| Marius22222222222 a întrebat:

Buna dimineața tpu.stiu că îmi vor sari destui in cap la ce voi spune.sincer îmi doresc să fac o boală sa nu mai pot merge singur nici până la baie.stiti denumiri de boli legate de așa ceva? Ofer fundă

Răspuns Câştigător
| ioana748 a răspuns:

Tetraplegie,

24 răspunsuri:
| DandG2304 a răspuns:

Eu nu-ti sar in cap, dar sunt curioasa care este MOTIVUL din spatele aceste dorinte. De ce vrei o asemenea boala?

| johnnny123 a răspuns:

Aham... Și ai la dispoziție și pe cineva care să te întrețină, să te hrănească, să te spele cu buretele, să-ți schimbe scutecul și să te șteargă la poponeț, nu? Sau nu te-ai gândit la aspectele astea?

Ai cea mai vagă idee despre ce înseamnă să fii imobilizat la pat, atât pentru tine cât și pentru cei din jurul tău?

| Marius22222222222 explică (pentru DandG2304):

Poveste lungă important e sa reusesc

| Marius22222222222 explică (pentru johnnny123):

Sincer nu am idee dar crede-mă îmi doresc din suflet sa mi se intample

| Mindfulness a răspuns:

Nu fa boss vreo prostie stai cuminte! Eu am probleme mult mai grave și nu mă gândesc la așa ceva. Daca e vorba de femei o sa găsești una când te aștepți mai puțin.

| Marius22222222222 explică (pentru Mindfulness):

Nu are legătură absolut cu femeia.nam zis că fac vreo prostie doar mă rog sa mi se intample

| Mindfulness a răspuns (pentru Marius22222222222):

Am înțeles. Nu o să se întâmple și eu îmi doresc să mor sa fac infarct dar nu se întâmplă! Nu o să se întâmplă niciodată ce vrei tu, culmea e că aceste lucruri se întâmplă când ți lumea mai draga nu când ești supărat pe viață sau depresiv. Multi vrem sa murim sa ne sinucidem, unii nici nu avem curaj să ne sinucidem dar vrem sa dispărem, dar nu se poate! Nu mor caii când vor câinii!
Roaga-te mai bine sa scapi de aceste gânduri și să ai sufletul liniștit, sa îți găsești pacea.

Asta e și ideea.nu am zis sa mor doar să zac la pat

| johnnny123 a răspuns (pentru Marius22222222222):

"Îți dorești din suflet" pentru că nu te duce capul suficient încât să înțelegi cum ar arăta cu adevărat această viață pentru tine și care ar fi implicațiile pentru cei din jur.

E mai rău că nu o să intereseze pe nimeni să aibă grijă de tine! Am înțeles ce ai zis din prima,eu vreau sa mor și uite că nu se întâmplă,nici la tine nu o să se întâmple.
Și de la depresie poți să zaci la pat cu săptămânile,de abia mai poți să te ridici din pat,sa mergi la wc! Unii s-au internat la psihiatrie atât de rău era cu depresia că își faceau nevoile in sticla, se pișau in sticla. Până și Bendeac actorul nostru a pățit așa ceva se pișa in sticla din pat! Numai dacă faci un accident poți ajunge așa dar ți-am zis aceste lucruri se întâmplă în viața unui om când este fericit și iubește viața nu când vrea sa stea la pat se roagă și se întâmplă. Ogramada își doresc sa moară sau sa rămână așa cum vrei tu și nu se întâmplă decât foarte rar!
Ai grija de tine nu te mai gândi la prostii! E grea viața, e grea singuratarea, sa nu te iubească nimeni, eu știu foarte bine cum este dar nu te mai gândi la așa ceva!
Găsește un refugiu dar nu alcool sau droguri sau jocuri de noroc ci o pasiune ceva un hobby sa te distragă de la gânduri și stres.

Știi cum se zice ai grija ce îți dorești că s-ar putea sa primești? sper că e adevărat proverbul

Nu e vorba de asta infine povestea e lungă și interminabilă. pana la urma eu lucrez ca mecanic auto deci am șanse să îmi cada ceva peste mine sau etc

Păcat că ai așa o gândire. Îți urez bafta atunci daca asta vrei de la viață.

Ok, îți sugerez un experiment: Stai o săptămână în pat, fără să ai voie să te ridici nici ca să mergi la baie și fără nicio persoană în jur care să te ajute.

Apoi scrie-ne pe TPU dacă-ți mai dorești să fii imobilizat la pat sau nu.

| Mosotti a răspuns:

Inteleg ce zici, cunosc problema, am si vazut asta documentar, era o femeie care dorea sa nu mai vada si a fost fericita dupa ce a facut asta punandu-si desfundator de scurgere in ochi.

Medicii nu stiu cum au facut ca i-a salvat vederea pe moment (nu stiu cine a chemat salvarea, dar cineva a chemat-o din casa aia), si era tare dezamagita, dar in 5-6 luni a orbit, probabil ca efectele substantei au continuat si dupa. Si era super tipa cu asta.

Chiar o tipa vroia sa nu mai mearga dar nu avea 20000 dolari pentru sa ii faca un medic asta, sa-i taie nu stiu ce nerv de la picioare. Si cam asta dorea, ce vrei tu. Asta vroia sa o faca nu stiu unde la negru, ca nimeni oficial nu ar face asa ceva, astat o costa. Si era f trista ca nu poate face asta.

Paralizie, e f simplu, sa nu mai poti simti picioarele. Dar nu stiu ce medic o sa-ti faca asta.
Stiu ca fara asta poate esti trist si nu te simti bine psihic.

Sa de-a Dumnezeu să fie așa

| Mosotti a răspuns (pentru johnnny123):

Inainte sa condamni ar fi bine sa te informezi. Il duce bine capul, dar nu poate controla asta.

Tu nu poti intelege ca este o afectiune psihica asta, am vazut documentar despre, am uitat cum se numeste problema, nu il intereseaza pe el de implicatiile celor din jur, el vrea sa se simta bine psihic, iar fara asta nu se simte, e cumva trist si nefericit, stii cum e, suntem cam egoisti.
Are un nume afectiunea asta, e cunoscuta la nivel mondial.

Se numeste Body integrity dysphoria (BID).

Alternativa ar fi sa consulte un psiholog, psihiatru, sa spuna problema, poate se poate rezolva, desi dupa cate stiu nu se rezolva.

Si dupa cum stiu, nu prea are leac, multi asa fac eforturi sa-si implineasca dorinta! Am vazut pe una care a orbit voit si...era f bine asa, i-a venit viata la loc. Bine, ea era autonoma, nu aveau altii grija de ea.

Eu nu il condamn, daca nu stiam despre problema poate condamnam.
Ca si aia care vor sa li se amputeze membre, se simt mai bine asa, mult mai bine, altfel sunt in depresii.
Unu din SUA s-a dus in Filipine si a dat 10000 dolari la un medic sa-i taie un picior, ca ala a acceptat sa faca asta.

| Mosotti a răspuns (pentru DandG2304):

Are o afectiune care asa se manifesta, e cumva bolnav. Se cunoaste treaba. E exact cum m-ai intreba pe mine de ce vreau sa mananc 5 prajituri, ca ma simt bine facand asta, de ce ma simt bine asa, nu stiu, dar asa simt si fac sa obtin asta. Cam asa si el cu ale lui.

Ce anume "să fie așa"?
Eu ți-am propus să faci un experiment

| Mosotti a răspuns (pentru Mindfulness):

Pai stai asa ca tu gandesti cu mintea noastra care e altfel ca a lui. El daca are BID (probabil ca si asta cu sa nu poti merge, sa vezi tot un fel de BID e ca si la aia cu amputatiile), se schimba treaba, el e fericit sa fie asa.
Asta nu se face din deceptii din dragoste sau alte probleme, cei cu probleme, deceptii se suicideaza daca sunt mai slabi, atat.

Daca nu are BID, se rezolva la psiholog, psihiatru. Dar pare ca are, coincide cu ce am vazut prin documentare altii la fel ca el.
|

| Mindfulness a răspuns (pentru Mosotti):

Dar așa brusc se face? Până acum nu părea să își dorească să fie așa, nu cred că are așa ceva! Și psihoza se poate manifesta cu idei fixe bizare sau TOC dar nu așa de evident. Prea brusc așa nu cred că se poate declanșa! Sau sa fie de la o trauma? Genetic nu cred că e.

| Marius22222222222 explică (pentru Mosotti):

Nam zis nimic de amputație. efectiv o viață fără să mai pot merge pe picioarele mele.asta e toată treaba.

| Mindfulness a răspuns (pentru Mosotti):

Se știe oricum că ești un tip foarte inteligent!