Si daca mi se mai permite un raspuns. Nu are sens sa gandesti mic (sa faci curatenie la neamuri, sa cosi, sa faci porcarioare mici pentru cativa banuti), asa vei castiga foarte putin pentru un timp foarte scurt, si totodata risti sa pierzi pasul cu scoala, cu educatia in general si apoi sa ramai saraca toata viata. Mai bine o copilarie saraca si o viata buna decat o viata minuscula, neinsemnata! Iar faptul ca mama ta strange bani pentru facultate e extraordinar, o felicit. Gandeste mare, gandeste-te ca viata ta tocmai a inceput si ca trebuie sa devina ceva grandios, antreneaza-te astfel incat atunci cand ajungi la facultatea pentru care mamica ta aduna bani sa excelezi. Te aplaud pentru idea pe care ai avut-o cu imperecherea veveritelor, numai ca nu e buna ideea imperecherii intre frati (Endogamia). Pentru ca au aceleasi gene, nu pot oferi puilor un sistem imunitar bun si acestia pot muri. Asa ca trebuie sa gasesti o veverita care sa nu-i fie sora. Succes iti doresc!
Poate este suparata din cauza ca a aflat ca ai facut ceva prostii pe la scoala. Nu cred ca o poti ajuta cu banii dar orice mama este mandra de copilul lui cand are note bune la scoala. Numai asa poti sa o faci fericita.
Hei asta e majoritatea problemă a familiilor... dacă mama ta nu a dorit să ţi-o cumpere nu înţeleg de ce a făcut-o, pentru că e foarte aiurea să cumperi copilului un lucru şi pe urmă să dai vina pe el. Tu încă eşti micuţă şi nu ai cum sa ajuţi decât atunci când primeşti bani să îi economiseşti şi să îi dai mamei tale, un părinte ar trebui să facă orice pentru copilului lui nu să îşi ia el maşina de cusut, acum nu dau vina pe mama ta dar nu merge cu banii în mormânt putea să îţi explice frumos că nu vă permiteţi dar aşa sunt mamele şi eu am una cu care mă cert in fiecare săptămână deci nu te ingijora, e frumos să vrei să-i faci bine şi să îi treacă supărarea, vorbeşte cu ea şi luaţi o decizie împreună. baftă
Acestea sunt doar suparari trecatoare. Nu-ti face griji. Fiecare are zile mai proaste; chiar si mama ta.
Poate o poti face sa se simta mai bine luand note bune. Trebuie sa vada ca meriti acea veverita si ca ar trebui sa fie mandra de tine.
In legatura cu masina de cusut... daca chiar vrei cu adevarat... poti strange bani (in luni sau ani), doar nu te da batuta :*
Ai varsta suficienta sa o poti ajuta in casa, sa faci curat, sa calci rufe, sa speli vase, sa pui masa, sa strangi masa. Asta ar ajuta-o foarte mult. Si nu mai fi pretentioasa. Si eu am crescut fara tata fiindca al meu a murit cand aveam 7 ani. Niciodata in copilaria mea nu i-am cerut mamei sa-mi cumpere chestii, fiindca stiam ca nu are bani. Intotdeauna m-am multumit cu ce imi lua ea si, daca primeam bani, de exemplu la colindat, ii dadeam ei. De sarbatori primeam intotdeauna chestii necesare: creioane, caiete, maieuri si ma bucuram pentru ele fiindca erau noi, frumoase si foarte necesare. Nu inteleg cum i-a venit ideea sa-ti cumpere un cadou atat de scump, dar cred ca a fost o greseala. Intreab-o daca nu puteti sa o vindeti, deoarece nu cred ca iti doresti un cadou atat de scump.
Poi nu ai ce sa faci prea mult!
Pur si simplu inveti din greseala asta pe viitor,sa nu i mai ceri atat de mult,tu trebuie sa fii constienta ca mama ta te creste singuara si implicit e doar un singur salariu.
Daca nu vei vinde veverita,incearca sa ti strangi alocatia si in cateva luni ii vei putea cumpara masina de cusut!
Sa nu zici ca mai dureaza pana strangi tu atatia banii din alocatie,pentru ca oricum mama ta nu o va putea cumpara, cel putin nu in viitorul apropiat.
