| deeaela a întrebat:

Buna,ma numesc andreea si am 18 ani jumate. Si am nevoie sa ma asculte cineva si sa imi dea un sfat. asta vara am avut prima relatie sexuala cu iubitul meu, suntem impreuna de 3 ani, iar acum 3 luni am facut mare prostie si i-am spus mamei mele. Credeam ca o sa ma inteleaga insa mi-a facut un scandal monstru mi-a confiscat telu laptopu, ma supravegheaza cand ies ba chiar mi-a interzis sa mai ma vad cu prietenul meu. Zice ca ii este frica ca o sa raman insarcinata, si daca vreau sa fiu cu el sa ma marit cu el, insa nu putem pentru ca el este la facultate, i-am spus ca nu o sa mai ma vad cu el cu, conditia sa ma lase sa ma merg la meditatie la mate si in felu aceasta la anul sa merg la facultate cu el, insa nu vrea nici asa, nici sa plec nu ma lasa, imi vorbeste urat. ma simt foarte rau, nu stiu ce sa mai fac ce sa mai zic cu cine sa vb ajutati-ma va rog, macar cu o vorbasad

Răspuns Câştigător
| CAMELIA23 a răspuns:

Draga mea, te sfatuiesc sa inveti serios pentru a reusi la facultate si daca poti, convinge-o pe mama ta sa mergeti la un doctor psiholog, unde sa relatezi problema ta! bafta!

27 răspunsuri:
| LoveYouAngel a răspuns:

Asa sunt majoritatea mamelor.Este bine ca i-ai spus, pentru ca daca tinei secret, al un moment dat tot afla si era cu mult mai rau. Daca mama ta nu intelege, tot ce poti face este sa astepti.
Oricum, incearac sa fii tare.Nu stiu cum este sa fiu in locul tau, insa ea crede ca asta este cel imi bine pentru tine.Nu iti vrea raul. Oricum, trebuie sa fii puternica si chiar sa ai grija sa nu se mai supere pe tine.Nu stiu acum ce fle de relatie aveti acum de incredere, insa fa sa se pastreze una mare, sau fa`o sa fie mare.
Nu te cunosc, crede-ma ca as vrea sa vin sa te imbratisez, asa ca iti zic doar niste vorbe pe care le-ai mai auzit de sute de ori:Fii tare, altfel nu vei reusi! Viata nu este mereu roz! big hug Nu poti sta tot timpul gandindu-te numai la asta, nu spun ca trebuie sa uiti, doar ca...incearca ca te axezi acum pe alte lucruri si sa nu-ti superi mama.Cine stie? Poate se va rezolva imi repede decat crezi!winking Si, stiu ca poate suna o prostie, dar ai putea sa te rogi noapta ca mama ta sa te inteleaga.
Oricum, succes! :*

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Totusi, trebuie sa recunosti ca esti mica si ca te-ai grabit oleaca cu sexul, asa ca mama ta este de inteles. In primul rand asigura-te ca te protejezi bine (contraceptive date de ginecolog) si spune-i mamei asta. Apoi invata tu pentru facultate, nu iti pune parintii sa plateasca meditatiile, asta este o nesimtire. Daca intr-adevar il iubesti si vrei sa fii cu el, invata si ia la facultate pe propriile tale puteri. Daca nu iti pasa suficient de el pentru a te ambitiona sa inveti sa iei la facultate, inseamna ca mama ta are deplina dreptate si asta nu e dragoste, este doar un moft

| DeidaraXR1 a răspuns:

In nici un caz nu ar trebui sa te ascunzi! Vei face mai rau. Incearca sa arati fidelitate dar in acelasi timp si ca vrei sa fii cu iubitul tau. Intr-un timp va intelege.

| deeaela explică (pentru LoveYouAngel):

Da,incerc sa fiu tare insa imi este greu.cand o aud cum imi vb, numa plang.
e o fire dificila, numa zbiara vb urat, imi spune ca la ce fac meditatie ca nu o sa iau bacu pentru ca sunt proasta. imi reproseaza ca nu am vb cu ea mereu, insa cand am incercat imi spunea sa o las in pace ca nu are timp, nu stiu ce sa mai facsad

| deeaela explică (pentru Brigaela):

Bani pentru meditatie imi da iubitul meu, tot ce i am cerut este sa ma lase sa merg le meditatie. pentru ca am fost plecata in strainatate 4 ani si am fost acolo la scoala si nu ma descurc cu matematica, la romana si biologie am luat bacalaoreatu, am picat la mate.

| deeaela explică (pentru DeidaraXR1):

Am incercat sa vb cu ea sa ajunge la un accord, insa acum zice ceva apoi se contrazice.

| LoveYouAngel a răspuns (pentru deeaela):

Ce n-as da sa te imbratisez!
Mai du`te pe la o prietena, ceva.Incearca sa-ti iei gandul. Poate isi va da intr-o zi seama, ca incercand sa te apere...te raneste. sad

Brigaela
| Brigaela a răspuns (pentru deeaela):

Nu poti lua bani de la partenerul tau, oricat de mult ar insistia el, fiindca asta l-ar face sa-si piarda respectul de tine. Sub nici o forma sa nu accepti niciodata un leu de la partenerul tau, pana nu veti fi casatoriti (si nici chiar atunci), face parte din respectul de sine. Asculta-ti parintii, par foarte normali si cu bun-simt. Invata tu singura, fii mandra, demna, nu intretinuta de iubitul tau.

Aveti niste idei, nu le inteleg. ce treaba are faptul ca vrea sa ma ajute sa merg la facultate cu respectul! si ca ar trebui sa iau bani de el cand ne casatorim sau nici atunci, cum vine asta? dumneavoastra sunteti casatorita? si sotul are bani lui si dumneavoastra ai dumneavoastra? ce inseamna asta? sunteti invechita! imi spuneti ca sunt mica ca mi am inceput viata sexuala,, si alea care si o incep la 12 13 ani ce?

| cuvant a răspuns:

Salut,
Ii cla ca mama ta vrea sa te protejeze pentru ca iti va vrea binele. Pe langa asta in mintea da vina pe prietenul tau pentru ca ati facut sex si nu ca ati vrut asta impreuna. Ceea ce poti sa faci e sa ai o discutie serioasa cu ea in care ii spui ca stii care sunt metodele de protejare si ale femei cat si a baiatului. In aceeasi discutie poti sa-i spui ca daca vei vrea sa te intalnesti cu el poti sa o faci fara ca ea sa stie deoarece sunt multe metode. cu atat mai mult ca nu ai telefon.
Ceea ce pot sa spun e ca ai luat-o prin surprindere deoarece ea te credea fetita cuminte care nu o sa faca asta deloc decat cu cel care o sa se casatoreasca si pe langa asta cu cel pe care vrea ea si nu tu.

| madagascar a răspuns:

Am trecut si eu printr-o situatie de genul asta cu tata, exact la varsta ta, dar eu am ales sa plec de acasa, nu imi pare rau pentru ca am terminat facultatea, am o casa pentru care am muncit din greu si un sot care ma iubeste, la anul vom avea si un bebe, abia astept, acum am aproape 24 ani, nu stiu cu ce sa te sfatuiesc pentru ca nu toti au puterea sa o ia de la zero, totul depinde de relatia dintre voi doi si de cat de mult va iubiti si cat sunteti dispusi sa sacrificati. Viata e destul de grea si trebuie sa va ganditi la consecinte, in cazul meu tata a inteles intr-un final ca noi ne iubim si am face orice unul pentru celalalt si a acceptat relatia, chiar ne ajuta, dar a durat ceva, uneori parinti trebuie sa inteleaga ca avem dreptul sa ne gandim si la noi, daca as fi renuntat la el in favoarea parintilor as fi suferit mult, practic as fi pierdut tot, facand alegerea pe care am facut-o i-am castigat, dar e riscant, "printul pe cal alb" se poate schimba in timp in rau, dar viata insasi e un risc. Asta cu frica ca o sa ramai insarcinata, e cu dus si intors, eu nu am ramas pana nu ne-am dorit asta, depinde de educatia voastra. Oricum cu cat se va impotrivi mai mult relatiei cu atat te vei intoarce mai mult impotriva ei dar incearca sa o faci sa inteleaga pentru ca atrecut si ea prin varsta asta.

| anarcopunk a răspuns:

Buna! Fa ce te taie capul fara sa te gandesti la nimeni decat la tine! Fa ce vrei tu si nu ascula pe nimeni! I-a tu decizile pentru ca este viata ta nu a lu maicata sa zica ce sa faci si cum! Daca vrei sa stii mai multe baga id scaly_junior

| deeaela explică:

Multumesc mult pentru raspunuri! ma u ajutat sa ma mai linistesc putin.

Brigaela

Da, eu sunt casatorita si fiecare dintre noi munceste si atunci toti banii din casa sunt ai nostri. N-as putea trai langa el daca eu n-as munci si as lua numai din banii lui. Nu sunt invechita, ma respect pe mine insumi si pe partenerul meu. Si, primn urmare, am o viata frumoasa si nu patesc ce patesti tu acum si ce vei pati in viitor. Sigur ca gasesti intotdeauna persoane care fac mai rau decat tine, dar tu trebuie sa nazuiesti spre mai bine, nu spre mai rau. Urmeaza sa-mi spui: dar alea care se vand la colt de strada pentru bani? Eu ma vand unei singure persoane care imi va fi si sot, stie ce cumpara, dar as putea sa ma vand oricui, nu? Faci cum vrei, e viata ta, eu ti-am dat un sfat de femeie cu varsta aproape dubla decat a ta, care si-a trait toata viata fiind demna si puternica, bucurandu-se in fiecare zi a poate merge cu fruntea sus si nu are de ce sa se rusineze, inercand in fiecare zi sa fie la fel cu cei mai buni, nu la fel cu cei mai rai. Daca simti ca nu poti trai astfel, incearca sa-ti croiesti o viata cat poti tu de buna si de demna, nu vei regreta niciodata asta. Crede-ma, nici un barbat nu-si doreste cu adevarat sa-si intretina femeia de langa el, asta este o conceptie invechita. Nu mai traim in secolul 16 in care femeia nu lucra, cerea doar bani de la barbat si in schimb era supusa si atat. Traim in secolul 21 in care femeile puternice traiesc pe picioarele lor, isi fac barbatii mandri prin realizarile lor individuale sustinute doar de ele insele, prin propriile puteri. Ma acuzi ca sunt invechita, dar te comporti ca o femeie de pe vremea str-stra-bunicii. Femeia de azi este egala barbatului, deci nu sta cu mana intina. Bunica mea, femeie nascuta in 1925, dar cu facultate si oleaca de minte imi zicea, inca de cand eram copil: mama, sa ai banul tau, sa nu ceri niciodata de la nimeni bani sa-ti iei chiloti, fiindca in afara de parintii tai, ceilalti isi vor pierde respectul fata de tine. Si de la 17 ani am avut grija sa am banul meu sa-mi iau chiloti, desi erau niste vremuri ceva mai grele de acum. sa stii ca un barbat te va privi cu infinit respect cand ii vei spune: nu vreau de la tine decat iubire si respect, nu bani, nu cadouri, nu altceva. Va veni cu un cadou de suflet, o floare, o carte si va spune tuturor: iubita mea se respecta, nu se lasa intretinuta. Fiindca orice ai zice tu, in minte oricarui barbat e prostituata din colt care se vinde pentru favoruri. Si cand iti da bani va simti, in adancul sufletului, ca isi cumpa niste favoruri. Si oricat de sincera va fi dragostea ta, mereu se va gandi: dar oare nu e asa de dragastoasa fiindca ii e teama ca ii tai sursa de venit? dar oare sarutul asta nu mi-am cumparat adineaori? dar oare nu cumva imi ofera trupul ei ca plata? si asta va ramane intre voi ca o pata neagra, in subconstientul lui si al tau si va va eroda respectul reciproc. Puteti avea si o relatie fara respect reciproc (ca in secolul 16), dar ar fi pacat cand puteti avea mult mai mult.

