E destul de obisniuita povestea ta. Uita-te la intrebarea mea despre tata sa vezi ce face el
Am sters-o din greseala. Zi asa ca sa nu te certe fara motiv ca n-ai facut nimic. Sau nu mai vorbi cu el fa-te ca esti suparata si o sa realizeze ca a gresit altceva n-ai ce sa-i faci daca erai baiat il bateai.
Pai o data m-a strigat si eu nu l-am auzit, cand m-a mai strigat odată si i-am răspuns m-a certat ca stau cu prietenii prea mult pe net ca nu mai vorbesc cu el. Cand am încercat sa ii explic ca ei nu sunt aici ci la rude in vacanța a început sa tipe si sa înjure, etc.
Și tata se comporta ciudat uneori imi vine sa-l bat dar nu din cauza ca ma cearta ci ca vorbeste la telefon in curte sa bu auzim noi ce smecherii face. Cel mai bine nu pui la suflet ce iti zice si iti vezi de treaba ta poate e suparat de la serviciu sau mai stiu eu ce.
Pai si atunci de ce tipa numai la mine si o întoarce pe mama împotriva mea?
Stai acasa ca faci cea mai mare greseala plecand ca pana la urma si daca pleci te vor gasi si dupa o sa fie si mai rau. Incearca sa vorbesti frumos cu tatal tau si poarta o discutie cu el in care sa- afli nemultumirile.
Când striga la tine spune-i ce tot are cu tine si intreaba-l daca mai vrei sa stai cu iei si fa cumva sa plangi sper sa mearga
Il reclami la protectia copilului sa-i retraga drepturile parintesti si daca ai o bunica unde poti sta pleci daca nu inveti la un orfelinat pana cand ajungi sa muncesti si sa pleci in chirie sau in alta tara
Ai uitat sa mentionezi si varsta pe care o ai.Imi vine sa cred ca e imposibil ca ambii parintii sa te certe fara motiv.
Cred ca trebuie sa faci o analiza si la comportamentul tau pe langa cea a parintilor.
Eu nu am ce sa le fac/zic ca mama doarme majoritatea timpului ca seara merge la munca pana dimineata si tata e cu prietenii lui.
Daca este asa, inseamna ca este o iresponsabilitate din partea lor.
Pe mama o inteleg ca are multa treaba si doar eu o ajut dar tata care e subofiter si sta cat vrea la servici nu il inteleg.
Ce sa iti raspund! Nu ca am ramas fara gandire, doar ca nu as vrea sa te demoralizez.Mai bine incearca sa discuti cu el, sa va etalati punctele de vedere. Faptul ca este subofiter da mult de gandit.
Nu ai pentru ce.Consider ca tatal tau este prea militarizat mental ca sa isi dea seama ca tu de fapt esti o fata.
Buna, Andreea,
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Asteptam sa te ajutam!