Si sunt sigura ca se va bucura nu neaparat de faptul ca i ai cumparat o, ci de efortul care l ai depus!
Bafta!
Sa inveti si sa o ajuti. data viitoare sa gandesti ca o veverita iti cosuma timpul si hrana{banii}iar cu o masina de cusut iti castigi existenta.ce sa faci? renunta la veverita ca oricum nu te ajuta cu nimic si invata sa cosi, cate veverite vrei, sa le vinzi si sa castigi.atunci vei vedea diferenta.
Iti va fi greu dar e o solutie reala, fa curat la neamuri, ajuta prin casa in schimbul unei sume de bani
Orice ai face nu trebuie sa vinzi veverita. Sunt de acord cu CosmynnaCinncinatti.
Imi pare rau pentru situatia ta, ca ai ramas fara tata la 7 ani, dar da-mi voie sa-ti spun un lucru. Atat eu cat si sotia mea am ramas fara parinti de tineri si niciodata, dar NICIODATA nu am limitat dorintele din cauza saraciei. Dorintele sunt lucrurile pe care tinzi sa le atingi, cu cat sun mai mici, cu atat mai jos vei sari, indiferent cat de dezvoltate iti sunt gambele. E adevrat, e nevoie de curaj sa speri sus dupa ce ai fost dezamagit. Si pe undeva ai dreptate. oamenii obisnuiti au dorinte, oamenii extraordinari au teluri. Iti urez succes in orice iti vei face curaj sa speri. Si totodata o laud pe copila care a adresat intrebarea pentru curajul ei de a-si antrena iubirea si tandretea cu o veverita in pofida vaselor din chiuveta. E tragic atunci cand un om trebuie sa nu mai fie copil inainte de vreme, dar nu toti trebuie sfatuiti intru asta.
Si acum iti raspund si tie, PrettyDollRock. Citeste cu atentie si rabdare. In primul rand, trebuie sa intelegi situatia.
1. Mama ta are salariul mic.
2. Tu ti-ai dorit o veverita.
3. Mama ti-a cumparat o veverita.
4. Mama si-a dorit o masina de cusut.
5. Mama nu si-a mai permis masina de cusut.
6. Mama a ales sa-ti ia veverita (ea a platit).
Citeste cele de mai inainte si ai sa-ti dai seama ca mama ta e suparata din cauza ca nu si-a luat ea masina de cusut, nu pentru ca ti-a luat tie veverita. E normal sa fie asa, si tu ai fi fost daca nu ar fi venit veverita. Dar, asta nu inseamna ca mama ta e suparata pe tine pentru ca ti-a luat veverita. Cand sunt suparati, adultii isi varsa nervii la intamplare fara sa gandeasca prea mult si mai retine un lucru: adultii raspund de alegerile pe care le fac. Solutia acestei probleme e una de durata. Cu siguranta, pentru ca banii nu sunt suficienti deocamdata, vor mai exista situatii in care una dintre voi nu va primi ce va dori, SECRETUL STA IN A FACE CU RANDUL! Nu e nicidecum o solutie sa vinzi veverita (atat timp cat tu ti-o doresti si mama ti-a cumparat-o), in opinia mea e o prostie, oricum veti ajunge in aceeasi situatie de la altceva atat timp cat nu sunt banuti. De-a lungul timpului, cand va doriti amandoua ceva si nu aveti bani decat de un lucru, mai cedezi si tu (dar fara sa-i reprosezi nimic, faci asta pentru ca o iubesti si e randul ei sa-si ia ceva si randul tau sa rabzi). Inca un aspect, fii atenta si la mamica ta, nu petrece tot timpul tau liber cu veverita, avand in vedere ca sunteti doar voi doua, e foarte usor ca mama ta sa se simta singura si sa fie geloasa pe veverita. Si, cum am mai zis, cand adultii se enerveaza, tuna in stanga si in dreapta, fara sa tina cont. Si in incheiere, cel mai important lucru, invata mai bine la scoala, invata perfect, antreneaza-ti mintea, citeste, implica-te in concursuri scolare, rezolva mai multe teme decat ai, invata orice, devino mai buna, apoi cea mai buna! Munceste acum. fa acum ce trebuie ca sa poti face ce-ti place mai tarziu! Cu drag!
