Incearca sa stai de vorba cu ai tai oricat de rai ar fi, parinti tot parinti sunt. Vorbeste cu ei cand sunt intr o dispozitie buna, si spune le tot ce te apasa, stai si asculta ce zic si ei, puneti lucrurile cap la cap si sigur veti gasi o solutie. Explica le ca esti tanar si trebuie sa te bucuri de viata si cum ai zis tu sa o descoperi si faza cu invatatu poti sa o faci in paralel pentru ca un om care este bine cu sine insusi poate sa faca lucrui mai usor. Tot ce ai de facut e sa vorbesti cu ei. Si apropo nu ei sunt 100 % de vina de mentalitatea comunista de care zici tu si mai degraba perioada in care au crescut in care se punea mult accent pe invatatura. Incearca sa ii intelegi si pe ei dar totodata si ei sa te inteleaga pe tine. Sper ca te am ajutat!
Tine-te bine de ei, nu-i lasa balta, sunt parinti buni inseamna ca. Te-au educat bine, inainte era altfel viața, ei au o varsta mai inaintata ca tine, au invatat si ei foarte multe de la viata si de la buncii tai(parintii lor).
Parintii tai iti vor doar binele.
Asculta-i pe ei cat poti de mult, chiar daca uneori nu-ti convine.
Asculta -i pentru ca părinții orice ar face nu îți vor raul, cât despre învățat învața ca mai târziu nu îți va părea rău, și nu te mai gandii sa pleci de acasă pentru ca oriunde vei merge nicăieri nu va fi mai bine decât acasă
Trebuie intai de toate sa conștientizezi ca nu iti vor răul neapărat,doar ca nu stiu cum sa puna problema.Ei ar vrea ca sa te faca sa înțelegi ca învățătura e foarte importanta pentru a ajunge cineva in viata, doar ca probabil nu stiu, nu au răbdare sau pur si simplu nu au in instinct un mod mai placut de a explica asta.
Încearcă să faci si tu câte un lucru bun, cum ar fi sa iei o notă mare, sa faci o curătenie in casa sa le areti ca esti responsabil si înțelegi mesajul lor si de acolo treptat vei vedea ca se vor comporta altfel.
Parintii tai sunt rai pentru ca vor sa inveti? Din carti inveti si descoperi lumea.
Iar tu vrei sa fugi in lume sa fii o haimana fara rost.
Gresita mentalitate ai baietas.