In primul rand trebuie sa o tii mult afara. Un copil de varsta ei trebuie sa stea minim doua ore pe zi sa se joace afara, dar ar fi binesa o tii macar 4 ore in fiecare zi, timp in care sa te joci cu ea, sa alerge, sa mearga, sa oboseasca si sa-si faca pofta de mancare. In plus, trebuie sa-i faci mancare diversa si foarte frumos aranjata in farfurie (sa faci animalute din mancare, diverse aranjamente care sa o atraga). In timpul mesei e bine sa-i spui povestioare care sa-i distraga atentia si sa o pacalesti cu mancare.
Am avut si eu problema asta cu fiul meu, pe la 2-3 ani. Am rezolvat-o foarte simplu: atat eu cat si sotia ii spuneam ca daca nu vrea sa manance inseamna ca nu ii este foame si sa ceara cand ii va fi. In 2-3 saptamani problema a fost rezolvata, fara alte metode. Succes si numai bine!
Multumesc frumos sper sa functioneze si la mine
Pentru mesele principale incearca sa mananci si tu impreuna cu ea ia-o ca pe o joaca, nu o forta las-o sa manance cat vrea ea.
In restul zilei, lasa-i la indemana fructe, biscuiti sau ce-i place ei sa manance, ca sa rontaie toata ziua.
Fierul ii taie pofta de mancare, dar daca mananca cat de putin si des e in regula.
Simplu. Te joci cu ea spunandu-i ca lingura cu mancare este un avion si gura este locul de aterizare! FUNDA?
Daca ar merge si la fetita mea faza cu avionul dar din pacate am incercat si nu merge e prea ambitioasa