In primul rand trebuie sa o tii mult afara. Un copil de varsta ei trebuie sa stea minim doua ore pe zi sa se joace afara, dar ar fi binesa o tii macar 4 ore in fiecare zi, timp in care sa te joci cu ea, sa alerge, sa mearga, sa oboseasca si sa-si faca pofta de mancare. In plus, trebuie sa-i faci mancare diversa si foarte frumos aranjata in farfurie (sa faci animalute din mancare, diverse aranjamente care sa o atraga). In timpul mesei e bine sa-i spui povestioare care sa-i distraga atentia si sa o pacalesti cu mancare.
Simplu. Te joci cu ea spunandu-i ca lingura cu mancare este un avion si gura este locul de aterizare! FUNDA?
Pentru mesele principale incearca sa mananci si tu impreuna cu ea ia-o ca pe o joaca, nu o forta las-o sa manance cat vrea ea.
In restul zilei, lasa-i la indemana fructe, biscuiti sau ce-i place ei sa manance, ca sa rontaie toata ziua.
Fierul ii taie pofta de mancare, dar daca mananca cat de putin si des e in regula.
Am avut si eu problema asta cu fiul meu, pe la 2-3 ani. Am rezolvat-o foarte simplu: atat eu cat si sotia ii spuneam ca daca nu vrea sa manance inseamna ca nu ii este foame si sa ceara cand ii va fi. In 2-3 saptamani problema a fost rezolvata, fara alte metode. Succes si numai bine!
Daca ar merge si la fetita mea faza cu avionul dar din pacate am incercat si nu merge e prea ambitioasa
Multumesc frumos sper sa functioneze si la mine