O sa ii treca, odata ai mei s-au suparat pe mine cad am dat si au dat foarte muti bani pe un CD. Ziceau ca mi-l cumpara ca da etc, l-au luat si dupa aia mi-au scos ochii 2 saptamani.Cred ca inebunisera atunci 1 saptamana faceau ca trenu in grara.
Nu inteleg de ce parintii se supara,tu esti mica,EA ti-a cumparat veverita, ca probabil daca nu vroia nu o aveai.
Oricum stai linistita o sa ii treca, probabil la urmatorul salariu sau mai devreme.
Sunt suparari trecatoare...
Atata vreme cat nu exista credite problemele pot fi depasite.
De ce credeti ca au falimentat atatea societati comerciale sau sunt in insolventa (deci pe duca)? Este la fel de valabil si pentru persoanele fizice.
La ora actuala cea mai mare putere o are inca cash-ul. Atata vreme cat renunti la visurile tale (masini, case) si nu faci credite pentru ele, nu are cine sa te stranga cu usa si vei putea intotdeauna sa iesi din impas.
Brigaela are dreptate intr-un fel, fiindca veverita este un Pasiv, o datorie, ceva care iti consuma permanent veniturile. Nu este atat de important cat a costat ci cat costa sa o intretii, cheltuielile pe termen lung sunt cele care dau gaura cronica la buget.
Dar eu sunt mare iubitor de animale, si nu as vinde veverita nici dea-l dracul As gasi o modaluitate de a amortiza cheltuielile lunare (sa le spunem cheltuieli cu veverita )
Din fericire pentru mine, telurile mele au fost intotdeauna mult mai putin materiale. In general, mi-am dorit: sa fiu cea mai buna din clasa, apoi din facultate, sa merg la o olimpiada nationala, sa citesc toate cartile din biblioteca liceului, sa invat foarte bine o limba straina, sa am o cariera de succes care sa-i ajute mai ales pe altii si societatea si, in mod secundar pe mine, sa am o familie bazata pe respect si dragoste. Si, desi tu spui ca astea sunt teluri mici si nesemnificative, limitate de saracie, pe mine m-au pastrat motivata si fericita. Si am reusit sa-mi le indeplinesc pe toate. Inteleg ca nu sunt niste teluri extraordinare din punct de vedere financiar, dar cred ca indeplinirea lor mi-a adus multa fericire si implinire. Si vasele nu au ramas niciodata nespalate de cand aveam 9 ani, pentru ca pana la urma curatenia este si ea importanta si in viata unui copil. iar un copil nu asteapta sa fie slugarit de parinti, decat daca este bolnav sau egoist. Am mai intalnit punctul tau de vedere: trebuie sa ne dorim bani si bunuri, cat mai multe, cat mai nelimitat fiindca asta ne asigura succesul in viata. Recunosc ca ambitia asta mentine economia in viata si poate da de mancare si unora ca mine, dar lasa-ma sa cred ca gambele mele sunt cel putin la fel de bine exersate, desi din punct de vedere material m-am multumit intotdeauna cu foarte putin.
Desi polemica asta poate fi dusa pana la soare si inapoi, cu siguranta adevarul este undeva la mijloc. Nota bene: eu nu incurajez oamenii sa tinda spre bani, a nu se confunda banii cu independenta si puterea pe care ti-o confera! Atat cu banii cat si cu abilitatile pe care tu le-ai deprins prin munca POT fi folosite si prost: de pilda Hitler a fost as in scoala si personaje suficiente din sceneta de cabaret ieftin a politicii romanesti se scalda in bani. Eu incurajez oamenii sa gandeasca grandios indiferent de cati bani sau cate note de 10 au la scoala (vezi Einstein). Si totodata ii incurajez sa-si produca mijloacele financiare necesare pentru a-si "sponsoriza" puterea si inteligenta / independenta. E o mare diferenta.
Un sfat sper sa te ajuta
1. vinzi veverita si cu banii stransi ii iei masina de cusut daca se poate ii faci cadou
2.nu stiu acum stange din alocatie daca iti da bani multi la scoala nu iti mai lua toate *** rezumate si tu la ceva mai ieftin
3.intreaba rudele daca pot sa te ajute sau daca e sa ii faca rudele tale cadou masina de cusut si asa ramai cu veverita
holzer întreabă: