au.Si atunci, dacă tu poți sa stai la masa de atâta vreme, ea de ce nu ar putea sta la mata?
Încă o dată, concluzia la ce am scris eu, e că nu au găsit încă nicio soluție. Ceva trebuie sa se schimbe dar tine de ei să ajungă la o soluție ÎMPREUNĂ. Repet, nici una dintre variantele expuse nu e ok, nici să plece într-un oraș unde by the way, amândoi sunt străini, nici să rămână unde sunt acum și cum sunt acum, daca ea nu e fericita.
Pe mine m-a enervat însă faptul că tu ii dădeai toată dreptatea ei, plecând de la niste premise greșite. Pe când de fapt amândoi trebuie să discute și ambii trebuie să lase de la ei, într-un fel sau altul.
Oricum ar fi, NU exista liniște și înțelegere când stai cu părinții. Punct. Fie că sunt ai ei sau ai lui.
Nu e ok sa stai cu părinții clar și știu.Iti spun din experienta mea de a sta cu părinții.
Și îți spun de ce eu am optat sa spun ce am spus.Tot asa din propria experienta și poveste similara repetata de 2 ori în doua relații diferite și ma deranjează maxim ca am mai văzut și stiut personal si alte situații similare ce ma calca pe nervi.
Foarte mulți băieți rămasi în evul mediu pe gândirea femeie trebuie sa facă, ca și mine, sa o duc nora la mama etc.
Da sa vina baiatul sa spună "nu mai vrea sa stam aici ok, dar nici la mama ei nu merg.hai mergem amândoi pe cont propriu undeva și sa fim fericiti".Dar nu o sa o facă, pentru ca isi pierde comoditatea, si la foarte mulți asta primează.
"Dacă nu am bani iau de la ai mei sau prieteni, nu îmi mai permit chiria plec la mama acasă" etc.Iar un bărbat din perspectiva mea nu ar trebui sa gândească asa, nici eu ca femei nu gândesc asa.
Da știu ce vreți să spuneți eu vreau să stau doar eu cu ea am un seeviciu bine plătit aici în Timișoara și la București până îmi voi găsii și eu vreau să stau cu ea pe cont propriu acum stăm în chirie eu mai vin acasă mi-e îmi este greu să le spun la ai mei mamă, tată plec pentru că ea a stat la mine da a plecat la București și a fost cu altul ma lăsat baltă am vorbit cu ea după o lună jumate și îi părea rău și regreta ce a făcut și m-am dus cu avionul la București după ea să o aduc înapoi să stau cu ea m-am dus cu riscul că poate își bate joc sau că poate o să îmi iau bătaie și m-am dus acolo și am venit cu ea cu mașina înapoi aici am luat o chirie și merg și stau cu ea ai mei nu știu că noi ne-am împăcat dar pe ea nuștiu ce a apucato acum că nu mai vrea aici, vrea la București și mi-e îmi este greu v-am explicat suntem tineri ea are 19 și eu 24 precizez eu am fost primul bărbat din viața ei și am avut 2 ani de relație