| Eusebio777 a întrebat:

Buna, ma aflu într-o situație destul de delicata cu soția mea. Suntem împreună de 5 ani si avem o fetita de 3 ani pe care o iubesc enorm. Problema e ca de ceva vreme nu ne mai înțelegem deloc. Nu mai avem planuri împreună, simt ca nu mai construim nimic. De altfel vreo 5 luni nu mai avem nici relații intime. E genul de femeie care e veșnic nemulțumită de cei din jur oricât i s-ar face si i s-ar da. Trăiește din victimizare in fata celorlalți, denigrandu-ma pentru a obține compătimire, chiar si prin minciuna. Nu se intelege nici cu părinții ei, nici cu cei din partea mea. Când mă uit la ea as pleca si maine din casa, dar când mă uit la fetita noastră nu ma lasa inima. Nu stiu cum sa procedez. Mentionez ca sunt genul de bărbat care își ajuta soția la treburi pe acasă si de asemenea, mi-am dedicat tot timpul familiei adica soției si fetiței - servici-acasa. Mi se pare ca e anormal si nedrept ce mi se intampla. Simt nevoia să evadez, sa am o relație normală cu o femeie, sa fie plăcută si de prietenii mei pe care i-am cam abandonat dedicandu-ma familiei. Ma simt ca într-o colivie. Cred ca am deschis tarziu ochii cu referire la personalitatea soției iar acum mi-e greu sa-mi las fetita. Cum sa procedez? Am mai stat de vorba, ne-am amenintat cu divorțul etc. Nu am ajuns la nici un rezultat. Simt nevoia să am o femeie lângă mine cu care sa construiesc ceva.

19 răspunsuri:
| MPersephone a răspuns:

Uneori relatiile nu merg. Desi un divort e complicat si s-ar putea sa nu iti vezi copilul atat de des. Dar daca spui ca ea are conflicte si cu alte persoane, atunci ar putea fi o problema. Poate incercati terapii de cuplu, sa ajungeti la radacinile problemei, sa vedeti situatia din ambele perspective. Daca vrei sa lucrezi asupra relatiei, sunt metode, exercitii de incredere. Daca vrei sa divortati, ai grija sa iesi din situatia asta ca barbat demn, care inca isi iubeste copilul si respecta mama copilului. E delicata situatia, nu stiu daca ar exista un raspuns definitiv.

| mgtow a răspuns:

E vremea sa incepi o viata noua

| cristimihailov a răspuns:

Mergeti undeva, doar voi 2. O saptamana.

| Jade20 a răspuns:

Deci ati decis sa aveti un copil la doar 1 an de cand v-ati cunoscut? Foarte inteligent. Iar pe nevasta-ta abia acum dupa 5 ani incepi sa o cunosti mai bine ca si om, si mai inteligent.

| Digikey a răspuns:

Ar trebui sa cititi asta imediat amandoi
https://danielghiuzan.files.wordpress.com/......-venus.pdf

| mdc98 a răspuns:

Oare sotia ta stie ca atunci cand te uiti la ea aspiri la altcineva? Penibil. Penibil si pacat ca nu va dati seama voi barbatii ca tot comportamentul femeii(schimbat sau nu) este datorat si ca urmare atitudinii si actiunilor voastre tampite care ne fac sa suferim si ne schimba inevitabil. O femeie nu se schimba brusc, daca gaseste tot ce vrea acasa la barbatul ales, o femeie apreciaza mereu ceea ce are daca cel de langa ea stie sa se comporte si ii ofera ceea ce are nevoie. Priveste in trecut si vezi-ti greselile care i-au determinat schimbarea, dar poate din orgoliu nu le vei vedea si nu le vei recunoaste. Simti sa ai o alta femeie langa tine careia sa ii oferi aceeasi viata ca si celei de langa tine. Schimbarea sta in tine. Stai de vorba cu ea, intelege-i nevoile, suferintele, of-urile, nedumeririle. Pacat de femeia aceea, cine stie ce e in sufletul ei.

| Freya1 a răspuns:

Decat sa ajungi sa o înșeli mai bine începe încet sa te desparți de ea.
Nu am cum sa acuz un om daca nu e plăcut de alți sau ea nu ii place pe alti pentru ca si eu sunt la fel in anumite situatii.Sunt o femeie introvertita si anxioasa si nu imi place sa înteractionez cu persoane noi sau străine.Plus de asta imi place foarte mult corectitudinea, sinceritatea si loialitatea asa ca nu o sa înghit niciodata zîmbetele false si linguselile ce vin din partea familiei lui pentru ca niciodata familia partenerului nu o sa te plac pe deplin.Eu sunt de parere ca persoanele de calitate sunt singulare nu adunate in grup, grupurile de obicei sunt formate din oameni mediocri (parerea mea) asa ca nu e tocmai gresit ca nu incearca sa se integreze mai mult intre cunostintele tale.
Într-adevăr, e urat ca te vorbeste pe la altii, asa ceva nu se face chiar daca e adevarat ce spune nu doar minciuna.Rufele se spală in familie si problemele trebuiesc comunicate, deci daca tie nu ti le spune in fata ca tu sa le rezolvi dar se plânge de ele la alti sa te denigrezi e urat.Iar având în vedere că după asta mai trăiți si ca si doi colegi de apartament denotă că sentimentele s-au cam dus dintre voi si tu nu prea ai ce sa mai cauti langa ea.
Parerea mea este ca ar trebui să o tragi de o parte si sa rezolvați pe cale amiabilă. Clar si just este divorțul, dar pe cale amiabilă si sa împărțiți totul frumos.
La copil puteti avea custodie comună.

| Eusebio777 explică (pentru MPersephone):

M-am gândit si eu la ideea unei consilieri. Si cred ca voi apela si la această variantă. Dacă nici așa nu ajungem la un rezultat pozitiv, nu are rost sa ne lungi mult. Multumesc

| Eusebio777 explică (pentru Jade20):

Copilul nu a fost planificat. S-a întâmplat. Si am decis să îl aducem pe lume.

| Eusebio777 explică (pentru mdc98):

Ai reținut din ce am scris doar ce ai vrut tu happy

| Eusebio777 explică (pentru Freya1):

Nu vreau sa o înșel dar nici așa nu vreau sa traiesc. Partea a doua a răspunsului tau e înțeleaptă. Multumesc

| Freya1 a răspuns (pentru Eusebio777):

Nu te obliga nimeni, dar voi, familiile cu copii trebuie sa înțelegeți ceva.
Dacă părinți nu sunt fericiți nici copii nu sunt, deaceia nu e obligatoriu sa iti închizi viata.Si divorțat fica ta tot doi părinți are, tot la fel o so iubiți si ajutati.Consider ca, copilul pentru mulți e o scuza, Dacă nu ati vrea sa rămâneți unul langa altul pentru că aveți anumite beneficii nu ați da vina pe copil.Iar daca iubirea pentru copilul vostru este mai mare decât orgoliu cat de greu v-ar fi ati face in asa fel sa picati de acord si sa faceti ce e mai bine pentru el, sa va despărțiți amiabil si copilul sa nu aiba lipsuri din partea nici unuia, sa vorbiti frumos unul despre altul si sa va respectați pentru ca sunteti propriile voastre alegeri.

| Eusebio777 explică (pentru Freya1):

Gândești frumos. Si da cu siguranta o voi iubi pe fetita si sprijini în continuare cum voi putea. O sa ii propun soției sa incercam terapie de cuplu poate ajuta la ceva, si daca nici așa nu reușim cu siguranta nu are rost. Multumesc.

| UniData a răspuns (pentru mdc98):

Ai citit cumva pe vertical? Sau ai sarit partea cand spunea ca sotia nu se intelege cu nimeni si nimic nu o bucura. Nu mai da vina doar pe el, ca o casnicie inseamna doi oameni.

| UniData a răspuns:

Nu o baga in seama pe MDC. Nu stie ce inseamna o relatie. Eu zic sa ai o discutie serioasa cu sotia ta. Vezi daca vrea sa schimbati ceva in viata voastra ca acum se vede ca nu e bine mai nimic. Daca vezi ca nu duc nicaieri discutiile, o sa trebuiasca sa iei o decizie grea. Si stii la ce ma refer, divort. Daca ea e vesnic nefericita, nu trebuie sa fii si tu la fel pentru restul vietii.

| Adry05 a răspuns:

Din păcate cred că doar divorțul e o soluție în cazu ăsta... sau să stați o perioadă separați ca pentru o despărțire să vedeți cum vă simțiți, poate într-u scenariu de ăsta de a sta departe unu de altul pentru mult timp o să vedeți altfel lucrurile

| Eusebio777 explică (pentru Digikey):

Buna, m-am apucat de citit. Multumesc

| mdc98 a răspuns (pentru UniData):

Tocmai, ceea ce am spus. O femeie nu se schimba brusc, fara ca partenerul sa fi facut nimic.winking sigur a suparat-o el cu ceva

| UniData a răspuns (pentru mdc98):

Ai dreptate, e doar vina lui. Ea e perfecta in tot si in toate. Cred ca esti nascuta in 98 asa ca sa o lasam balta aici. Tu nu stii ce inseamna o relatie daramite o casnicie.