| Nina1980 a întrebat:

Bună.Intreb și eu ce credeți despre un sot care are 45 de ani și se uita după fete tinere începând de la vârste de 18 ani dar niciodată nu a avut foste iubite de aceeasi varsta ca și a lui. Toate au fost cu 10 - 15 ani mai tinere ca el. Eu in momentul de fata fiind gravida in 8 luni. Plus ca a adus o fata de 21 de ani în casa la noi ca ajutor ca nu are unde sa stea. Dar ea va sta aici pentru mult timp. Fără sa fiu întrebata cum m-as simți sau dacă accept. A venit intr-o seara acasă și doar mi-a zis ca va veni o fata la noi sa stea și pe mâine era aici. Am fost luata pe nepregătite. Nu înțeleg de ce a putut sa fac asta. Fata putea sa își găsească un loc de munca cu cazare. În acea noapte am ajuns la cearta iar eu am depus divorțul. Problema e ca nu știu dacă am procedat corect sau am făcut totul la nervi fiindcă eu imediat trebuie sa nasc peste 3 săptămâni și nu am nicăieri unde sa merg, nu am niciun ban și nici familie. Va rog sa îmi spuneți sincer ce as putea sa fac? Va mulțumesc.

10 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Foarte trist ce ti se intampla, iar gestul "sotului" e incalificabil.
El practic si-a adus amanta in casa.
Tu esti stapana casei, o iei pe fata deoparte si ii spui sa-si caute alt loc de munca cu cazare. Alt loc de intalnire cu sotul tau, nu in casa ta.

Mergi la avocat. Vezi ce optiuni ai si cum il poti obliga pe sot sa-ti plateasca pensie de intretinere (pentru tine!) sau sa ramai cu casa, bunurile de valoare.
Nu stim daca ai vreo sursa de venit.
Nu pleca din casa pana nu iti asiguri viitorul.
Ca ultima masura, exista adaposturi pentru femei, insa nu stiu daca ai vrea sa stai acolo cu copilul.

Sa intelegem ca si tu esti mai tanara ca el? Dupa anul nasterii s-ar spune ca aveti aceeasi varsta, dar spui ca esti insarcinata.

| Nina1980 explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Casa nu este a mea. Nu am absolut nimic. Nici bani. Practic sunt al străzii. Diferența de 5 ani intre mine si el. Sunt gravida cu primul copil. Problema e cine ma primește gravida dar și după ce nasc natural sau poate prin cezariana, nimeni nu m-ar ajuta sa ma tina atâta timp până ma pot duce la munca și sa ma pun pe picioare.

| Pricosmin a răspuns:

Daca un barbat nu vrea sa ajute pe cineva aflat la ananghie ii reprosati ca este "un insensibil", iar cand o face apar deseori texte de genul celui de mai sus. In fine, nu judec pe nimeni si nici nu as avea dreptul sa o fac, dar daca stiti atat de multe din trecutul romantic al sotului presupun ca l-ati acceptat asa in fata ofiterului de stare civila., nu? Asadar, de ce comparati trecutul cu prezentul? Doar dvs. puteti decide ce faceti mai departe, dar v-as sfatui daca-mi permiteti sa nu dati cu piciorul la sansa unei familii pentru dvs si pentru copil doar pe baza unei ipoteze sau a unei crize de gelozie de moment. Cu siguranta exista solutii dar doar daca doriti sa le acceptati, iar daca impreuna nu le puteti gasi atunci va puteti adresa si unui consilier matrimonial care este specializaț în gestionarea relațiilor de cuplu și în prevenirea sau rezolvarea problemelor.

| Violleta2022 a răspuns:

Deci omul ala si-a adus si ibovnica in casa si tu ca nevasta nu spui nimic?
Nu ai pierdut nimc divortand de un curvar nesimtit, daca a avut tupeu incat sa-si bage in casa si iubita.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Nina1980):

Esti casatorita cu el si ai niste drepturi. Mergi la un avocat si o sa te lamureasca.
Pana la varsta asta ar fi trebuit sa ai un serviciu si o sursa de venit.
Daca nu ai, gandeste-te ce poti face pe viitor sa ai o sursa de venit.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Pricosmin):

Una e sa oferi unei tinere un loc de munca, alta e sa o aduci sa doarma la tine acasa. In casa cu nevasta!

| GabiDumitrescu a răspuns:

Nasti, divort, pensie alimentara. In multe regiuni sunt organizatii care te-ar putea ajuta. In ce zona a tarii zici ca locuiesti?

| LovelyGirl4u a răspuns:

Fata e amanta sau nu?

| LovelyGirl4u a răspuns:

Daca doar o ajuta, de ce va certați?

| Kufu95 a răspuns:

Ceva nu este incert. Doar chiar o ajuta pe fată? Sau ai și dovezi cum că el și-ar fi dorit ceva sexual cu ea? Că nu a discutat cu tine în privința venirii ei sunt de acord cu tine, probleme de genul trebuiesc discutate. Dacă chiar se dovedește că își dorea să facă ceva cu ea și chiar îi place să se uite după alte femei și pentru el tu ești doar o variantă și atât, eu zic că ai procedat bine. Vorbește cu un avocat, dacă chiar se va ajunge la divorț ca să îl faci pe el să plătească pensie alimentară.