Faci ce te indeamna inima si ratiunea.
Daca tu crezi ca el este alesul atunci te poti boteza la o biserica sau casa de rugaciuni, dupa caz, a denominatiunii lui, asazisii pocaiti (in limbaj popular) pot apartine catorva denominatiuni, de ex. penticostali, baptisti, martorii lui Iehova, adventisti de ziua a saptea, etc.
Eu as face tot, dar deja s-a "despartit, nu stiu daca face sens sa asteptam 2 ani, poate isi gaseste pe altcineva in timp ce eu astept aiurea
Dacă un om s-a despărțit de tine pe motiv că nu mergi la biserică, ar trebui să-ți pui niște întrebări... De exemplu, dacă chiar vrei să-ți petreci viața alături de un om care ține mai mult la mersul la biserică decât la tine.
Atunci este clar ca nu este alesul, asa ca intrerupe legatura si sigur ca vei gasi un altul, probabil care nu-ti va pune o conditie de religie.
Cand un om e ghidat in viata de o carte, fugi, ceva nu i ok acolo. Nu merita efortul sa te dedici unei chestii de genul, go next.
Din pacate, pocaitii te vor accepta niciodata, fiindca ai tata musulman si pentru ei nu exista sanses a treci la religia lor.
Eu te sfatuiesc sa-ti faci alt iubit, unul care sa fie langa tine, cu care sa te vezi, ca ala din Romania il vor insura parintii cu o pocaita de-a lor.
Ce spuneti calugarii shaolin pot sa leviteze si pot sparge caramizi? sau sunt doar escrocherii? scuze ca e off topic dar voiam parerea unui om mai intelept.
Ce sa faci?
Iti cauti un om care nu pune religia mai presus de tine si nu iti pune conditii de genul. Asta da vrei sa traiesti o viata bazata pe realitate si nu pe reguli religioase absurde.
Te botezi daca si cum si cand vrei tu, si Dumnezeu, nu pentru un barbat. Daca s-a despartit de tine, ia-o ca atare si lasa-l sa isi vada de viata...nu-i pentru tine. Tu, daca consideri ca vrei sa descoperi crestinismul, fa-o pentru sufletul tau in modul in care iti poarta Dumnezeu pasii, nu ca esti obligata de o situatie sau de o persoana.
Retine un lucru!
Nu trebuie sa te sacrifici pentru cineva care îți perturba rațiunea și te manipulează.
Daca nu poți face anumite lucruri și celălalt nu e de acord cu asta,nu trebuie sa îi faci pe plac, pentru că na, nu te bagi cu capul în fântână din iubire, că tu poate mori pentru el, dar dupa ce ai murit, lui nu îi va mai pasa deloc de tine!
Parintii mei sunt divortati, tatal meu nu este prezent in viata mea, mama mea este crestina ortodoxa. Au facut cunostinta si se inteleg extrem de bine! Intr-un fel. imi este frica ca nu o sa pot sa fiu niciodata ca ei, eu sunt dispusa sa fac schimbarea asta, sa devin pocaita, nu pentru el, ci pentru mine la fel de mult, dar diferenta intre noi ar fi ca eu incep de abia acum sa fiu mai stricta, cand el asa a fost crescut toata viata lui (si restul din familia lui sunt la fel).
Dacă te pocăiesti nu o fă pentru el ci pentru sufeltul tău.Biblia spune/Dacă mărturisesti deci cu gura ta pe Iisus ca Domn (Stăpan si dacă crezi in inima ta că Dumnezeu L=a inviat din morți, vei fi mantuit.Romani 10/9.Etimologic,pocăințăi nseamn o căință foarte mare pentru păcate. Dacă chiar nu ai acces la nici o biserică, poti citi tu acasă Noul Testament, psalmii si să asculti mesajele unei biserici on line.( de exemplu Vladimir Pustan e ascultat de romînii din toată lumea.
esti minora, de ce nu puteti fi impreuna mai repede?
Vreau sa o fac pentru mine, si pentru sufletul meu! Imi doresc asta! Dar momentan este nevoie de timp, nu am nici-o biserica libera la care as putea sa ma duc. E nevoie de timp pana vara viitoare, cand voi ajunge in Romania in vacanta. Am Noul Testament, il citesc de mult timp, nu l-am terminat, dar il citesc. Din cauza ca sunt minora, nu pot sa ma intorc in Romania cand doresc, pentru el este mai usor, el este major, el poate sa vina la mine in vizita pana ma mut eu inapoi in tara dar eu nu imi permit sa vin de max. 2 ori pe an. Eu ma bazez pe parintii mei cand este timpul sa venim in vacanta. (Eu ma voi muta in 2025 inapoi in Romania, pana atunci venim doar in vacante).
Religia sau credinta nu ar trebui sa fie factori care despart relatii.Vezi-ti de drumul tau, nu ai nevoie de persoane care gandesc asa extremist.