| Helpme1244 a întrebat:

deci nu mai pot e ora 5 noaptea si tot imi sta capul la un lucru! la tatal meu care a fost politist de frontiera
totul a inceput asa in 2006 a avut un accident si dupa toate astea a avut multe probleme
prin 2011 a fost dat afara din politie
prin 2015 sa descoperit ca are schizofrenie si n-avea nici macar servici prin 2016 tot asa si prin 2017 a luat niste pastile si a relizat niste lucruri, si s-a mutat inapoi unde s-a nascut el [acum e bine]
treaba e ca el o batuse pe mama, sparse niste lucruri asta intamplinduse in 2015-2017 eu ma duceam afara de la 1 ziua si stateam pana cand venea mama acasa asta find vara eram pur si simplu eram copt de la caldura si cel mai dureros e ca eu ma duc cu un prieten cateodata la o sala de fitnesss si a caru-i om e acea sala ma intreaba

``unde e tatal tau?
eu am zis orasul respectiv si zice

``are ceva de munca sau nimic
adica m-am simtit cam rau dupa ce zise toate astea de fata cu prietenul meu, dar treaba e ca zise-se la misto

si nu stiu ce sa mai fac parca sunt in depresie anul trecut am fost la doctor m-am simtit mai bine dupa acea, dar acum iar-si imi e cam rau

ce parere aveti?
cum sa trec peste astea?
ce sa fac?

Răspuns Câştigător
| anonimg a răspuns:

Fără fundă!
În orice situație ne-am afla trebuie să o acceptăm. Unele lucruri nu le putem schimba. Viața tatălui tău este a lui, chiar dacă aceasta afectează și pe cei din jur. Bănuiesc că tatăl tău urmează un tratament pentru diagnosticul ce i-a fost dat. Dacă nu, atunci trebuie să urmeze un tratament.
Cât despre problema ta de sănătate, aceasta nu se tratează ca o simpla răceală cu o pastilă, un duș și un ceai. Trebuie și la tine control medical cel puțin de două ori pe an.
Nu puține sunt cazurile în care oamenii -cu voia sau fără voia lor- spun vorbe care fac să ne simțim rău. Dar în toate cazurile noi nu trebuie să ne lăsăm inima să stea în întristare și să nu o lăsăm să fie afectată de astfel de cuvinte. Este treaba și problema acelora care vorbesc fără să gândească (repet: poate că au făcut-o cu intenție sau fără intenție). Important este ca să ne punem încrederea în Dumnezeu care ne iubește. Nu o spun doar ca o metodă de vindecare și de menținere a sănătății, ci o spun ca și realitate. Mulți oameni aleg să-și poarte poverile vieții de unii singuri. Este adevărat că medicul are și el partea lui de făcut; la de adevărat este că și noi suntem proprii noștri medici. Dar peste toate acestea este Dumnezeu fără de care nici medicul și nici noi nu am putea avea sau restabili echilibrul esențial.
Eu nu te întreb dacă ești ateu sau creștin, sau dacă ai câte puțin din fiecare. Eu îți spun ca să cauți ajutorul la Dumnezeu, indiferent de cum ești, de cum te vezi tu sau alții, și indiferent de cum Îl vezi tu pe Dumnezeu. Dacă El spune că ne iubește, păi așa și este chiar dacă noi trăim indiferenți sau mai rău, chiar Îl urâm.
Foarte mulți oameni nu ar mai fi bolnavi dacă s-ar încrede în Dumnezeu; dar și mai mulți ar fi sănătoși dacă ar trăi în ascultare de El, în armonie cu El. Îndreaptă-ți gândurile în direcția aceasta. Vei uita astfel de depresie ca și cum nu ar fi existat niciodată. Va dispare ca și un abur. Căci în prezența lui Dumnezeu nu poate exista întristare, descurajare; ci speranță și nădejde.

7 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poti sa mergi la un doctor din nou. La un psihoterapeut mai exact. Te duci la el și ii spui tot ce ai pe suflet, stie el cum sa te faca sa te simți mai bine. Important e sa fii sincer si sa cooperezi.

Răspuns utilizator avertizat
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

1. Să respecți programul de tratament medical care il prescrie medicul. 2. Să continui să faci sport, mișcarea ajută la depresie. Să ai un ideall, să vrei să faci ceva în viață, să reușești. Asta am învățat de la arte marțiale. Dacă lupți, dar lupta adevărată, în care îți aperi viața, nu ai timp să te gândești la ce a făcut tatăl tău, trebuie să te concentrezi la luptă, căci dacă nu o faci, mori.
Astfelm învață, muncește, fă ceea ce îți place cu prietenii tăi, ca să te simți bine. Succes.

| Iote a răspuns:

Trebuie sa te gandesti doar la scoala si la ce vei face tu in viitor.
Fara sa pierzi noptile!

| mgtow a răspuns:

Daca iti vezi de viata ar trebui sa o duci bine

| emy a răspuns:

Buna ziua si la multi ani! happy Ce sa faci? Pai, in primul rand, roaga-te mult la Dumnezeu(ajuta, crede-ma, caci ti-o spun din proprie experienta), si in al doilea rand, mergi la medic, dar si la psihoterapeut si spune-i totul de-a fir-a par, fara sa-i ascunzi nimic.; numai in felul acesta te poate ajuta. Mult succes si multa sanatate iti doresc! Te pup si sa ai o zi frumoasa! kiss

| Helpme1244 explică (pentru anonimg):

Multumesc
Raceala mi-a trecut dupa 3 saptamani