Multumesc oricum pentru sfat, insa nu e asa usor sa imi gasesc cv de munca incat sa ma intretin fara ajutorul parintilor mei. iubitul meu nu ma intretine el ma ajuta ca sa putem si impreuna pentru ca parinti me nu vor sa ma lase la meditatie ca sa nu fiu cu el. in fine nu ma astept sa ma intelegeti. cand o sa ajung la fac o sa mi caut si eu cv de munca pentru ca voi merge intr un oras, momentat locuiesc la tara si nu am posibilitatea unui loc de munca. daca ati fost norocoasa si ati gasit munca la 17 ani eu nu sunt asa norocoasa.

Brigaela

Nu inteleg de ce ti-ar trebui meditatii daca tot stai acasa, adica ai timp berechet de invatat.
la 17 ani traduceam texte din engleza si franceza pentru cei mai lenesi si ai putea face si tu asta, daca ai vrea, fiindca vad ca ai calculator si acces la internet 9eu nu le aveam traduceam de mana in scris foarte citet)

Totusi sa nu comparam engleza cu matematica, nu am baza necesara pentru a invata singura, cum v-am spus am fost la scoala in strainatate si acolo nu se invata ca aici.

Brigaela

Ai incercat sa zicem macar 4 luni de invatat 14-15 ore pe zi cu toata atentia? Eu cred ca ai spus din start: eu nu pot si nici n-am chef sa fac eforturi, altii sunt de vina. Incearca intai, da tot din tine, munceste tu pana la epuizare si abia apoi spune ca nu poti. Daca ai incercat asa in doru-lelii 5-6 ore pe zi si te-ai plictisit, inseamna ca n-ai incercat.

Brigaela
| Brigaela a răspuns (pentru Brigaela):

Iar despre engleza si franceza iti spusesem ca sa vezi din ce castigam bani eu la 17 ani, ca nu era chestie de noroc, era ceva ce ai putea face si tu foarte usor pentru a castiga bani, doar ca nu esti interesata.

Majoritatea persoaneleor au internet asa ca nu cred ca sunt interesati sa le traduc eu!

Brigaela

Eu lucrez si acum ca traducator, deci interesati sunt foarte multi. Daca te obosesti sa cauti 10 minute vei gasi site-uri de freelanceri unde poti castiga bani frumosi din editat texte, tradus, realizat statistica primara Excel, adica chestii pe care le poate face si un copil, dar pentru care oamenii ocupati platesc ca sa fie facute. Eu nu te oblig sa muncesti, este absolut evident ca e mult mai simplu sa stai degeaba si sa munceasca altii, dar nu spune ca n-ai de munca. Spune pur si simplu ca nu vrei sa muncesti. Nu de alta, dar mai intra si altii sa citeasca si o sa se descurajeze, crezand cu adevarat ca nu exista loc pe piata de munca pentru ei, desi loc e, slava Domnului, cat vrei (numai sa vrei)

| Sara67 a răspuns:

Vorbeste cu ea si vezi daca are ceva impotriva lui pentru care nu te lasa cu el si daca el te iubeste si vrea sa ramane-ti impreuna trebuie sa aiba rabdare cu tine

| deeaela explică (pentru Sara67):

Am vb si mi a spus ca nu il suporta, pur si simplu.

| Sara67 a răspuns:

Inainte sa aveti relatie saxuala il suporta? S-au cand a auzit ceea ce nu-i convenea? Daca inima iti spune sa mergi inainte fa-o.

| deeaela explică (pentru Sara67):

Inainte nu avea nimic cu el,, ma lasa cu el peste tot...

| Badea_Valentin_1982 a răspuns:

Eu si fost mea iubita am facut aceasta greseala ea a rnuntat la scoala si asta nea distrus pe amandoi.iar acum nu mai suntem ampreuna asculta de parintii tai pana nu e prea tarziu.

| deeaela explică (pentru Badea_Valentin_1982):

Pai eu nu am renuntat am terminat si vreau sa merg mai departe insa parintii mei nu vor.