| Elena_Denisa_1999_9lEY a întrebat:

Bună, ma numesc Denisa si as vrea sa-mi daţi câte un sfat sincer, am varsta de 19 ani si sunt însarcinată în luna a 7. Ceea ce vreau sa stiu este dacă se mai poate face avort la aceasta lună, nu vreau sa fac asta nici prin gand nu mi-a trecut niciodata, dar eu cu soţul/prietenul meu suntem în tări straine şi aici nu poţi face nimic ca sa-i fie bine micutului. Am încercat sa facem tot posibilul dar am ajuns la avort, vreau sa-i ofer un viitor bun ca orice parinte şi mă gandesc ca nu sunt posibilitati.

13 răspunsuri:
| Doja a răspuns:

In luna a 7-a copilul e matur. Nu poti face avort.

Bunicii nostri au trecut prin foamete, razboaie mondiale si au crescut 5-10 copii. Cred ca orice conditii ai avea, oricat de rele... tot sunt mai bune decat ale lor.

| HazelEyes77 a răspuns:

Nu, iti dai seama. Nici un medic obstretician care isi respecta indeajuns mederia nu ar accepta sa te ajute sa avortezi in luna a 7 a oricat de multi bani i ai da. Riscurile sunt imense -iti poate pune viata in pericol-fatul este acum complet dezvoltat de aici pana la nastere nu face decat sa ia in greutate si sa si matureze plamanii. Iti dai seama ca daca se naste acum are toate sansele din lume sa supravietuiasca in afara mediului intrauterin. Multi copii vin pe lume prematur, unii chiar mai inainte de 7 luni. Stau cateva saptamani bune in incubator sub stricta supraveghere a medicilor si cei mai multi dintre ei ajung sa duca o viata cat de poate de normala si sunt sanatosi. De ce ai vrea sa faci asta?! E mare pacat sa i curmi viata bebelusului nenascut acum cand e atat de aproape sa vina pe lume! Mai bine iei in considerare alte optiuni cum ar fi sa l dai spre adoptie daca chiar n ai incotro ...Nu te judec -nu mi sta in fire sa fac asta dar gandeste te bine la ce urmeaza sa faci si la consecinte. Nu vrei sa traiesti cu asa ceva pe constiita. Numai bine iti doresc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ati incercat sa faceti tot? Asta inseamnand ce?

| aimullah123 a răspuns:

Sub nicio forma nu e bine sa faci avort. Poti ajunge sa te sinucizi din cauza constiintei. Nu e asa usor sa omori pe cineva chiar daca este mic si nu stie. E si el un pui acolo si loveste cu picioarele in burtica pentru ca e nerabdator sa iasa si sa iti spuna "te iubesc mama". Nu te gandi ca nu sunt posibilitati. Ofera-i dreptul la viata si dragostea de mama si nu mai are nevoie de nimic altceva. Cu mancare si alte chestii o sa va descurcati. Nu intamplator a ajuns pana la 7 luni nevatamat.
Daca nu l-ai avortat cand trebuia inseamna ca ii este dat sa traiasca. Ai grija de el, nu il da in orfelinate si nu il abandona. Pastreaza-l, iubeste-l, ai grija de el si totul o sa fie bine. Cand se va face mare cu siguranta te va face mandra ca l-ai pastrat.
Roaga-te Maici Domnului, invata sa crezi in Dumnezeu, indiferent de ce zic altii si copilasul o sa fie in siguranta. Fie ca vrem, fie ca nu vrem, Dumnezeu exista. Nu e o rusine sa crezi in Dumnezeu.
Totul o sa fie bine!
Iti urez nastere usoara!
Sa ai grija de bebel! big grin

| gabriielaaa a răspuns:

Dragă Denisa nu poti face avort nu se mai poate dar il poti da spre adopție când nasti nu iti stiu povestea si nu Îmi permit sa te judec multi sunt ce vor un copil si nu pot avea desi au o situație finaciara foarte buna. Sanatate si is curiosa cat de rău îți va părea după ce îl vei tine în brațe pe puiu tau.

| AL_ID_2000 a răspuns:

Nu mai poti in luna a 7 a

| Dalmore a răspuns:

Ce intrebare stupida. Gandeste-te si tu ce marime are deja bebelusul ala, avortul il faci cand e inca un embrion. Il dai spre adoptie, in cel mai rau caz.

| aimullah123 a răspuns (pentru gabriielaaa):

De ce o sfatuiesti sa il dea spre adoptie? E copilul ei, tu intelegi asta? E sange din sangele ei. E tot ce are mai bun pe lume. Zicea o melodie
"Cum poate-o mama sa-si dea
Copilul de langa ea
Cum o lasa inima
Lume draga mea

Fulgerul cum n-o trazneste
Ploaia cum n-o biciuieste
Cand copilu-si paraseste
Lume draga mea"

O mama normala, atunci cand nu are destula mancare, isi ia mancarea de la gura si i-o da copilului ei. Trebuie sa il pastreze, e al ei si punct. Un copil vandut sau donat poate ajunge abuzat sexual... la asta te-ai gandit?

| gabriielaaa a răspuns (pentru aimullah123):

De crede ca nu poate si nu are cum dar stiu ca e foarte greu sa o facă odată ce il va avea in brate eu ia-m dat o variată în caz ca nu are cum dăm crească.

| doctorandus a răspuns:

Daca faci avort risti sa dai tot restul vietii banii pe popi si pelerinaje. Sau intri la pocaiti.

| FruttiFresh300 a răspuns:

Poți găsi un medic care să-și riște meseria, viața pentru bani, dar gândește-te la asta: îl va omorî, îl va scoate, iar tu îți vei vedea copilul mort! Imaginează-ți asta și ai sa vezi că și strada îți oferă condiții să-l crești.

| sofisis a răspuns:

Si atunci mai bine il omori, nu? Eu zic sa il nasti si sa il omori tu cu mana ta. Nu mi se pare corect sa pui pe altul sa comita pacatul. Daca tot consideri ca nu ai ce sa oferi copilului ( desi in orice tara ai fi, acel copil are drepturi inclusiv banesti) acolo unde esti, vino acasa. Macar lasa-l cu mama sau soacra o perioada pana va stabilizati. Eu pentru copilul meu as fi in stare sa ies pe centura, dar deh...pentru altii e mai usor sa "elimine" problema decat sa o infrunte. Pana la urma esti majora si vaccinata. La ce naiba te-ai apucat sa stai cracita daca nu vrei copii? Si mai astepti si pana in luna a 7 a pana sa iti dai seama ca tu nu vrei aceasta responsabilitate....STU-PID!

| Bulina23583727292 a răspuns:

Nu poti la varsta aceasta sa faci avort.Nu renunta la copil orice ar fi.O sa regreti mai tarziu.Sunt mama si e cel mai incredibil sentiment cand iti tii copilul in brate, razi cu el, plangi cu el...nu face asa ceva. Oricat de greu iti va fi pastreaza-ti pruncul. O sa vezi ca o sa ai parte de toate cand se va naste oricat de greu va fi